Rokskes en grote smeltmomenten…Ik maakte tussendoor een paar rokjes.

Het ene werd gerecycleerd uit een kringloop-mega-size-rok…. Het is nu een rokske in een waanzinnig schoon heel ouderwets stofke…
Het tweede is een tricotrok, gemaakt volgens het patroon dat ik al vaker gebruikte… Ik had nog wat van deze schone stof over, en die wou ik gebruiken. (en omdat het patroon uit 4 stukken bestaat, is het dus ideaal om kleinere stukken stof toch nog te kunnen gebruiken)
Gisteren een groot smeltmoment…. Vroeger vond Vic het heerlijk om uren per dag in de draagdoek te zitten… Binnenshuis en buiten! Maar sinds hij een jaar of 2 is werden die draagmomenten (begrijpelijk natuurlijk) steeds minder.
Gisteren was hij even in slaap gevallen in de zetel en verdrietig wakker geworden. Maar hij wou wel in de doek! Dat was zooooo lang geleden. Hij heeft nog met zijn hoofdje op mijn schouder liggen nasoezen en daarna hebben we een hele tijd samen met grote broer staan shaken op muziek, Vic hopste en danste in de doek!
Een ongelofelijk smeltmoment voor mij….

Rokskes en grote smeltmomenten…Ik maakte tussendoor een paar rokjes.

Het ene werd gerecycleerd uit een kringloop-mega-size-rok…. Het is nu een rokske in een waanzinnig schoon heel ouderwets stofke…
Het tweede is een tricotrok, gemaakt volgens het patroon dat ik al vaker gebruikte… Ik had nog wat van deze schone stof over, en die wou ik gebruiken. (en omdat het patroon uit 4 stukken bestaat, is het dus ideaal om kleinere stukken stof toch nog te kunnen gebruiken)
Gisteren een groot smeltmoment…. Vroeger vond Vic het heerlijk om uren per dag in de draagdoek te zitten… Binnenshuis en buiten! Maar sinds hij een jaar of 2 is werden die draagmomenten (begrijpelijk natuurlijk) steeds minder.
Gisteren was hij even in slaap gevallen in de zetel en verdrietig wakker geworden. Maar hij wou wel in de doek! Dat was zooooo lang geleden. Hij heeft nog met zijn hoofdje op mijn schouder liggen nasoezen en daarna hebben we een hele tijd samen met grote broer staan shaken op muziek, Vic hopste en danste in de doek!
Een ongelofelijk smeltmoment voor mij….

12 reacties op “Rokskes en grote smeltmomenten…

 1. vicarno's mama zegt:

  Sarah, ik heb je gemaild ivm de rokken!
  Sigrid : het recycle rokje : er zit wat rek in de stof, ik heb het patroon van dé Knippie A-rok gebruikt, maar de nepen weggelaten vermits er toch stretch in zit, en het onderste rokje is een eigen patroon, maatje medium. Als je dat wil, kan je me mailen en dan teken ik het voor je over.

 2. Het Bovenhuis zegt:

  🙂 Wat knus! Enne… wildbreien kan ook dichter bij huis, in je eigen tuin :-). Er zijn superleuke, kleine voorbeelden te vinden. Zoek maar eens op: guerilla knitting, yarn bombing, urban knitting. Er gaat een wereld voor je open!
  Hartelijke groet,
  Ingrid

 3. mama saartje zegt:

  ik koop hier ook vaak van die ‘te grote’ kledingstukken, als het stofje me aanspreekt.
  Heerlijk he, als ze nog eens even op je rug willen zitten. Laatst toen ik een doek aan het opplooien was voor verzending, wou De Dochter ook op mama rug, want ze dacht dat kleine broer op de rug mocht. *smelt*

 4. Sarah zegt:

  Oh hoe schattig!!!
  Heel mooie rokjes trouwens, mag ik vragen waar je de patronen vandaan hebt? Ik ben ook nog op zoek naar een aantal rokpatronen en deze zijn wel erg leuk.

 5. Gingini zegt:

  Zo is inderdaad goed te zien hoe sprekend hij op je lijkt! 🙂
  Wat heerlijk, nog zo’n moment. Ze zijn zo gauw groot!
  O en wat is dat kringlooprokje geslaagd! Heel erg leuk geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *