over striphelden en kopvoeters!


Een shirtje voor Vic… (en jawel, hij had niet zo’n zin in poseren… Ge moet gene schrik hebben, hij kan niet door de ramen klimmen, na wat escapistisch gedrag vorige jaar – jaja, we hebben een ontdekkingsreiziger die in minder dan 1 minuut razendsnel kan ontsnappen of andere spannende dingen doen – hebben wij op elk raam raamsloten gezet,laten zetten beter…. kwestie van Vic BINNEN te kunnen houden als dat moet)

Vorige vrijdag kwamen er wat stofjes aan, die ik had geruild met Rietje… Vic opende de doos, en haalde er gelijk het stripverhaal-stofje uit. Mijn, zei hij, haha…
Hij zeulde er de rest van de dag mee rond, en hoewel ik eigenlijk geen tijd had, want andere dingen moesten echt gebeuren, toch ‘tussen de soep en de patatten’ een shirtje gemaakt…
En wat dacht ge? Eens klaar, wou hij het niet aan… Tot vanochtend…
Het is joggingstof, met een prachtige tekening,
doet me denken aan mijn eigen kinderjaren, met die tekeningen…
Extra fijn, de joggingstof is 100 % katoen, da’s zo moeilijk te vinden… (meestal zit daar heel wat synthetisch gedoe tussen…)

Het is een patroontje uit een Ottobre, met van die ‘gebogen’ raglanmouwen… Al bij al ben ik tevreden, al vind ik de hals niet perfect. Daar heb ik moeite mee, met die hals. Ik volgde de uitleg helemaal, maar toch vind ik hem niet perfect afgewerkt. (maar waarschijnlijk is dit iets van : oefening baart kunst…)
Ik heb nog leuke kindertricootjes gekregen van Rietje, dus er komt binnenkort meer! (maar ik zoek nu een patroontje met rechte raglanmouwen, allé, ik bedoel, niet met een gebogen lijn…)
Verder een mijlpaal in het tekenleven van onze Vic, hij tekent sinds gisteren ‘kopvoeters’. Mannekes MET benen (en voeten). De lol kon niet op. (en stiekum dacht ik : yes yes yes, zo’n belangrijke ontwikkelingsstap voor een kind, die kopvoeters….)
Fijne dag… (de mijne is iets minder glorieus begonnen, met heftige hoofdpijn…)

over striphelden en kopvoeters!


Een shirtje voor Vic… (en jawel, hij had niet zo’n zin in poseren… Ge moet gene schrik hebben, hij kan niet door de ramen klimmen, na wat escapistisch gedrag vorige jaar – jaja, we hebben een ontdekkingsreiziger die in minder dan 1 minuut razendsnel kan ontsnappen of andere spannende dingen doen – hebben wij op elk raam raamsloten gezet,laten zetten beter…. kwestie van Vic BINNEN te kunnen houden als dat moet)

Vorige vrijdag kwamen er wat stofjes aan, die ik had geruild met Rietje… Vic opende de doos, en haalde er gelijk het stripverhaal-stofje uit. Mijn, zei hij, haha…
Hij zeulde er de rest van de dag mee rond, en hoewel ik eigenlijk geen tijd had, want andere dingen moesten echt gebeuren, toch ‘tussen de soep en de patatten’ een shirtje gemaakt…
En wat dacht ge? Eens klaar, wou hij het niet aan… Tot vanochtend…
Het is joggingstof, met een prachtige tekening,
doet me denken aan mijn eigen kinderjaren, met die tekeningen…
Extra fijn, de joggingstof is 100 % katoen, da’s zo moeilijk te vinden… (meestal zit daar heel wat synthetisch gedoe tussen…)

Het is een patroontje uit een Ottobre, met van die ‘gebogen’ raglanmouwen… Al bij al ben ik tevreden, al vind ik de hals niet perfect. Daar heb ik moeite mee, met die hals. Ik volgde de uitleg helemaal, maar toch vind ik hem niet perfect afgewerkt. (maar waarschijnlijk is dit iets van : oefening baart kunst…)
Ik heb nog leuke kindertricootjes gekregen van Rietje, dus er komt binnenkort meer! (maar ik zoek nu een patroontje met rechte raglanmouwen, allé, ik bedoel, niet met een gebogen lijn…)
Verder een mijlpaal in het tekenleven van onze Vic, hij tekent sinds gisteren ‘kopvoeters’. Mannekes MET benen (en voeten). De lol kon niet op. (en stiekum dacht ik : yes yes yes, zo’n belangrijke ontwikkelingsstap voor een kind, die kopvoeters….)
Fijne dag… (de mijne is iets minder glorieus begonnen, met heftige hoofdpijn…)

9 reacties op “over striphelden en kopvoeters!

 1. susie zegt:

  Hé Annelies,
  een tof shirt heb jij voor Vic gemaakt ! Leuke print !
  Amai héééél mooie creaties op je blog ! Knap van je !
  ‘k Heb gezien dat je enkelen van deze gemaakt hebt. Maar het woordje ‘shrug’ had ik, tot hiertoe, nog nooit gehoord.
  Ik kom zeker nog terug kijken, tot volgende keer…

  Aangename dag nog !

 2. Katrientje vanalles zegt:

  ik hoop dat je hoofdpijn snel overgaat en de tekeningen van vic vind ik geweldig. Pol doet dat drie maanden al en.. ik hou ze allemaal bij, heb er ook ééntje op een kussentje gezet voor zijn meter.
  Groeten Katrientje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *