Improvisatie-truitje met sjaalkraagje
Een kindertruitje, maat 4 jaar, in blauw-grijze superzachte merino-wol.

Ik merk dat ik de laatste tijd niet zoveel zin heb om patronen te volgen, maar om gewoon mijn goesting te doen. (ik geloof dat ik een heftig eigenzinnige fase heb, haha…)
Dat resulteerde in dit truitje, een vestje eigenlijk : ik heb het in 1 stuk gebreid, en er achteraf de kraag aangebreid.
Een goede oefening alweer.
De wol is superzacht, ik had hem nog liggen, hij is van Lanagrossa. Hij is van 90 % merino en 10 % stretchy spul, wel handig voor kindertruitjes enzo, want rekt goed mee. Het is een hoe heet dat, ‘onregelmatige’ wol, dunner en dikker, en een heel klein beetje pluizig. (ik gebruikte deze wol al eerder voor een vest voor mezelf, maar dan in een andere kleur)
Alleen denk ik dat ik volgende keer bij de mouwen toch wat ga minderen, misschien zijn ze wat te breed aan het uiteinde nu.
De rokjes dan :
Het jeansrokje mag naar Laliete !
Het velours rokje mag naar Cri-Cri! (laat me even weten hoe groot je kleindochtertje is en hoeveel ze weegt, als het dan toch niet past, trek ik een nieuw naampje : Vic is ongeveer een meter en weegt 14 kilo, hij wordt volgende maand 3 en het past hem nog perfect, er kan zelfs nog wat bij!)
Mailen jullie me eventjes met jullie gegevens?

Improvisatie-truitje met sjaalkraagje
Een kindertruitje, maat 4 jaar, in blauw-grijze superzachte merino-wol.

Ik merk dat ik de laatste tijd niet zoveel zin heb om patronen te volgen, maar om gewoon mijn goesting te doen. (ik geloof dat ik een heftig eigenzinnige fase heb, haha…)
Dat resulteerde in dit truitje, een vestje eigenlijk : ik heb het in 1 stuk gebreid, en er achteraf de kraag aangebreid.
Een goede oefening alweer.
De wol is superzacht, ik had hem nog liggen, hij is van Lanagrossa. Hij is van 90 % merino en 10 % stretchy spul, wel handig voor kindertruitjes enzo, want rekt goed mee. Het is een hoe heet dat, ‘onregelmatige’ wol, dunner en dikker, en een heel klein beetje pluizig. (ik gebruikte deze wol al eerder voor een vest voor mezelf, maar dan in een andere kleur)
Alleen denk ik dat ik volgende keer bij de mouwen toch wat ga minderen, misschien zijn ze wat te breed aan het uiteinde nu.
De rokjes dan :
Het jeansrokje mag naar Laliete !
Het velours rokje mag naar Cri-Cri! (laat me even weten hoe groot je kleindochtertje is en hoeveel ze weegt, als het dan toch niet past, trek ik een nieuw naampje : Vic is ongeveer een meter en weegt 14 kilo, hij wordt volgende maand 3 en het past hem nog perfect, er kan zelfs nog wat bij!)
Mailen jullie me eventjes met jullie gegevens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *