Begin tutorial (stretch)rokske


Hier gaan we dan!!!

Allereerst, al wie het patroon wil, ge moogt mij mailen op
vicarnosmama@
gmail.com. De eerste 5 sets zijn overgetekend, de rest volgt snel. Ik stuur jullie de patroondelen op getekend op recyclagepapier, niet uitgeknipt. (= luiheid en dan kunt ge ook nog wijzigingen aanbrengen)
Je hebt nodig :
– stof met een beetje of met veel strech in. (mijn eerste exemplaar was velours met een klein tikske stretch in en een tailleband van nickyvelours) (mijn tweede exemplaar was eentje uit tricot) Afhankelijk van hoe hard mijn stof stretcht verklein ik mijn patroon indien nodig)
– ik denk dat ge met een meterke stof breedte 140 cm er wel komt.
1. de stof dubbelvouwen, goede kant naar binnen
2. de patroondelen erop leggen en vastspelden. (Belangrijk : de patroondelen zijn voor mijn maat inclusief : 1 cm naad langs boven en opzij, en 2 cm zoom onderaan – mijn patroon voor jersey heeft naad 0.5 cm langs de zijkanten en langs boven en onderaan 2 cm – maar ge zult dat zelf efkes moeten uitzoeken denk ik, afhankelijk van de maat)
3. patroondelen overtekenen en uitknippen : elk deel hebben we dus 2 x : 2 taillebanden, 2 voorpanden/achterpanden en 2 zijpanden,, en
4. 2 lintjes knippen : ik neem afhankelijk van hoe dik ik mijn linten wil 6 of 7 of 8 breed en 60 lang. (bij mijn versie zitten de 2 lintjes langs de zijkanten in de tailleband gestikt – wilt ge liever 1 groot lint dat ge met lussen vastzet in de taille moet ge maar 1 lint maken natuurlijk, maar dan wel langer)
5. de voorpanden en zijpanden afwisselend vastspelden, goede kanten op elkaar, dus 1 zijpand tegen1 voorpand, tegen dit voorpand weer een zijpand en tegen dit zijpand weer een voorpand/achterpand en dit dan weer vastspelden aan het eerste zijpand. (zie foto : hier heb ik dit gedaan, alleen moet ik het laatste voorpandje nog tegen de zijkant vastspelden – nog niet gedaan om de foto duidelijk te maken) Het moet er dus uitzien als een rok zonder tailleband zeg maar, hier raad ik aan om al eens te passen, als ge nu merkt dat uwe rok te breed is kunt ge bijwerken en verkleinen.
Ik stik nu ook alle delen aan elkaar. (bij jersey met locksteek, anders met rekbare stretchsteek)
Bij de zwarte bloemekesrok heb ik de naden langs de goede kant ook nog eens afgewerkt met een dubbele naald-stiksel. Bij de tricot heb ik dit niet gedaan.
6. de lintjes dubbelvouwen, goede kant naar binnen en vastspelden. (foto volgt nog) Vaststikken langs de lange kant en langs 1 kort kantje.
7. de 2 tailleband op elkaar vastspelden, goede kanten op elkaar (zie laatste foto) (nog niet stikken, lintjes moeten er straks eerst nog tussen)
Rest volgt, kindjes hebben mij nodig.

Begin tutorial (stretch)rokske


Hier gaan we dan!!!

Allereerst, al wie het patroon wil, ge moogt mij mailen op
vicarnosmama@
gmail.com. De eerste 5 sets zijn overgetekend, de rest volgt snel. Ik stuur jullie de patroondelen op getekend op recyclagepapier, niet uitgeknipt. (= luiheid en dan kunt ge ook nog wijzigingen aanbrengen)
Je hebt nodig :
– stof met een beetje of met veel strech in. (mijn eerste exemplaar was velours met een klein tikske stretch in en een tailleband van nickyvelours) (mijn tweede exemplaar was eentje uit tricot) Afhankelijk van hoe hard mijn stof stretcht verklein ik mijn patroon indien nodig)
– ik denk dat ge met een meterke stof breedte 140 cm er wel komt.
1. de stof dubbelvouwen, goede kant naar binnen
2. de patroondelen erop leggen en vastspelden. (Belangrijk : de patroondelen zijn voor mijn maat inclusief : 1 cm naad langs boven en opzij, en 2 cm zoom onderaan – mijn patroon voor jersey heeft naad 0.5 cm langs de zijkanten en langs boven en onderaan 2 cm – maar ge zult dat zelf efkes moeten uitzoeken denk ik, afhankelijk van de maat)
3. patroondelen overtekenen en uitknippen : elk deel hebben we dus 2 x : 2 taillebanden, 2 voorpanden/achterpanden en 2 zijpanden,, en
4. 2 lintjes knippen : ik neem afhankelijk van hoe dik ik mijn linten wil 6 of 7 of 8 breed en 60 lang. (bij mijn versie zitten de 2 lintjes langs de zijkanten in de tailleband gestikt – wilt ge liever 1 groot lint dat ge met lussen vastzet in de taille moet ge maar 1 lint maken natuurlijk, maar dan wel langer)
5. de voorpanden en zijpanden afwisselend vastspelden, goede kanten op elkaar, dus 1 zijpand tegen1 voorpand, tegen dit voorpand weer een zijpand en tegen dit zijpand weer een voorpand/achterpand en dit dan weer vastspelden aan het eerste zijpand. (zie foto : hier heb ik dit gedaan, alleen moet ik het laatste voorpandje nog tegen de zijkant vastspelden – nog niet gedaan om de foto duidelijk te maken) Het moet er dus uitzien als een rok zonder tailleband zeg maar, hier raad ik aan om al eens te passen, als ge nu merkt dat uwe rok te breed is kunt ge bijwerken en verkleinen.
Ik stik nu ook alle delen aan elkaar. (bij jersey met locksteek, anders met rekbare stretchsteek)
Bij de zwarte bloemekesrok heb ik de naden langs de goede kant ook nog eens afgewerkt met een dubbele naald-stiksel. Bij de tricot heb ik dit niet gedaan.
6. de lintjes dubbelvouwen, goede kant naar binnen en vastspelden. (foto volgt nog) Vaststikken langs de lange kant en langs 1 kort kantje.
7. de 2 tailleband op elkaar vastspelden, goede kanten op elkaar (zie laatste foto) (nog niet stikken, lintjes moeten er straks eerst nog tussen)
Rest volgt, kindjes hebben mij nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *