Silky Merino experimentje!!!

Meestal werk ik volgens een bepaalde volgorde : een ‘project’ ontstaat in mijn hoofd, dat zweeft daar een tijdje rond tot het bijna helemaal vorm gekregen heeft, dan ga ik bijpassende materialen zoeken, indien nodig ‘t een en ‘t ander uittekenen of opschrijven, en dan begin ik.

Als het dan over haakwerkjes gaat, heb ik niet alleen mijn wolletjes of katoentjes en haaknaalden bij me, maar ook mijn ‘boekske’, omdat ik tijdens het haken alles opschrijf. (in supersnelle afkortingentaal enzo, want dat moet rap gaan…)
Deze keer deed ik dat niet.
Vraag me niet waarom, ik geloof dat ik eens contrair wou doen. (mijne man zou nu zeggen : ‘maar liefke (allé, hij zegt niet liefke, maar iets anders lief, maar dat blijft privé…), gij doet wel vaker contrair…’- als in : eigenwijs, koppig, en nog meer van dat…
Ik begon, en dat liep niet echt van een leien dakske.
Maar die rose Silky Merino moest gewoon door mijn handen denk ik (dubbel bizar, want rose is normaal echt niet mijn kleur, ik vind dat wel heel schoon, maar normaal niet voor mezelf).
Ik begon een soort lace-patroontje te haken, en ineens zag ik het : een soort omslagdoek met lace-patroontje onderaan, en een stevigere bovenkant die smaller werd, en iets om te knopen bovenaan.
Maar dat werd het dus niet, ik smeet het werk verschillende keren (wel voorzichtig, want het gaat hier om Malabrig Silky Merino, van hier, zij heeft nu ook een blog trouwens!!!), opzij, ik heb behoorlijjk gezucht, en gevloekt, (en de man besloot met te zeggen dat hij straks nog nachtmerries kreeg van Silky wolletjes…), en ik ben er zelfs boos om geworden.
Maar het werd uiteindelijk toch schoon, een beetje verrassend zelfs : ik zette het lace-patroon af met zowel bovenaan als onderaan een stuk haakwerk in 2 kleuren, ik combineerde rose Silky Merino (ik ben de naam kwijt helaas) met de Arco Iris (met al die prachtige kleurtjes door elkaar), en gebruikte hiervoor een steek, die naam ken ik ook niet… Uitleg van de steek : afwisselend 1 steek vaste en 1 steek stokje haken. De volgende rij haak je boven het stokje een vaste en boven de vaste een stokje. Het doet me een beetje denken aan ‘gerstekorrelsteek’ bij breien…
En helemaal op het einde omhaakte ik het ganse werk met een toer vasten en een toer kreeftsteek.
Dan schoon blocken en voilà : klaar…
(al denk ik dat ik voor de harmonie binnenin mezelf en met de lieve man volgende keer toch weer ga voor mijn ‘gebruikelijke werkwijze….)
Dit bericht is gepost in sjaal. Bookmark de link.

Silky Merino experimentje!!!

Meestal werk ik volgens een bepaalde volgorde : een ‘project’ ontstaat in mijn hoofd, dat zweeft daar een tijdje rond tot het bijna helemaal vorm gekregen heeft, dan ga ik bijpassende materialen zoeken, indien nodig ‘t een en ‘t ander uittekenen of opschrijven, en dan begin ik.

Als het dan over haakwerkjes gaat, heb ik niet alleen mijn wolletjes of katoentjes en haaknaalden bij me, maar ook mijn ‘boekske’, omdat ik tijdens het haken alles opschrijf. (in supersnelle afkortingentaal enzo, want dat moet rap gaan…)
Deze keer deed ik dat niet.
Vraag me niet waarom, ik geloof dat ik eens contrair wou doen. (mijne man zou nu zeggen : ‘maar liefke (allé, hij zegt niet liefke, maar iets anders lief, maar dat blijft privé…), gij doet wel vaker contrair…’- als in : eigenwijs, koppig, en nog meer van dat…
Ik begon, en dat liep niet echt van een leien dakske.
Maar die rose Silky Merino moest gewoon door mijn handen denk ik (dubbel bizar, want rose is normaal echt niet mijn kleur, ik vind dat wel heel schoon, maar normaal niet voor mezelf).
Ik begon een soort lace-patroontje te haken, en ineens zag ik het : een soort omslagdoek met lace-patroontje onderaan, en een stevigere bovenkant die smaller werd, en iets om te knopen bovenaan.
Maar dat werd het dus niet, ik smeet het werk verschillende keren (wel voorzichtig, want het gaat hier om Malabrig Silky Merino, van hier, zij heeft nu ook een blog trouwens!!!), opzij, ik heb behoorlijjk gezucht, en gevloekt, (en de man besloot met te zeggen dat hij straks nog nachtmerries kreeg van Silky wolletjes…), en ik ben er zelfs boos om geworden.
Maar het werd uiteindelijk toch schoon, een beetje verrassend zelfs : ik zette het lace-patroon af met zowel bovenaan als onderaan een stuk haakwerk in 2 kleuren, ik combineerde rose Silky Merino (ik ben de naam kwijt helaas) met de Arco Iris (met al die prachtige kleurtjes door elkaar), en gebruikte hiervoor een steek, die naam ken ik ook niet… Uitleg van de steek : afwisselend 1 steek vaste en 1 steek stokje haken. De volgende rij haak je boven het stokje een vaste en boven de vaste een stokje. Het doet me een beetje denken aan ‘gerstekorrelsteek’ bij breien…
En helemaal op het einde omhaakte ik het ganse werk met een toer vasten en een toer kreeftsteek.
Dan schoon blocken en voilà : klaar…
(al denk ik dat ik voor de harmonie binnenin mezelf en met de lieve man volgende keer toch weer ga voor mijn ‘gebruikelijke werkwijze….)

5 reacties op “Silky Merino experimentje!!!

  1. House of Yarn zegt:

    Ik zie een nieuwe carriere weggelegd hier, wanneer komt het patronenboek uit? Waanzinnig dat je dit maakt uit je hoofd! De rose kleur is Plum Blossom trouwens. Het is ook geweldig leuk om te lezen en te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *