winterset voor Vic
Een pixie muts, gebreid, met ouderwetse knoop uit de knopendoos van bomma.

Een sjaal in ribbels, die heeft Vic graag (dan zit er veel stretch in de sjaal).
En wantjes, gebreid. Ja, wantes, 2 dus, maar meneertje loopt met eentje aan zijn hand en wou dat niet afgeven voor de foto… En wou zelf ook niet met zijn set gefotografeerd worden.
De wol is 100 % merino, met tinten van bruin-oranje en ecru, echt hele fijne zachte en mooie wol!
Die wantjes waren ook zo fijn om te doen, ik vond wanten breien nooit leuk, dat was altijd zo’n gedoe met die duim enzo. Maar ik heb heel wat patronen bestudeerd en heb een truukske gespiekt bij iemand : op een bepaald moment eerst de duim helemaal afwerken en vastmaken, en dan pas verder met de hand!!!! (als er interesse is voor het patroon en den uitleg, roep maar!!! ) Nu heb ik die 2 wanten op minder dan een avond gebreid en tegelijk het patroon gemaakt, dus da’s veel fijner zo, dan uren zitten klungelen!

winterset voor Vic
Een pixie muts, gebreid, met ouderwetse knoop uit de knopendoos van bomma.

Een sjaal in ribbels, die heeft Vic graag (dan zit er veel stretch in de sjaal).
En wantjes, gebreid. Ja, wantes, 2 dus, maar meneertje loopt met eentje aan zijn hand en wou dat niet afgeven voor de foto… En wou zelf ook niet met zijn set gefotografeerd worden.
De wol is 100 % merino, met tinten van bruin-oranje en ecru, echt hele fijne zachte en mooie wol!
Die wantjes waren ook zo fijn om te doen, ik vond wanten breien nooit leuk, dat was altijd zo’n gedoe met die duim enzo. Maar ik heb heel wat patronen bestudeerd en heb een truukske gespiekt bij iemand : op een bepaald moment eerst de duim helemaal afwerken en vastmaken, en dan pas verder met de hand!!!! (als er interesse is voor het patroon en den uitleg, roep maar!!! ) Nu heb ik die 2 wanten op minder dan een avond gebreid en tegelijk het patroon gemaakt, dus da’s veel fijner zo, dan uren zitten klungelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *