Een rode maan-shawl…Volle maan, de heerlijkste periode van de maand voor mij.

Normaal gezien ben ik dan één en al energie, en vol vuur.
Vicske ook, alleen wordt dat arm klein venteke precies alleen maar zieker… Net meer dan 40 graden koorts, niet te doen…
Mijn maan-shawl was al een paar dagen af, ik had hem mooi geblockt, en hij lag te drogen.
Hij is droog, dus snel even fotootjes gemaakt. (alleen vind ik het zo moeilijk om rood goed op foto’s te krijgen…)
Een eigen patroontje, dus ik zoek graag weer een paar mensen die het patroon voor me willen testen. In het Nederlands en in het Engels. (vanaf volgende week ergens, want ik moet het patroon nog uitschrijven, en dat lukt nu dus efkes niet, zolang Vicje zo ziek is)
De shawl is in halve cirkelvorm, allé, eerder halve ovaal-vorm, je kan hem als omslagdoek of als sjaal dragen. (foto’s waarin ik hem als sjaal draag komen spoedig).
Gehaakt in bio-wol van Lanagrossa, een combinatie van merino en baby-alpaca en soja, superzacht en ecologisch verantwoord dus ook. Ik koos voor rood, ontegensprekelijk een lievelingskleur hier in huis, een warme kleur, vol vuur en passie. Het geeft kracht vind ik , rood!
Met haaknaald 5, ik had 4.5 bollen nodig, dus 450 meter ongeveer. Ik haakte stokjes voor het bovenste gedeelte, en de rand haakte ik er achteraf aan. Het is een soort bloemig waaierpatroon.
Wie wil testen : je moet dus rekenen op een 500 meter garen, de dikte is niet zo belangrijk (ergens tussen 3.5 en 6 lukt het best denk ik), als je een andere dikte neemt als ik, betekent dat enkel dat je shawl wat kleiner of groter wordt.
Ik ben er erg blij mee. (en nu weer snel naar Vicje)
O ja, 19 aanmeldingen al voor Roos!!!! (straks kondig ik de winnaar van vorige week aan)
Dit bericht is gepost in sjaal. Bookmark de link.

Een rode maan-shawl…Volle maan, de heerlijkste periode van de maand voor mij.

Normaal gezien ben ik dan één en al energie, en vol vuur.
Vicske ook, alleen wordt dat arm klein venteke precies alleen maar zieker… Net meer dan 40 graden koorts, niet te doen…
Mijn maan-shawl was al een paar dagen af, ik had hem mooi geblockt, en hij lag te drogen.
Hij is droog, dus snel even fotootjes gemaakt. (alleen vind ik het zo moeilijk om rood goed op foto’s te krijgen…)
Een eigen patroontje, dus ik zoek graag weer een paar mensen die het patroon voor me willen testen. In het Nederlands en in het Engels. (vanaf volgende week ergens, want ik moet het patroon nog uitschrijven, en dat lukt nu dus efkes niet, zolang Vicje zo ziek is)
De shawl is in halve cirkelvorm, allé, eerder halve ovaal-vorm, je kan hem als omslagdoek of als sjaal dragen. (foto’s waarin ik hem als sjaal draag komen spoedig).
Gehaakt in bio-wol van Lanagrossa, een combinatie van merino en baby-alpaca en soja, superzacht en ecologisch verantwoord dus ook. Ik koos voor rood, ontegensprekelijk een lievelingskleur hier in huis, een warme kleur, vol vuur en passie. Het geeft kracht vind ik , rood!
Met haaknaald 5, ik had 4.5 bollen nodig, dus 450 meter ongeveer. Ik haakte stokjes voor het bovenste gedeelte, en de rand haakte ik er achteraf aan. Het is een soort bloemig waaierpatroon.
Wie wil testen : je moet dus rekenen op een 500 meter garen, de dikte is niet zo belangrijk (ergens tussen 3.5 en 6 lukt het best denk ik), als je een andere dikte neemt als ik, betekent dat enkel dat je shawl wat kleiner of groter wordt.
Ik ben er erg blij mee. (en nu weer snel naar Vicje)
O ja, 19 aanmeldingen al voor Roos!!!! (straks kondig ik de winnaar van vorige week aan)

12 reacties op “Een rode maan-shawl…

 1. janusje zegt:

  Hoi, ik sluit me aan bij de twee vorige berichtjes. Als je nog iemand nodig hebt, mag je het laten weten. Of voor een volgende sjaal, omslagdoek… Ik draag dat immers ontzettend graag.

 2. Poes P zegt:

  Ik ben gek op sjaals: lang of kort, in alle mogelijke kleuren en motiefjes, drie- of rechthoekig, … en jouw maan-shawl zou perfect in dat rijtje passen 🙂 Je hebt al wat testers, maar je mag altijd een seintje geven als je er nog nodig hebt! En anders ben ik het eens met cri-cri!

 3. Mama Ilse zegt:

  Lieve Annelies, wat een leuke blog heb je!! Bedankt voor je reactie op mijn blog en je lieve voorstel. de boekenvoordelen hier in de omtrek waren uitverkocht in de boeken, de rest van het land heb ik echter niet afgelopen.
  Ik heb ze vorige week in het engels besteld, maar zoals ik al zei in mijn logje zijn de haaktermen in UK nogal verwarrend vind ik. Dus moesten ze het haakboek nog hebben dan mag je dat voor me meebrengen ja. Wat ontzettend lief van je.

  OOh en ik wil je shawl heel graag uitproberen 😉

  Liefs
  Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *