Yes yes yes rok
Het is gelukt, gelukt en nog eens gelukt!

Aanschouw : een rok, A-lijn, met tailleband en met contrasterende beleg-tailleband, met rits, MET PASPEL (mijn droom… een rok met paspel maken) ((hebt u trouwens dat flashy schoon kleurke paspel bemerkt????), met bloemen-broche. Gelukt, en daar had ik nu zo’ne stress van…
Jiha tralala! (o ja, dit is een patroon uit de Knip van juni)
Alleen heb ik nu een paar kleine kwesties die ik mezelf afvraag : in de naai-beschrijvingen (ook bij andere rokken) stond, eerst de rokdelen, dan de tailleband (zonder beleg), dan de rits, ok, dat deed ik. Hierna de beleg-tailleband, maar als ge dan die belegband wilt vastzetten naast uw rits, zo dat dat mooi afgewerkt is, dan krijg je toch 2 stiksels naast uw rits? 1 van de rits in te zetten en 1 van uwen belegband vast te zetten. En dat vind ik niet zo schoon. (ok, ge kunt die stiksels ook op elkaar zetten, maar dat vind ik ook niet zo super) Iemand een truuk om dit te omzeilen? En de belegband binnenin dus, ze zeggen dat ge die moet zigzaggen vanonder, maar dat vind ik ook niet zo super, zou ik dat volgende keer met een schoon kleine dubbelzoompje kunnen doen? Of krijg ik dan nen te dikke bobbel…
Hoedanook, op naar een volgend experiment…

Yes yes yes rok
Het is gelukt, gelukt en nog eens gelukt!

Aanschouw : een rok, A-lijn, met tailleband en met contrasterende beleg-tailleband, met rits, MET PASPEL (mijn droom… een rok met paspel maken) ((hebt u trouwens dat flashy schoon kleurke paspel bemerkt????), met bloemen-broche. Gelukt, en daar had ik nu zo’ne stress van…
Jiha tralala! (o ja, dit is een patroon uit de Knip van juni)
Alleen heb ik nu een paar kleine kwesties die ik mezelf afvraag : in de naai-beschrijvingen (ook bij andere rokken) stond, eerst de rokdelen, dan de tailleband (zonder beleg), dan de rits, ok, dat deed ik. Hierna de beleg-tailleband, maar als ge dan die belegband wilt vastzetten naast uw rits, zo dat dat mooi afgewerkt is, dan krijg je toch 2 stiksels naast uw rits? 1 van de rits in te zetten en 1 van uwen belegband vast te zetten. En dat vind ik niet zo schoon. (ok, ge kunt die stiksels ook op elkaar zetten, maar dat vind ik ook niet zo super) Iemand een truuk om dit te omzeilen? En de belegband binnenin dus, ze zeggen dat ge die moet zigzaggen vanonder, maar dat vind ik ook niet zo super, zou ik dat volgende keer met een schoon kleine dubbelzoompje kunnen doen? Of krijg ik dan nen te dikke bobbel…
Hoedanook, op naar een volgend experiment…

4 reacties op “Yes yes yes rok

  1. Anonymous zegt:

    Je kunt dat beleg aan de rits naaien met de hand. Zorg dat je aan het beleg een goeie cm overhoudt aan de rits, die plooi je naar binnen en maak het met de hand met een paar steekjes vast, je naait dan in de rits, en niet in de rok zelf dus aan de buitenkant zie je het niet. En het is properkes afgewerkt van binnen. Als je een rok hebt met meer panden kun je in elke naad het beleg zo met een paar steektjes vastnaaien. Dan blijft het beter liggen als je hem aantrekt.

  2. mama saartje zegt:

    ik heb pas ergens op een blog een tutorial gezien over hoe je dat beleg aan het rokje zet, rits erin, alles omkeren en klaar en mooi afgewerkt… Als ik het vind, laat ik het u weten.
    Trouwens: zei het wel dat het ging lukken 😉
    Héél mooi geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *