Malabrigo Velvet-Grapes – verwonderingEen sjaaltje, uit Malabrigo Sock Yarn, kleur ‘Velvet-Grapes’… Laatste streng was het, dus ik kon er maar eentje kopen toen, bij ‘House of Yarn‘…

De kleuren zijn enorm, het donkere en diepe paars is krachtig, op het woeste af, vind ik, en dat in combinatie met lichtere tinten en ook nog zacht en romantisch rose. Ik moest gelijk aan het Victoriaanse tijdperk denken toen ik deze wol in handen kreeg.
Mijn man werd geloof ik gek toen de streng ‘op-een-bolletje’ gewonden moest worden, haha, hij verkeek zich efkes, 1 streng van 400 meter!!! (ja, hier moeten de grote zoon en de man helpen bij het ‘bollen’ zoals ik dat noem…)Haha…
Ik heb die wol tal van keren in mijn handen gehad, en uiteindelijk heb ik hem een weekje op de schouw gelegd om te bekijken wat ik ermee ging doen. (ik heb een eigenaardige volgorde van werken soms, denk ik, ik koop wol die ik mooi vind, en beslis dan pas wat ik ermee wil, meestal is dit mijn manier van werken) Ik hoor vaak dat mensen eerst een project kiezen, en dan pas wol uitzoeken…
En toen wist ik wat het worden ging : een soort van ‘Victoriaans ouderwets’ sjaaltje…
Dus dat werd het. Schelppatroontje, met naaldje 3, en toch breed genoeg gemaakt om naast schoonheid ook warmte te bieden.
Met kraaltjes aan de uiteinden…
Heerlijk om te maken was het.
Dit bericht is gepost in sjaal. Bookmark de link.

Malabrigo Velvet-Grapes – verwonderingEen sjaaltje, uit Malabrigo Sock Yarn, kleur ‘Velvet-Grapes’… Laatste streng was het, dus ik kon er maar eentje kopen toen, bij ‘House of Yarn‘…

De kleuren zijn enorm, het donkere en diepe paars is krachtig, op het woeste af, vind ik, en dat in combinatie met lichtere tinten en ook nog zacht en romantisch rose. Ik moest gelijk aan het Victoriaanse tijdperk denken toen ik deze wol in handen kreeg.
Mijn man werd geloof ik gek toen de streng ‘op-een-bolletje’ gewonden moest worden, haha, hij verkeek zich efkes, 1 streng van 400 meter!!! (ja, hier moeten de grote zoon en de man helpen bij het ‘bollen’ zoals ik dat noem…)Haha…
Ik heb die wol tal van keren in mijn handen gehad, en uiteindelijk heb ik hem een weekje op de schouw gelegd om te bekijken wat ik ermee ging doen. (ik heb een eigenaardige volgorde van werken soms, denk ik, ik koop wol die ik mooi vind, en beslis dan pas wat ik ermee wil, meestal is dit mijn manier van werken) Ik hoor vaak dat mensen eerst een project kiezen, en dan pas wol uitzoeken…
En toen wist ik wat het worden ging : een soort van ‘Victoriaans ouderwets’ sjaaltje…
Dus dat werd het. Schelppatroontje, met naaldje 3, en toch breed genoeg gemaakt om naast schoonheid ook warmte te bieden.
Met kraaltjes aan de uiteinden…
Heerlijk om te maken was het.

4 reacties op “Malabrigo Velvet-Grapes – verwondering

  1. ominous-invasion zegt:

    Hoe mooi is het geworden seg, moet ook heerlijk zijn om te dragen!
    Ik heb dezelfde “afwijking” als jij maar dan met stoffen; als ik iets moois zie dan koop ik het en als dan de tijd rijp is vind ik wel hét patroon om er uit te maken…

  2. TIO zegt:

    Hier ene mengeling van beiden, als ik mooie wol zie neem ik wat mee, met vaak dan een risico dat het niet genoeg is voor daarna een gekozen project en anders, voor een project weer ik hoeveel ik nodig heb en haal ik dan wol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *