SJAKOSSSSSSEN!!!!!!!!!!Ik heb het gedurfd, ik heb sjakossen gemaakt!

Dat was zo’ne drempel voor mij, ik dacht dat niet te kunnen.
Ik zag er al veel schone passeren (oa. de Tatanne wil ik zeker ook nog eens maken), maar vorige week zag ik dees prachtding : bij Agi!!!
En toen verzamelde ik mijn lef, samen met het patroon, stofkes, en al de rest, en ging aan de slag. (ja, ik ging voor het echte werk, met zo’n schone magnetische sluitingen, die kocht ik dus ook)
En ik ben blij!
De zwarte tas is sober en stijlvol, gemaakt van een stevige linnenachtige stof, met donkerrode voering.
De zonnebloemtas, ja, da’s een heel verhaal, een schoon verhaal! Ik zag die stof bij Liselabelot, en kreeg een kinder-flashback!!! Ik mailde haar stoutweg met een swap-vraag en yes, yes yes, ik kreeg de stof toegestuurd!!! (ik maakte voor haar in ruil een shrug) En toen ik ze in handen had, werd mijne hoop bevestigd : een stof uit mijn kindertijd!!!
Ik heb lang getwijfeld wat ik met die stof ging maken, ik wou iets tijdloos, iets waar ik veel geniet van ging hebben, dus het werd deze tas! Buitenkant de schone zonnebloemen, binnenkant geel met witte stippekes, en de klep maakte ik van een heel oud vintage tafelloperke.
Ik kan wel dansen en zingen nu!!! (en de fun is nog niet over, want ik heb nog wat stof, dus ik ga nadenken wat ik daar nog mee ga doen!!)
O ja, het patroon is van ‘I think sew’ : let wel op, verslavende tassensite!!! Ik ga binnenkort deze tas ook nog maken : De Juliana tas!!! (kan er mij alleen iemand vertellen wat voor vlieseline dit is : ‘medium weight fusable interfacing’?????)
En nu ga ik verder grote zoon Arno soigneren, die is behoorlijk ziek ziek ziek!!!

SJAKOSSSSSSEN!!!!!!!!!!Ik heb het gedurfd, ik heb sjakossen gemaakt!

Dat was zo’ne drempel voor mij, ik dacht dat niet te kunnen.
Ik zag er al veel schone passeren (oa. de Tatanne wil ik zeker ook nog eens maken), maar vorige week zag ik dees prachtding : bij Agi!!!
En toen verzamelde ik mijn lef, samen met het patroon, stofkes, en al de rest, en ging aan de slag. (ja, ik ging voor het echte werk, met zo’n schone magnetische sluitingen, die kocht ik dus ook)
En ik ben blij!
De zwarte tas is sober en stijlvol, gemaakt van een stevige linnenachtige stof, met donkerrode voering.
De zonnebloemtas, ja, da’s een heel verhaal, een schoon verhaal! Ik zag die stof bij Liselabelot, en kreeg een kinder-flashback!!! Ik mailde haar stoutweg met een swap-vraag en yes, yes yes, ik kreeg de stof toegestuurd!!! (ik maakte voor haar in ruil een shrug) En toen ik ze in handen had, werd mijne hoop bevestigd : een stof uit mijn kindertijd!!!
Ik heb lang getwijfeld wat ik met die stof ging maken, ik wou iets tijdloos, iets waar ik veel geniet van ging hebben, dus het werd deze tas! Buitenkant de schone zonnebloemen, binnenkant geel met witte stippekes, en de klep maakte ik van een heel oud vintage tafelloperke.
Ik kan wel dansen en zingen nu!!! (en de fun is nog niet over, want ik heb nog wat stof, dus ik ga nadenken wat ik daar nog mee ga doen!!)
O ja, het patroon is van ‘I think sew’ : let wel op, verslavende tassensite!!! Ik ga binnenkort deze tas ook nog maken : De Juliana tas!!! (kan er mij alleen iemand vertellen wat voor vlieseline dit is : ‘medium weight fusable interfacing’?????)
En nu ga ik verder grote zoon Arno soigneren, die is behoorlijk ziek ziek ziek!!!

18 reacties op “SJAKOSSSSSSEN!!!!!!!!!!

 1. Poes P zegt:

  Ik heb ook een lap van die mooie zonnebloemenstof liggen met de bedoeling er een tas van te maken! Ik was wat aan het twijfelen of het niet té fleurig zou zijn, maar nu ik jouw resultaat zie, ben ik er weer helemaal van overtuigd!

 2. Agi zegt:

  Waaaw!!! Ze zijn super-mooi geworden! Eentje voor de zomer en een tijdloze, dat is dik in orde! Ik ben benieuwd waar ik die zonnebloemen nog terug ga zien. Een bermuda weet ik niet zo direct, maar een retro-hemd voor een mini-man moet wel kunnen denk ik.

 3. vicarno's mama zegt:

  Mme Li : awel, ik was eigenlijk toch aan het overwegen om de kleine zoon, die dol is op deze stof, te plezieren met een zonnebloem-bermudake of een hemdje, eigenlijk… (maar mijne man keek ook al raar…)
  Letterkes aangepast!
  O ja, dat ritstasje : dat komt er zeker, maar ik moet dringend wat ritsen gaan bijkopen!!!
  Lila Lime : dubbel vlieseline, op zich een goed plan, maar dan wordt dat wel kostelijk! Want omdat de riemen ook uit stof zijn enzo, was dat nu al bijna een meter vlieseline….

 4. Mme Li zegt:

  Oh wauw! Ik vind de gele tas echt super, zomers en retro!
  Zeer geslaagd. Een leuke combinatie met de gele bolletjes.

  Ik stel voor dat je nog een ritstasje (voor ‘t kleingeld) en een kaartenhouder-tasje bijmaakt. Maar dan heb je natuurlijk nog stof over en je zonen zie ik nu niet onmiddellijk in zonnebloemen rondlopen…

 5. mama saartje zegt:

  bwa, kies u gewoon ergens een nummerke vlieseline in het midden… Ik neem voor handtassen al wel eens hele stevige, of gewoon watterende-vlieseline.
  De zwarte tas is mijn favoriet. Wil voor moederdag een tas maken, en ik denk dat deze combinatie mijn moeder wel zal kunnen bekoren. Maar helaas zal mama het moeten doen met een door mij gekozen stofke 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *