witte zwanen groene zwanen (over sleutels en een slot)
Witte zwanen

groene zwanen
wie gaat er mee naar Engeland varen
Engeland is gesloten
de sleutel is gebroken
is er dan geen smid in ‘t land
die de sleutel maken kan
Dit is één van de ongeveer 6 liedjes die Vic ganse dagen loopt te zingen en hij neuriet ze ook vaak.
Op superkorte tijd is mijn kleuter zijn geheugen aan het werk gegaan en hij onthoudt ineens zoveel, liedjes, verhaaltjes, grapjes,…
Toneeltjes, nog zoiets. We spelen vaak ‘Vic de politieman’, en elke ochtend als we vertrekken wil hij alles op slot doen en daarna weer openmaken. Met ZIJN sleutels, zijn ‘IMAGINAIRE’ sleutels (hoe heet dat in het beschaafd, ‘ingebeelde sleutels’? ‘fantasie-sleutels?)
En hij vraagt dan telkens naar echte speelsleutels.
Straks heeft hij er.
Voilà!!!
Het patroon van de sleutel heb ik gevonden op Ravelry. (iets aangepast) Hier.
Het hangslot verzon ik zelf. (dat was trouwens een behoorlijk nadenkwerkje… Ik wou een slot waar een sleutel in paste, en dat ook open en dicht ging – vandaar het opgenaaide knoopje, Vic kan zijn slot dus zelf open en dicht doen) Dus vilt leek me makkelijker en sneller dan een gehaakt slot…
Ik ben benieuwd straks. Ik ga er wat meer maken voor de beurs denk ik, lijkt me ideaal en veilig kinderspeelgoed…
Prettig weekend iedereen en ik hoop op zon!

witte zwanen groene zwanen (over sleutels en een slot)
Witte zwanen

groene zwanen
wie gaat er mee naar Engeland varen
Engeland is gesloten
de sleutel is gebroken
is er dan geen smid in ‘t land
die de sleutel maken kan
Dit is één van de ongeveer 6 liedjes die Vic ganse dagen loopt te zingen en hij neuriet ze ook vaak.
Op superkorte tijd is mijn kleuter zijn geheugen aan het werk gegaan en hij onthoudt ineens zoveel, liedjes, verhaaltjes, grapjes,…
Toneeltjes, nog zoiets. We spelen vaak ‘Vic de politieman’, en elke ochtend als we vertrekken wil hij alles op slot doen en daarna weer openmaken. Met ZIJN sleutels, zijn ‘IMAGINAIRE’ sleutels (hoe heet dat in het beschaafd, ‘ingebeelde sleutels’? ‘fantasie-sleutels?)
En hij vraagt dan telkens naar echte speelsleutels.
Straks heeft hij er.
Voilà!!!
Het patroon van de sleutel heb ik gevonden op Ravelry. (iets aangepast) Hier.
Het hangslot verzon ik zelf. (dat was trouwens een behoorlijk nadenkwerkje… Ik wou een slot waar een sleutel in paste, en dat ook open en dicht ging – vandaar het opgenaaide knoopje, Vic kan zijn slot dus zelf open en dicht doen) Dus vilt leek me makkelijker en sneller dan een gehaakt slot…
Ik ben benieuwd straks. Ik ga er wat meer maken voor de beurs denk ik, lijkt me ideaal en veilig kinderspeelgoed…
Prettig weekend iedereen en ik hoop op zon!

7 reacties op “witte zwanen groene zwanen (over sleutels en een slot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *