Puff stitch vesteke …


Er kan en zal geen twijfel over bestaan, de ‘puff stitch’ is mijn absolute favoriete siersteek momenteel.

Na de mutsen en de baretten, wou ik meer.
Een truitje of een vesteke. Maar ik vond nergens een patroon, helemaal nergens.
Dus ik maakte er zelf eentje. Een simpel, maar schoon vesteke. Allé, ik ben er toch blij mee.
Het vestje is een top-down project, bovenaan aan de hals beginnen en naar beneden werken, compleet naadloos! Dus het rekt heerlijk mee langs alle kanten en bovenal, geen massa draadjes wegstoppen of dichtnaaien…
Gehaakt in zuivere merino-wol in tinten van petrolblauw met grijzige effecten.
Omdat de puff stitch behoorlijk wol-intensief is, ik bedoel, deze steek verbruikt serieus wat wol, maakte ik het vestje kort en met korte mouwen, anders zou het voor een volwassen model veel te zwaar worden.
U hoort mij waarschijnlijk al wel aankomen, ik schreef het patroon zelf, en zoek dus weer hulp.
1 Iemand stak al gelijk haar hand omhoog, Tante Izzy, hoera!
Maar als er nog mensen kandidaat zijn, gil gerust. (voor zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie) (en o ja, mijn volgende project wordt een halve-maan-omslagdoek, dus daar zoek ik ook al vrijwilligers voor, ik durf het geloof ik al niet zo goed meer vragen) Ik maak eerstdaags mooiere foto’s, maar het is vandaag te donker weer…
Details : het vestje is gehaakt met haaknaald 5, en ik had 8.5 bollen nodig van 50 gram, 1400 meter ongeveer (dus ja, toch wel belangrijk dat er een wol of katoen gekozen wordt met serieus wat meters per 50 gram, anders wordt het echt een te zwaar haakwerk) voor een maatje medium.
Wie o wie?
Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.

Puff stitch vesteke …


Er kan en zal geen twijfel over bestaan, de ‘puff stitch’ is mijn absolute favoriete siersteek momenteel.

Na de mutsen en de baretten, wou ik meer.
Een truitje of een vesteke. Maar ik vond nergens een patroon, helemaal nergens.
Dus ik maakte er zelf eentje. Een simpel, maar schoon vesteke. Allé, ik ben er toch blij mee.
Het vestje is een top-down project, bovenaan aan de hals beginnen en naar beneden werken, compleet naadloos! Dus het rekt heerlijk mee langs alle kanten en bovenal, geen massa draadjes wegstoppen of dichtnaaien…
Gehaakt in zuivere merino-wol in tinten van petrolblauw met grijzige effecten.
Omdat de puff stitch behoorlijk wol-intensief is, ik bedoel, deze steek verbruikt serieus wat wol, maakte ik het vestje kort en met korte mouwen, anders zou het voor een volwassen model veel te zwaar worden.
U hoort mij waarschijnlijk al wel aankomen, ik schreef het patroon zelf, en zoek dus weer hulp.
1 Iemand stak al gelijk haar hand omhoog, Tante Izzy, hoera!
Maar als er nog mensen kandidaat zijn, gil gerust. (voor zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie) (en o ja, mijn volgende project wordt een halve-maan-omslagdoek, dus daar zoek ik ook al vrijwilligers voor, ik durf het geloof ik al niet zo goed meer vragen) Ik maak eerstdaags mooiere foto’s, maar het is vandaag te donker weer…
Details : het vestje is gehaakt met haaknaald 5, en ik had 8.5 bollen nodig van 50 gram, 1400 meter ongeveer (dus ja, toch wel belangrijk dat er een wol of katoen gekozen wordt met serieus wat meters per 50 gram, anders wordt het echt een te zwaar haakwerk) voor een maatje medium.
Wie o wie?

8 reacties op “Puff stitch vesteke …

 1. Tante Izzy zegt:

  Hey,

  Ik wacht met spanning op het patroontje van het vestje. En natuurlijk wil ik ook de omslagdoek proberen. Ik haak best wel snel. Heb bijna een kinderponcho af, een paar booties voor een zwangere vriendin en ben halverwege een trappelzak als kraamcadeau. Dus kan nog wel projectje bij.

 2. Marleen zegt:

  Als ik je daarmee kan helpen wil ik heel graag dat vestje eens maken. Ik dacht meteen dat ik dat ook wel wil dragen, maar dat ik niet meteen weet hoe die mouwen dan moeten. dus, met plezier, als je graag nog een extra probeerder hebt.

 3. Katrientje vanalles zegt:

  vind het een heel mooie vest, maar zelf haken zit er hier niet in. Groeten Katrientje, ik heb ook nog een vraagje, kan jij iets doen met kleine bolletjes (restjes) wol? Dan stuur ik er enkele mee op met de hartverwarmer.
  Groeten Katrientje

 4. lindevrouw zegt:

  wat leuk je puff stitch vest! Ik vind het ook een hele leuke steek en ook lekker om te haken. Heb van die steek een boel baby mutsjes gehaakt. Heb net een leuk boekje gekocht met allerlei steken en zag, dat de puff stitch steek, gewoon in het nederlands de moesjes steek heet…Wil van die steek ook nog eens wat anders haken dan alleen mutsjes…succes met je nieuwe project! groetjes Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *