Lipstick- of lippenbalsem-tasjes

Ik zag vorige week bij Vrollie deze superschone lipsticktasjes, en vermits ik toch volop in het tasjes maken ben, wou ik ze ook maken!!! Bedankt Vrollie voor het prachtidee!!!!

Zij schreef een heel duidelijke tutorial, dus daar ging ik mee aan de slag.
De laatste stap na het tasje keren in de handleiding van Vrollie is het flapje met de hand afwerken. Vermits ik niet van ‘met de hand naaien’ hou, tenzij in nood, of als sier, maakte ik er eentje op haar manier, om het idee te snappen, en lag ik er diezelfde avond in mijn bed over na te denken, ik wou namelijk de keeropening onderaan, zodat ik die onzichtbaar langs de binnenkant daarna kon dichtstikken.
En ik vond de oplossing! (en dat vind ik heel wat, want ik heb nog niet zoveel naai-inzicht wat voeringen en keren enzo betreft….)
Ik wijzigde ook de flap een beetje, zodat die wat meer dezelfde vorm had als mijn eerdere kleine tasjes en maakte er een lipstick-tasjes-zestal van! Omdat ze zo leuk zijn om te maken! (en omdat er na mijn kleine tasjes van vorige week al wat bestellingkjes volgden…)
Dus al wie een klein, origineel, snel klaar kadootje wil maken, ga zeker aan de slag! (of bestel er eentje bij mij 🙂 )
Fijne dag!!!!

Lipstick- of lippenbalsem-tasjes

Ik zag vorige week bij Vrollie deze superschone lipsticktasjes, en vermits ik toch volop in het tasjes maken ben, wou ik ze ook maken!!! Bedankt Vrollie voor het prachtidee!!!!

Zij schreef een heel duidelijke tutorial, dus daar ging ik mee aan de slag.
De laatste stap na het tasje keren in de handleiding van Vrollie is het flapje met de hand afwerken. Vermits ik niet van ‘met de hand naaien’ hou, tenzij in nood, of als sier, maakte ik er eentje op haar manier, om het idee te snappen, en lag ik er diezelfde avond in mijn bed over na te denken, ik wou namelijk de keeropening onderaan, zodat ik die onzichtbaar langs de binnenkant daarna kon dichtstikken.
En ik vond de oplossing! (en dat vind ik heel wat, want ik heb nog niet zoveel naai-inzicht wat voeringen en keren enzo betreft….)
Ik wijzigde ook de flap een beetje, zodat die wat meer dezelfde vorm had als mijn eerdere kleine tasjes en maakte er een lipstick-tasjes-zestal van! Omdat ze zo leuk zijn om te maken! (en omdat er na mijn kleine tasjes van vorige week al wat bestellingkjes volgden…)
Dus al wie een klein, origineel, snel klaar kadootje wil maken, ga zeker aan de slag! (of bestel er eentje bij mij 🙂 )
Fijne dag!!!!

8 reacties op “Lipstick- of lippenbalsem-tasjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *