Arco Iris-halsketting en wat met de lengte?


Ik haakte een halsketting, uit ongelofelijk prachtige wol (mengeling zijde en wol) van Malabrigo.

Ik vind de kleurschakeringen van deze wol echt prachtig…

Uit deze wol wordt een kadootje voor schoonmama gemaakt, maar ik bestelde (haha, natuurlijk) wat extra…. En wou al even zien wat de wol in petto heeft…
Verder heb ik wat genaaid, ondanks de paasvakantie. (ik kan niet zo goed ‘s avonds naaien, ik heb graag daglicht namelijk om te naaien) Maar mijn mama was hier, en hield zich met de kindjes bezig, dus ik ging aan de slag met één van de vintage patroontjes : de tuniek (of mini-jurk) Ik gebruikte een goedkoop kringloopstofje, want een onbekend patroon, je weet maar nooit… Maar het patroon is super… Alles klopt, het zit perfect. (ik was eerder ook al fan van die vintage patronen, die zijn gewoon zooo mooi, met zoveel subtiele details, je ziet het niet, maar in de tuniek zitten overal ‘neepjes’ en grote ‘nepen’, waardoor de pasvorm gewoon fijn is) Je hebt er dan wel soms wat meer werk aan, want neepjes en details rijg ik ook altijd eerst, maar dan zit het ook mooi. Ik heb soms met die Knippatronen het ‘hobbezak-gevoel’…
Nu blijft alleen de vraag : wat met de lengte? Het is nu
een jurkje net op de knie bij mij (jawel, ik ben maar 1.62 groot), dus hou ik hem als jurk of maak ik hem korter als tuniek?
Binnenkort op zoek naar een effen stofje en dan maak ik hem opnieuw…
O ja, nog een vraag : ik heb hem in gewone stof gemaakt, als ik dat nu wil overdoen in stretch, ahum, dan moet ik dus kleiner gaan, maar hoeveel? En moet ik dan ook alle nepen enzo verzetten?

Arco Iris-halsketting en wat met de lengte?


Ik haakte een halsketting, uit ongelofelijk prachtige wol (mengeling zijde en wol) van Malabrigo.

Ik vind de kleurschakeringen van deze wol echt prachtig…

Uit deze wol wordt een kadootje voor schoonmama gemaakt, maar ik bestelde (haha, natuurlijk) wat extra…. En wou al even zien wat de wol in petto heeft…
Verder heb ik wat genaaid, ondanks de paasvakantie. (ik kan niet zo goed ‘s avonds naaien, ik heb graag daglicht namelijk om te naaien) Maar mijn mama was hier, en hield zich met de kindjes bezig, dus ik ging aan de slag met één van de vintage patroontjes : de tuniek (of mini-jurk) Ik gebruikte een goedkoop kringloopstofje, want een onbekend patroon, je weet maar nooit… Maar het patroon is super… Alles klopt, het zit perfect. (ik was eerder ook al fan van die vintage patronen, die zijn gewoon zooo mooi, met zoveel subtiele details, je ziet het niet, maar in de tuniek zitten overal ‘neepjes’ en grote ‘nepen’, waardoor de pasvorm gewoon fijn is) Je hebt er dan wel soms wat meer werk aan, want neepjes en details rijg ik ook altijd eerst, maar dan zit het ook mooi. Ik heb soms met die Knippatronen het ‘hobbezak-gevoel’…
Nu blijft alleen de vraag : wat met de lengte? Het is nu
een jurkje net op de knie bij mij (jawel, ik ben maar 1.62 groot), dus hou ik hem als jurk of maak ik hem korter als tuniek?
Binnenkort op zoek naar een effen stofje en dan maak ik hem opnieuw…
O ja, nog een vraag : ik heb hem in gewone stof gemaakt, als ik dat nu wil overdoen in stretch, ahum, dan moet ik dus kleiner gaan, maar hoeveel? En moet ik dan ook alle nepen enzo verzetten?

11 reacties op “Arco Iris-halsketting en wat met de lengte?

  1. cri-cri zegt:

    ik vind een jurkje zelfs op een linnen broek heel prettig om dragen …dus ik kies voor een jurkje …waar kocht je het patroontje of is dat uit je tantes doos … ik wil ook wel eens zo´n jurkje maken, maar ik heb ook wel wat neepjes hier en daar nodig 😉

  2. An zegt:

    Normaal gezien ga je voor stretch één maatje kleiner. Neepjes enz. zijn dan gewoon zoals ze voor die maat zijn aangeduid op ‘t patroon.
    Mag ik vragen waar jij die mooie vintagepatroontjes koopt? Echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *