Continental knitting en oefenen, oefenen, oefenen!Voor kerst kreeg ik van manlief en de kindjes een prachtige set rondbreinaalden van Addi.

Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan!
Ik brei meestal op rechte naalden, maar er zijn tegenwoordig zo’n mooie werkjes op rondnaalden te maken, dat wil ik ook kunnen. (vooral die top-down truitjes en vestjes…) Voor Vic krijg ik nog alle steken voor zo’n kledingstuk op rechte naalden, maar voor volwassenen lukt dat echt niet meer.
Plus continentaal breien is uiteindelijk zoveel beter en sneller, het belast je schouders en nek enzo veel minder.
Ik had mezelf dus leren breien op de rondbreinaald op de continentale manier, en rechts breien ging al perfect.
Toen botste ik op problemen met averechts breien, en ook vooral met patroontjes breien, rechts-averechts afwisselen, enzovoort. Knettergek werd ik ervan, en boos!
Dus toen ging ik op zoek naar oplossingen.
En die vond ik dankzij tips in dit filmpje : een prachtmanier van ‘continental knitting’! Dit wil ik jullie dus niet onthouden. Ik leerde mezelf dus een nieuwe manier van continental knitting, eentje waarbij het wisselen van steken makkelijker ging, en snel! (tenminste na veel oefening, maar zover ben ik dus nog niet)

Dus ik ben aan het oefenen, tot ik dat perfect kan. (want geloof me, het is wel wat, om jezelf helemaal te brei-herprogrammeren….)
Een eerste werkje heb ik ondertussen af : een col in superzachte froechelwol, extrafijne alpaca! (je kan hem dubbel en zelfs driedubbel dragen)
Oefening baart kunst!
(o ja, patroontesters : Gingini, Jolarty, Janusje, Tante Izzy en Cri-Cri, er zijn mails naar jullie onderweg!!!! Ik ben heel blij dat jullie dit willen doen)

Continental knitting en oefenen, oefenen, oefenen!Voor kerst kreeg ik van manlief en de kindjes een prachtige set rondbreinaalden van Addi.

Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan!
Ik brei meestal op rechte naalden, maar er zijn tegenwoordig zo’n mooie werkjes op rondnaalden te maken, dat wil ik ook kunnen. (vooral die top-down truitjes en vestjes…) Voor Vic krijg ik nog alle steken voor zo’n kledingstuk op rechte naalden, maar voor volwassenen lukt dat echt niet meer.
Plus continentaal breien is uiteindelijk zoveel beter en sneller, het belast je schouders en nek enzo veel minder.
Ik had mezelf dus leren breien op de rondbreinaald op de continentale manier, en rechts breien ging al perfect.
Toen botste ik op problemen met averechts breien, en ook vooral met patroontjes breien, rechts-averechts afwisselen, enzovoort. Knettergek werd ik ervan, en boos!
Dus toen ging ik op zoek naar oplossingen.
En die vond ik dankzij tips in dit filmpje : een prachtmanier van ‘continental knitting’! Dit wil ik jullie dus niet onthouden. Ik leerde mezelf dus een nieuwe manier van continental knitting, eentje waarbij het wisselen van steken makkelijker ging, en snel! (tenminste na veel oefening, maar zover ben ik dus nog niet)

Dus ik ben aan het oefenen, tot ik dat perfect kan. (want geloof me, het is wel wat, om jezelf helemaal te brei-herprogrammeren….)
Een eerste werkje heb ik ondertussen af : een col in superzachte froechelwol, extrafijne alpaca! (je kan hem dubbel en zelfs driedubbel dragen)
Oefening baart kunst!
(o ja, patroontesters : Gingini, Jolarty, Janusje, Tante Izzy en Cri-Cri, er zijn mails naar jullie onderweg!!!! Ik ben heel blij dat jullie dit willen doen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *