O yes : de krijtzeil-placemat oftewel simpel maar wow!Ja, dat mag ik zeggen, een superidee vind ik dit! Ik heb dit de eerste keer gezien op een forum, en ik vond het zooooo super, dat ik ze ook aan het maken ben : krijtzeil-placemats. Aan de voorkant krijtzeil, waar ge dus met krijtjes op kunt tekenen (en dat dan ook weer kunt afwassen natuurlijk) en aan de achterkant tafelzeil, oftewel toile cirée zoals ze dat bij ons noemen.

Ik heb ze wat groter gemaakt dan A4, voor extra tekenplezier.
Werkwijze : je neemt een stuk krijtzeil, je neemt een stuk tafelzeil (iets groter dan het krijtzeil natuurlijk), je vouwt het tafelzeil mooi om het krijtzeil en stikken maar.
Tips :
1. neem geen te dik tafelzeil, want anders hebt ge dikke ellende
2. gebruik geen spelden, want dat blijf je dus zien
3. gebruik ook gene gewone plakband, want dat blijft plakken aan uwen toile cirée, zodat alles plakt, naald enzo ook
4. gebruik hele zachte paperclips.
(en als ge ze niet zelf wilt maken, vanaf binnenkort ook te koop in schone printjes in mijn winkeltje)
Morgen weer werk te doen dus! (foto’s zijn slecht, want het was al donker, maar de ene heeft rode gestreepte achterkant, ik heb ook van die kleine potloodjes-tekening gekocht, schoon vind ik dat, en ik heb ook nog nen hele schone vintage print)
Ha, van een superidee gesproken!

O yes : de krijtzeil-placemat oftewel simpel maar wow!Ja, dat mag ik zeggen, een superidee vind ik dit! Ik heb dit de eerste keer gezien op een forum, en ik vond het zooooo super, dat ik ze ook aan het maken ben : krijtzeil-placemats. Aan de voorkant krijtzeil, waar ge dus met krijtjes op kunt tekenen (en dat dan ook weer kunt afwassen natuurlijk) en aan de achterkant tafelzeil, oftewel toile cirée zoals ze dat bij ons noemen.

Ik heb ze wat groter gemaakt dan A4, voor extra tekenplezier.
Werkwijze : je neemt een stuk krijtzeil, je neemt een stuk tafelzeil (iets groter dan het krijtzeil natuurlijk), je vouwt het tafelzeil mooi om het krijtzeil en stikken maar.
Tips :
1. neem geen te dik tafelzeil, want anders hebt ge dikke ellende
2. gebruik geen spelden, want dat blijf je dus zien
3. gebruik ook gene gewone plakband, want dat blijft plakken aan uwen toile cirée, zodat alles plakt, naald enzo ook
4. gebruik hele zachte paperclips.
(en als ge ze niet zelf wilt maken, vanaf binnenkort ook te koop in schone printjes in mijn winkeltje)
Morgen weer werk te doen dus! (foto’s zijn slecht, want het was al donker, maar de ene heeft rode gestreepte achterkant, ik heb ook van die kleine potloodjes-tekening gekocht, schoon vind ik dat, en ik heb ook nog nen hele schone vintage print)
Ha, van een superidee gesproken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *