den bouwvakkersgilet (à la Mme ZsaZsa) vergt moed!Ha, ik had me toch een goei idee, dat had ik toch zo gehoopt!

Die zsazsa-gilet, daar was ik al een tijdje dol op. Vic is niet zo van de schaapvachtige toeren, dus ik dacht, en dacht, en ik vond : een bangelijk stoer werkman-stofke, en ik kocht een knalrood matelassé-voeringske. Voor een bouwvakkers-gilet!
Met biais, want den uitleg van gevoerde mouwen enzo die Mme Zsazsa beschreef, was nogal chinees voor mij, en zeker vandaag, want danige hoofdpijn!
Dus biais ging het worden.
Miserie! De biais vaststikken (eerste stap, biais aan het vouwke vaststikken) ging perfect. Hoera.
Dan omvouwen en vastspelden, met de bedoeling schonen biais langs twee kanten te hebben leverde wat anders op : meeste plaatsen ok, maar op sommige plaatsen kwam het eerste stiksel piepen. En dat wil ik niet.
Dus gezocht, raad gevraagd, nagedacht, vergeleken : wat blijkt : er bestaan verschillende soorten biais! En den beste is die met een kleiner stukske met vouw, en de rest is groter (beetje rare uitleg, maar soit), zodat uw eerste stiksel zeker niet komt piepen. En ik heb dus andere biais gekregen in de winkel : twee gelijke stukken met vouwen!
Dus nu ben ik 3 meter (!!!!!!!!!) biais met heel veel moed (en ook een beetje tegenzin) eerst schoon met de hand aan het vastdriegen, zorgen dat het nergens komt piepen… En dat duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttt!
Dus ik heb een schop onder mijn kont nodig denk ik, dat dit hopelijk vanavond afgeraakt en ik het kan doorstikken !
O ja, de foto’s, van een halfklare gilet, en het is natuurlijk duidelijk dat de biais rond de mouwen nog moet omgevouwd worden hé, dat blijft zo niet!

den bouwvakkersgilet (à la Mme ZsaZsa) vergt moed!Ha, ik had me toch een goei idee, dat had ik toch zo gehoopt!

Die zsazsa-gilet, daar was ik al een tijdje dol op. Vic is niet zo van de schaapvachtige toeren, dus ik dacht, en dacht, en ik vond : een bangelijk stoer werkman-stofke, en ik kocht een knalrood matelassé-voeringske. Voor een bouwvakkers-gilet!
Met biais, want den uitleg van gevoerde mouwen enzo die Mme Zsazsa beschreef, was nogal chinees voor mij, en zeker vandaag, want danige hoofdpijn!
Dus biais ging het worden.
Miserie! De biais vaststikken (eerste stap, biais aan het vouwke vaststikken) ging perfect. Hoera.
Dan omvouwen en vastspelden, met de bedoeling schonen biais langs twee kanten te hebben leverde wat anders op : meeste plaatsen ok, maar op sommige plaatsen kwam het eerste stiksel piepen. En dat wil ik niet.
Dus gezocht, raad gevraagd, nagedacht, vergeleken : wat blijkt : er bestaan verschillende soorten biais! En den beste is die met een kleiner stukske met vouw, en de rest is groter (beetje rare uitleg, maar soit), zodat uw eerste stiksel zeker niet komt piepen. En ik heb dus andere biais gekregen in de winkel : twee gelijke stukken met vouwen!
Dus nu ben ik 3 meter (!!!!!!!!!) biais met heel veel moed (en ook een beetje tegenzin) eerst schoon met de hand aan het vastdriegen, zorgen dat het nergens komt piepen… En dat duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttt!
Dus ik heb een schop onder mijn kont nodig denk ik, dat dit hopelijk vanavond afgeraakt en ik het kan doorstikken !
O ja, de foto’s, van een halfklare gilet, en het is natuurlijk duidelijk dat de biais rond de mouwen nog moet omgevouwd worden hé, dat blijft zo niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *