Wikkel-zwierrok in geel


Dit wou ik al lang, een wikkelrokje maken. Ik heb er een paar in mijn kast hangen (gekochte) en ze zijn zalig om te dragen, maar meestal erg onhandig vind ik. Op de fiets waaien ze open, bij wind vliegen ze omhoog, er moest dus over deze rok nagedacht worden. (en dat valt niet altijd mee vermits we weer middenin de slapeloze nachten zitten met kleine man – kan iemand mij geruststellen dat ALLE kinderen ooit gaan slapen????!!!) Dus ik maakte overslagpanden groot genoeg, maakte de rok zwierig, want da’s mooi, en maakte ook een echte tailleband met passen (dat valt bij mij mooier, eleganter zeg maar dan zo’n band in 1 recht stuk). Het hele verhaal ging niet zonder slag of stoot, de stof was eigenlijk niet groot genoeg, de panden kwamen er goed uit, en dan was het puzzelen geblazen. De goede-kant-passen, dat ging nog, de bindceinturen ook, maar om de binnenpassen te kunnen maken, heb ik hier en daar was stukken aan elkaar moeten zetten (maar heel zorgvuldig en netjes genaaid, dus het valt echt niet op). En toen bleek ook de naaiwinkel gesloten te zijn, dus moest ik mijn garen ergens anders gaan zoeken, en toen vond ik ook geen bruine afwerkband (rekbare biais of een kantje ofzo), dus toen moest ik ook nog al die meters onderaan netjes omzomen. Maar goed, dat deed ik dan, met het nodige gezucht, maar het is schoon gedaan , al zeg ik het zelf, ik ben er heeeeel blij mee. (en ga deze rok in nog andere stofkes maken…)

Voor nu al een fotooke van de rok alleen, bij gebrek aan grote zoon (op kamp) en manlief (aan het werk) nog geen actiefoto.
En vanaf vandaag ben ik ook officieel dol op geel, want het stofke is echt super!

Wikkel-zwierrok in geel


Dit wou ik al lang, een wikkelrokje maken. Ik heb er een paar in mijn kast hangen (gekochte) en ze zijn zalig om te dragen, maar meestal erg onhandig vind ik. Op de fiets waaien ze open, bij wind vliegen ze omhoog, er moest dus over deze rok nagedacht worden. (en dat valt niet altijd mee vermits we weer middenin de slapeloze nachten zitten met kleine man – kan iemand mij geruststellen dat ALLE kinderen ooit gaan slapen????!!!) Dus ik maakte overslagpanden groot genoeg, maakte de rok zwierig, want da’s mooi, en maakte ook een echte tailleband met passen (dat valt bij mij mooier, eleganter zeg maar dan zo’n band in 1 recht stuk). Het hele verhaal ging niet zonder slag of stoot, de stof was eigenlijk niet groot genoeg, de panden kwamen er goed uit, en dan was het puzzelen geblazen. De goede-kant-passen, dat ging nog, de bindceinturen ook, maar om de binnenpassen te kunnen maken, heb ik hier en daar was stukken aan elkaar moeten zetten (maar heel zorgvuldig en netjes genaaid, dus het valt echt niet op). En toen bleek ook de naaiwinkel gesloten te zijn, dus moest ik mijn garen ergens anders gaan zoeken, en toen vond ik ook geen bruine afwerkband (rekbare biais of een kantje ofzo), dus toen moest ik ook nog al die meters onderaan netjes omzomen. Maar goed, dat deed ik dan, met het nodige gezucht, maar het is schoon gedaan , al zeg ik het zelf, ik ben er heeeeel blij mee. (en ga deze rok in nog andere stofkes maken…)

Voor nu al een fotooke van de rok alleen, bij gebrek aan grote zoon (op kamp) en manlief (aan het werk) nog geen actiefoto.
En vanaf vandaag ben ik ook officieel dol op geel, want het stofke is echt super!

4 reacties op “Wikkel-zwierrok in geel

  1. vicarno's mama zegt:

    Ik moet er dringend eens gaan kijken, maar dat is toch wel zeker een half uurke met de fiets en dat soort winkels doe ik liever zonder Vic, en dus komt het er maar niet van… (manlief werkt hard momenteel, dus weinig thuis…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *