het frakske van jules + patroon

Sinds zondag is Jules bij ons.

Ik stond zondag op ‘Beparkte Oplage’ in Antwerpen Noord met een standje met spulletjes (mutsen, sjaals, rokskes, ….), en buiten dat ik daar goed verkocht heb en dat het daar berekoud was, ontmoette ik er Katrien.
Katrien maakt hele mooie poppen en Afrikaans getinte spulletjes zoals pennenzakken en slabben.
Maar ik verloor zo ongeveer na een half uur mijn hart al aan de poppen. Prachtige poppen, schattige poppen, stoere poppen, poppen met liefde gemaakt.
Dus ik kocht er eentje, voor Vic (allé, eerder voor mezelf, maar als ge een klein kind hebt, kunt ge de poppenverantwoordelijkheid nog afschuiven hé…), en stak die in één van mijn zakken of dozen.
De bedoeling was om die thuis te verstoppen tot zijn verjaardag. Njet, noppes, nada.

Mijn ontdekkingskind vond nog geen minuut na thuiskomst zijn pop, bekeek hem, vond haar wel leuk, maar was druk bezig, dus smeet hem in een hoek. Tegen slaaptijd werd de pop weer bovengehaald, gelijk ‘Jules’ genoemd en mee naar bed genomen. Sindsdien zijn Vic en Jules onafscheidelijk.
Jules wordt door het huis gesleept, ondergestopt in geïmproviseerde bedjes, eten gevoerd, aan-en uitgekleed tegen de sterren op.
Je raadt het al : Vic wil extra kleren voor Jules. Hij was ook behoorlijk duidelijk in zijn wensen : een frakske in wol, een muts en sjaal, nog broeken en een pyama.
Zijn frakske is nu al een feit : Vic dook de giga-wolkist in en koos zelf. En ik haakte in speedy-tempo een vesteke.
De rest van de garderobe, daar moet u nog efkes op wachten.
Ik post straks of vanavond ook even het patroon van dit hele simpele, maar stoere frakse. Het is een heel simpel, makkelijk aanpasbaar patroon voor alle poppen, en kleine menskes.
En verder, was Vic ook meer dan duidelijk : er komt nog een Juliettetje bij binnenkort!
Voor de opmerkzamen : jaja, jullie hebben dat goed gezien : Vic zijn vesteke is eigenlijk hetzelfde als dat van Jules!!! (en Vic is echt wel wakker, alleen nog wat sufkes geloof ik, en mega-geconcentreerd!)

het frakske van jules + patroon

Sinds zondag is Jules bij ons.

Ik stond zondag op ‘Beparkte Oplage’ in Antwerpen Noord met een standje met spulletjes (mutsen, sjaals, rokskes, ….), en buiten dat ik daar goed verkocht heb en dat het daar berekoud was, ontmoette ik er Katrien.
Katrien maakt hele mooie poppen en Afrikaans getinte spulletjes zoals pennenzakken en slabben.
Maar ik verloor zo ongeveer na een half uur mijn hart al aan de poppen. Prachtige poppen, schattige poppen, stoere poppen, poppen met liefde gemaakt.
Dus ik kocht er eentje, voor Vic (allé, eerder voor mezelf, maar als ge een klein kind hebt, kunt ge de poppenverantwoordelijkheid nog afschuiven hé…), en stak die in één van mijn zakken of dozen.
De bedoeling was om die thuis te verstoppen tot zijn verjaardag. Njet, noppes, nada.

Mijn ontdekkingskind vond nog geen minuut na thuiskomst zijn pop, bekeek hem, vond haar wel leuk, maar was druk bezig, dus smeet hem in een hoek. Tegen slaaptijd werd de pop weer bovengehaald, gelijk ‘Jules’ genoemd en mee naar bed genomen. Sindsdien zijn Vic en Jules onafscheidelijk.
Jules wordt door het huis gesleept, ondergestopt in geïmproviseerde bedjes, eten gevoerd, aan-en uitgekleed tegen de sterren op.
Je raadt het al : Vic wil extra kleren voor Jules. Hij was ook behoorlijk duidelijk in zijn wensen : een frakske in wol, een muts en sjaal, nog broeken en een pyama.
Zijn frakske is nu al een feit : Vic dook de giga-wolkist in en koos zelf. En ik haakte in speedy-tempo een vesteke.
De rest van de garderobe, daar moet u nog efkes op wachten.
Ik post straks of vanavond ook even het patroon van dit hele simpele, maar stoere frakse. Het is een heel simpel, makkelijk aanpasbaar patroon voor alle poppen, en kleine menskes.
En verder, was Vic ook meer dan duidelijk : er komt nog een Juliettetje bij binnenkort!
Voor de opmerkzamen : jaja, jullie hebben dat goed gezien : Vic zijn vesteke is eigenlijk hetzelfde als dat van Jules!!! (en Vic is echt wel wakker, alleen nog wat sufkes geloof ik, en mega-geconcentreerd!)
Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *