Knal-zomervestje

Mijn leven heeft zich de voorbije dagen op de zetel afgespeeld, naast Vic. Ofwel lag hij naast mij, of op mij, of tegen mij, zo ziek….

Ook vandaag was ‘t nog niet veel soeps, deze middag weer over de 39 koorts. (en van slapen komt ‘s nachts ook weeral niet veel in huis). Vicske werd gesoigneerd met drankjes en hapjes en knuffels en troost.
Dus naaien is niet aan de orde momenteel, er liggen x onafgewerkte projecten te wachten, breien lukt ook niet, breinaalden en een (ziek) kind in de buurt is ook een no-go.
Haken ging wel tussendoor.
Zieke Vic koos zelf de kleuren. Wat had u gedacht? Rood, natuurlijk. Met wat knalblauw en knaloranje erbij. (als ik hem had laten doen, had u ook nog extra’s van groen en geel en paars erbij gezien…)
Dit vestje is alweer een top-down projectje, van bovenaan dus naar beneden, in 1 stuk, naadloos. Voor mij een soort van meditatie-werk, dit soort dingen. Je hoeft niet na te denken, niet te tellen, je kan je op andere dingen concentreren (snotneuzen en bekertjes drinken en kusjes geven…) en je kan het gelijk weer wegleggen als dat nodig is.
Het garen is een prachtig oerdegelijk sterk katoen, wat een extra is voor speelgrage kindertjes (die nu naar school gaan en daar lekker vies worden), het mag op 60 graden gewassen worden.
Ik kreeg dit prachtige katoenen garen onlangs van Katrientje , je ziet het dus Katrientje, ik ben er al mee aan de slag gegaan. (en ik heb nog, dus er kan nog meer fraais mee gemaakt worden)
Ik zette er ook zakskes op (het kind krijgt met groter worden streken merk ik, hij wil zakskes, en luskes, en …)
Verder moeten er nog 6 knoopjes aangezet worden, maar een eindeloze zoektocht in mijn 3 dozen knopen leverde niks bruikbaars op… (wel tal van andere prachtige knopen, maar niks assorti met dit vestje…)
Dus van zodra kleine man beter is, ga ik op zoek naar schoon knoopkes in de winkel.
Verder : roep ik graag nog een keer op voor de hartverwarmers voor Roos en haar gezin. Ik heb ondertussen 18 (hoera!!!!) aanmeldingen, er zijn al heel wat pakjes binnengekomen, maar er is nog plaats voor mensen die zich willen engageren. (en nog 2 nieuwe vrijwilligers die zich melden en ik geef trouwens weer een kadootje weg!!!)
Vanavond trekt een onschuldige Arno-tienerhand de winnaar van deze week, die maak ik morgen graag bekend!
Prettig en gezond weekend iedereen! (en please…. sturen jullie wat gezondheids-energie deze kant uit… we need it!!!)

Knal-zomervestje

Mijn leven heeft zich de voorbije dagen op de zetel afgespeeld, naast Vic. Ofwel lag hij naast mij, of op mij, of tegen mij, zo ziek….

Ook vandaag was ‘t nog niet veel soeps, deze middag weer over de 39 koorts. (en van slapen komt ‘s nachts ook weeral niet veel in huis). Vicske werd gesoigneerd met drankjes en hapjes en knuffels en troost.
Dus naaien is niet aan de orde momenteel, er liggen x onafgewerkte projecten te wachten, breien lukt ook niet, breinaalden en een (ziek) kind in de buurt is ook een no-go.
Haken ging wel tussendoor.
Zieke Vic koos zelf de kleuren. Wat had u gedacht? Rood, natuurlijk. Met wat knalblauw en knaloranje erbij. (als ik hem had laten doen, had u ook nog extra’s van groen en geel en paars erbij gezien…)
Dit vestje is alweer een top-down projectje, van bovenaan dus naar beneden, in 1 stuk, naadloos. Voor mij een soort van meditatie-werk, dit soort dingen. Je hoeft niet na te denken, niet te tellen, je kan je op andere dingen concentreren (snotneuzen en bekertjes drinken en kusjes geven…) en je kan het gelijk weer wegleggen als dat nodig is.
Het garen is een prachtig oerdegelijk sterk katoen, wat een extra is voor speelgrage kindertjes (die nu naar school gaan en daar lekker vies worden), het mag op 60 graden gewassen worden.
Ik kreeg dit prachtige katoenen garen onlangs van Katrientje , je ziet het dus Katrientje, ik ben er al mee aan de slag gegaan. (en ik heb nog, dus er kan nog meer fraais mee gemaakt worden)
Ik zette er ook zakskes op (het kind krijgt met groter worden streken merk ik, hij wil zakskes, en luskes, en …)
Verder moeten er nog 6 knoopjes aangezet worden, maar een eindeloze zoektocht in mijn 3 dozen knopen leverde niks bruikbaars op… (wel tal van andere prachtige knopen, maar niks assorti met dit vestje…)
Dus van zodra kleine man beter is, ga ik op zoek naar schoon knoopkes in de winkel.
Verder : roep ik graag nog een keer op voor de hartverwarmers voor Roos en haar gezin. Ik heb ondertussen 18 (hoera!!!!) aanmeldingen, er zijn al heel wat pakjes binnengekomen, maar er is nog plaats voor mensen die zich willen engageren. (en nog 2 nieuwe vrijwilligers die zich melden en ik geef trouwens weer een kadootje weg!!!)
Vanavond trekt een onschuldige Arno-tienerhand de winnaar van deze week, die maak ik morgen graag bekend!
Prettig en gezond weekend iedereen! (en please…. sturen jullie wat gezondheids-energie deze kant uit… we need it!!!)

5 reacties op “Knal-zomervestje

  1. Katrientje vanalles zegt:

    hier ook snottekes en flauwe kindjes en zagerig doen..maar ja, dat zal wel beteren. Veel herstel gewenst aan Vicje. En wat heel erg leuk dat je met die wol zo’n mooie dingen kan maken. Ik heb hier nog restjes liggen maar het is nog niet op de post geraakt. Komt wel hoor. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *