Snel-klaar spulletjes en fijn voor het milieuEn vooral : verantwoord handwerk.

Eigenlijk is alle handwerk verantwoord, maar als ik kan recycleren, werken met stofrestjes en het milieu kan steunen, voel ik me eigenlijk extra fijn.
Dus ik maakte haarelastiekjes van stofrestjes : heerlijk om op vakantie mijn haar in een staartje te doen.
Ik maakte een nieuw voorraadje wasbare make-up-pads, zodat ik op vakantie zeker toekom. (ik heb vorig jaar ofzo eens geteld hoeveel pakken make-up-pads er hier doorgingen bij ontschminken en gezicht verzorgen enzo en ik schrok daar zo van, dat ik besloot : dit kan anders. En dus verzorg ik sindsdien onze gezichten met heerlijk zacht wasbaar spul) Ik maak ze met katoen of flanel langs de ene kant en zachte bamboe badstof langs de andere kant.
En ook een nieuw voorraadje wasbare inlegkruisjes kwam er bij : heerlijk zacht en lekker comfortabel.
Weer heel wat minder papieren spul dat moet weggegooid worden.

Snel-klaar spulletjes en fijn voor het milieuEn vooral : verantwoord handwerk.

Eigenlijk is alle handwerk verantwoord, maar als ik kan recycleren, werken met stofrestjes en het milieu kan steunen, voel ik me eigenlijk extra fijn.
Dus ik maakte haarelastiekjes van stofrestjes : heerlijk om op vakantie mijn haar in een staartje te doen.
Ik maakte een nieuw voorraadje wasbare make-up-pads, zodat ik op vakantie zeker toekom. (ik heb vorig jaar ofzo eens geteld hoeveel pakken make-up-pads er hier doorgingen bij ontschminken en gezicht verzorgen enzo en ik schrok daar zo van, dat ik besloot : dit kan anders. En dus verzorg ik sindsdien onze gezichten met heerlijk zacht wasbaar spul) Ik maak ze met katoen of flanel langs de ene kant en zachte bamboe badstof langs de andere kant.
En ook een nieuw voorraadje wasbare inlegkruisjes kwam er bij : heerlijk zacht en lekker comfortabel.
Weer heel wat minder papieren spul dat moet weggegooid worden.

5 reacties op “Snel-klaar spulletjes en fijn voor het milieu

  1. Pippelotje zegt:

    dat vind ik ook zo tof, vooral die inlegkruisjes vind ik wel interessant om ook eens te maken. ik verzorg mijn gezicht niet (amai dat klinkt slecht) dus heb geen nood aan zo’n pads. tutorial?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *