Autostoel-hoes : comfort voor kleine mensjes


Ik heb het nooit begrepen, waarom maxi-cosi’s en autostoeltjes altijd in van die ‘zweterige, plakkende en ruwe’ stofkes zijn. Brrr… Dus toen Vicje in de maxi-cosi zat, werd daar een leuk hoesje voor gemaakt, en nu voor de autostoel gebeurde hetzelfde. Ik maakte de hoes al efkes geleden, en ze was ook al in gebruik, maar er was nog wat ‘final tuning’ nodig. Dat is bij deze gebeurd. Een heerlijk zacht stretchstofke, fleurig, flashy (eigenbelang, zo kan ik de auto snel terugvinden – hebt u dat ook? dat je de auto ergens parkeert en pas achteraf beseft dat je niet goed keek waar je hem achterliet????). En vooral, het zweet niet, want heerlijke katoen, en het is WASBAAR!!! De meeste autostoel-hoezen die ik op het net vond, met tutorial, waren om de eigenlijke hoes gewoon te overstikken met bekleding, maar da’s dan weer niet wasbaar. Bij ons in de auto wordt altijd wel wat gegeten of gedronken, dus ik wou een losse hoes.
Werkwijze : je neemt de oorspronkelijke hoes, tekent het ganse patroon (jaja, veel stukjes dus, al die onderdelen….), tekent op je patroontjes overal de zoom bij, knippen, stikken, elastiekjes op bepaalde plaatsen zodat alles mooi blijft zitten over de oorspronkelijke stoel.

Als je een stoel hebt zoals de onze met verstelbaar rugpand, moet je daar dus ook rekening mee houden (tenzij je elke paar maanden een nieuwe hoes wil gaan maken), dus dat heb ik opgelost door achteraan velcro te gebruiken, die je op termijn kan verplaatsen.
Ik ben blij, Vic is blij, en papa is blij, want binnenkort gaan we op vakantie, en da’s weer een stress minder.

Autostoel-hoes : comfort voor kleine mensjes


Ik heb het nooit begrepen, waarom maxi-cosi’s en autostoeltjes altijd in van die ‘zweterige, plakkende en ruwe’ stofkes zijn. Brrr… Dus toen Vicje in de maxi-cosi zat, werd daar een leuk hoesje voor gemaakt, en nu voor de autostoel gebeurde hetzelfde. Ik maakte de hoes al efkes geleden, en ze was ook al in gebruik, maar er was nog wat ‘final tuning’ nodig. Dat is bij deze gebeurd. Een heerlijk zacht stretchstofke, fleurig, flashy (eigenbelang, zo kan ik de auto snel terugvinden – hebt u dat ook? dat je de auto ergens parkeert en pas achteraf beseft dat je niet goed keek waar je hem achterliet????). En vooral, het zweet niet, want heerlijke katoen, en het is WASBAAR!!! De meeste autostoel-hoezen die ik op het net vond, met tutorial, waren om de eigenlijke hoes gewoon te overstikken met bekleding, maar da’s dan weer niet wasbaar. Bij ons in de auto wordt altijd wel wat gegeten of gedronken, dus ik wou een losse hoes.
Werkwijze : je neemt de oorspronkelijke hoes, tekent het ganse patroon (jaja, veel stukjes dus, al die onderdelen….), tekent op je patroontjes overal de zoom bij, knippen, stikken, elastiekjes op bepaalde plaatsen zodat alles mooi blijft zitten over de oorspronkelijke stoel.

Als je een stoel hebt zoals de onze met verstelbaar rugpand, moet je daar dus ook rekening mee houden (tenzij je elke paar maanden een nieuwe hoes wil gaan maken), dus dat heb ik opgelost door achteraan velcro te gebruiken, die je op termijn kan verplaatsen.
Ik ben blij, Vic is blij, en papa is blij, want binnenkort gaan we op vakantie, en da’s weer een stress minder.

10 reacties op “Autostoel-hoes : comfort voor kleine mensjes

 1. Anonymous zegt:

  Heel erg mooi gedaan!!! Ik krijg de mijne ook niet afgetekend. Zucht, blijven proberen zeker? Ik heb nog een 2 weekjes voor ik mijn meisje in het autostoeltje ga zetten. Hopelijk krijg ik dan een iets of wat toonbare hoes klaar!!

 2. Anonymous zegt:

  heeft u hier een patroon van? Ik heb geprobeerd alle delen over te tekenen maar zo krijg ik een hoop ongelijke stukken waar ik niks mee kan

 3. vicarno's mama zegt:

  Ha An, inderdaad, bij sommige autostoelen gaat de oorspronkelijke hoes er heel makkelijk vanaf, maar wij hebben een Römer, en daar is echt zo’n hels karwei… pfff… daar begin ik liever niet aan,vandaar ook de losse hoes.

 4. An zegt:

  Héél mooi! Ik heb bij de onze de oorspronkelijke bekleding overstikt, maar die is wel wasbaar hoor. Perfect af te halen en terug te bevestigen.

 5. mama saartje zegt:

  ik heb nog een autostoel staan waar de eigenlijke hoes van moet vervangen worden. Maar ik heb nog heel eventjes voor de maxi cosi de deur uit kan, dus dat geeft me nog wat respijt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *