Zomerbloesjes


Ik ben hard aan het werk, heel hard.

Manlief en de kindjes zijn naar ‘bomma en bompa kers’ (in het verre Limburg), en hoewel ik heel veel zin had om mee te gaan : om bomma en bompa weer te zien, om te genieten van de natuur daar, en vooral van bomma’s heerlijke eten altijd, toch besloten om thuis te blijven en voor het eerst in, ik denk 4 of 5 maand, eens een paar uur aan 1 stuk door te werken.
Sinds de opvang van Vic is weggevallen, is ‘t verdraaid moeilijk om met alles op punt te blijven, dus ik werk eigenlijk alleen ‘s avonds (vaak tot heel laat), en er moest behoorlijk wat ingehaald worden : administratie, boekhouding, en wat creatief werk.
Maar weldra gaat Vicje naar school, en dan zijn er weer wat extra uurtjes vrij voor mij om te werken.
Ik heb ook wat verder genaaid aan mijn zomerbloesje dat ik zag bij Noodlehead. Ik bleek dat patroontje te hebben (vorig jaar eens gekocht), en heb er dan maar gelijk 2 gemaakt : eentje in een vintage bloemenstofke met een zilveren draadje in, het is heel dunne katoen, en het andere in een combinatie van zwarte voile en bovenaan een zwart bloemenstofke in katoen. (de bloemekes doen mij denken aan de King Louie-prints, en daar ben ik dol op)
Voor het eerst gewerkt met voile, en dat lukte helemaal. Het enige probleem is dat ge u niet echt kunt vergissen, want als ge stiksels moet uithalen, dat komt niet goed.
De hemdjes hebben fronskes vooraan, zijn ietwat wijd uitlopend en hebben biesjes langs de armsgaten. Bij het zwarte heb ik de biesjes in voile gemaakt, voor een leuk contrast. Ik heb ze alle2 in verschillende lengtes gemaakt, het lichte zoals het patroon (bij mij dus tuniekmodel), en het zwarte heb ik een heel stuk korter gemaakt.
Dat experiment met voile heb ik gedaan omdat ik dit model eigenlijk wou gaan maken met deze stof : Pastry Line van bij Vermiljoen. Maar vooraleer ik de schaar durf zetten in zo’n schone stof, dus eerst dit probeersel. Nu het gelukt is ga ik dat tegen deze zomer vast en zeker proberen. Het patroon is voor zowel een bloesje als een jurk, dus ik denk eraan om de jurk te maken in de Pastry Line stof.
Voilà, nu als de weerlicht verder werken, ik ben bezig met een patroontje voor een jongenshemdje… Hierover later meer.
Prettig weekend iedereen!!!

Zomerbloesjes


Ik ben hard aan het werk, heel hard.

Manlief en de kindjes zijn naar ‘bomma en bompa kers’ (in het verre Limburg), en hoewel ik heel veel zin had om mee te gaan : om bomma en bompa weer te zien, om te genieten van de natuur daar, en vooral van bomma’s heerlijke eten altijd, toch besloten om thuis te blijven en voor het eerst in, ik denk 4 of 5 maand, eens een paar uur aan 1 stuk door te werken.
Sinds de opvang van Vic is weggevallen, is ‘t verdraaid moeilijk om met alles op punt te blijven, dus ik werk eigenlijk alleen ‘s avonds (vaak tot heel laat), en er moest behoorlijk wat ingehaald worden : administratie, boekhouding, en wat creatief werk.
Maar weldra gaat Vicje naar school, en dan zijn er weer wat extra uurtjes vrij voor mij om te werken.
Ik heb ook wat verder genaaid aan mijn zomerbloesje dat ik zag bij Noodlehead. Ik bleek dat patroontje te hebben (vorig jaar eens gekocht), en heb er dan maar gelijk 2 gemaakt : eentje in een vintage bloemenstofke met een zilveren draadje in, het is heel dunne katoen, en het andere in een combinatie van zwarte voile en bovenaan een zwart bloemenstofke in katoen. (de bloemekes doen mij denken aan de King Louie-prints, en daar ben ik dol op)
Voor het eerst gewerkt met voile, en dat lukte helemaal. Het enige probleem is dat ge u niet echt kunt vergissen, want als ge stiksels moet uithalen, dat komt niet goed.
De hemdjes hebben fronskes vooraan, zijn ietwat wijd uitlopend en hebben biesjes langs de armsgaten. Bij het zwarte heb ik de biesjes in voile gemaakt, voor een leuk contrast. Ik heb ze alle2 in verschillende lengtes gemaakt, het lichte zoals het patroon (bij mij dus tuniekmodel), en het zwarte heb ik een heel stuk korter gemaakt.
Dat experiment met voile heb ik gedaan omdat ik dit model eigenlijk wou gaan maken met deze stof : Pastry Line van bij Vermiljoen. Maar vooraleer ik de schaar durf zetten in zo’n schone stof, dus eerst dit probeersel. Nu het gelukt is ga ik dat tegen deze zomer vast en zeker proberen. Het patroon is voor zowel een bloesje als een jurk, dus ik denk eraan om de jurk te maken in de Pastry Line stof.
Voilà, nu als de weerlicht verder werken, ik ben bezig met een patroontje voor een jongenshemdje… Hierover later meer.
Prettig weekend iedereen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *