Week van de gehaakte tas : 7 : mini-tasje en GROOT STEMPELPLEZIER
Ik haakte een mini-tasje, om mijn week af te sluiten.

Het doet me denken aan mijn eigen kindertijd, toen we dit soort tasjes droegen als we met de klas of de familie op stap gingen, er zat dan een kaartje in met onze naam en adres, en een koekje of snoepje, en iets kostbaars vaak ook.
Ik gebruikte Sirdar zelfstrepend garen, een garen waar ik nog nooit mee werkte. Bij mijn vorige bestelling bij DolceLana kwam er een gratis testbolletje mee, dit heerlijke garen dus. Het is een fijn zomergaren, met veel katoen in, het haakt fijn, er zit wat rek in, dus ik denk dat het ook ideaal is voor zomertopjes en truitjes. Het voelt een beetje teddy-zacht aan, heel subtiel.
Het tasje sluit met een knoop, en kan lekker rond de hals gedragen worden. Ik haakte dan ook geen gewone ketting met lossen, dat is niet zo stevig en sterk, maar haakte een I-cord, dat vind ik persoonlijk ook mooier als afwerking.
Vic en ik hebben het deze ochtend al heerlijk gehad. Ik hou van die ochtenduurtjes met hem ‘s ochtends vroeg, als papa en grote broer nog slapen. (papa werkt zooooo hard, die mag vaak op zondag lekker lang uitslapen). We beginnen de ochtend dan samen in de zetel met een beker banaan-soya-melk en de tv aan, lekker dicht bij elkaar onder een dekentje. Terwijl we samen wakker worden, kijkt Vicje wat tv (tijdens de week wordt hier gelukkig weinig gekeken) en ik zit dicht bij hem wat te haken. Na een tijdje zijn we dit dan beu, en vandaag wou Vicje stempelen. Ik haalde de mooie stempeldoos boven die Daan voor Vic maakte, zo’n succesnummer hier!!!! Mijn spontane kleine man gilde : ‘o ja ja, wat ben ik zooooo blij mama, hé, mooie stempels hé, mama, voor mijn jaardag (zo noemt hij dat…) van 3 jaar hé mama…’ (Vic beleeft zijn gevoelens altijd intens, dat merken we aan hoe hij dat zegt : zooo blij, of heeeeeeel boos, of …)
Vandaag maakte ik eindelijk tijd om zijn stempelactiviteiten te fotograferen…
Hij gaat er dan zo helemaal in op : kijk maar!!!

Week van de gehaakte tas : 7 : mini-tasje en GROOT STEMPELPLEZIER
Ik haakte een mini-tasje, om mijn week af te sluiten.

Het doet me denken aan mijn eigen kindertijd, toen we dit soort tasjes droegen als we met de klas of de familie op stap gingen, er zat dan een kaartje in met onze naam en adres, en een koekje of snoepje, en iets kostbaars vaak ook.
Ik gebruikte Sirdar zelfstrepend garen, een garen waar ik nog nooit mee werkte. Bij mijn vorige bestelling bij DolceLana kwam er een gratis testbolletje mee, dit heerlijke garen dus. Het is een fijn zomergaren, met veel katoen in, het haakt fijn, er zit wat rek in, dus ik denk dat het ook ideaal is voor zomertopjes en truitjes. Het voelt een beetje teddy-zacht aan, heel subtiel.
Het tasje sluit met een knoop, en kan lekker rond de hals gedragen worden. Ik haakte dan ook geen gewone ketting met lossen, dat is niet zo stevig en sterk, maar haakte een I-cord, dat vind ik persoonlijk ook mooier als afwerking.
Vic en ik hebben het deze ochtend al heerlijk gehad. Ik hou van die ochtenduurtjes met hem ‘s ochtends vroeg, als papa en grote broer nog slapen. (papa werkt zooooo hard, die mag vaak op zondag lekker lang uitslapen). We beginnen de ochtend dan samen in de zetel met een beker banaan-soya-melk en de tv aan, lekker dicht bij elkaar onder een dekentje. Terwijl we samen wakker worden, kijkt Vicje wat tv (tijdens de week wordt hier gelukkig weinig gekeken) en ik zit dicht bij hem wat te haken. Na een tijdje zijn we dit dan beu, en vandaag wou Vicje stempelen. Ik haalde de mooie stempeldoos boven die Daan voor Vic maakte, zo’n succesnummer hier!!!! Mijn spontane kleine man gilde : ‘o ja ja, wat ben ik zooooo blij mama, hé, mooie stempels hé, mama, voor mijn jaardag (zo noemt hij dat…) van 3 jaar hé mama…’ (Vic beleeft zijn gevoelens altijd intens, dat merken we aan hoe hij dat zegt : zooo blij, of heeeeeeel boos, of …)
Vandaag maakte ik eindelijk tijd om zijn stempelactiviteiten te fotograferen…
Hij gaat er dan zo helemaal in op : kijk maar!!!

3 reacties op “Week van de gehaakte tas : 7 : mini-tasje en GROOT STEMPELPLEZIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *