Zomertopje


Ik haakte een zomertopje, in knalfuchsia, een experimentje. Dat wel lukte vind ik, het model past mooi aan, rekt toch voldoende en ook de bovenkant zit goed volgens mij.

Ik ontwikkelde het patroon al hakend, heb erg genoten van het maken van dit topje! Ik gebruikte hoofdzakelijk stokjes, met aan het decolleté een ‘open effectje’, en onderaan ook een heel stuk afwisselend gaatjes en gewoon stokjes. (ik stak er een stukje stof tussen bovenaan, zodat het opegewerkte patroon wat meer opvalt)
Rondom werkte ik af met kreeftsteek, dat vind ik een mooie steek, en bovenal, het zorgt ervoor dat je werk ook na heel lang dragen mooi in model blijft, is mijn ervaring.
Ook de kleur ligt me erg, ik ben dol op kleur!
Ik haakte met naaldje 3 en 3.5 en Cotton8 katoen van Annell…
Het topje was vorige week al af, maar lag nog geblockt te drogen..
Verder zal er deze week niet veel nieuws meer uit mijn handen komen denk ik, want Vic is helaas sinds zondag weer ziek. En maandag en gisteren was echt vreselijk, met koorts tot boven de 40 graden!!! Mijn arme ventje… Het houdt hier echt niet op met zijn ziek-zijn. De voorbije 8 maanden is hij meer ziek dan gezond… O zo erg, voor hem. En ook voor ons niet leuk, want op de duur gaat het je ganse leven beïnvloeden.
Ik hoop dat mijn kleine manneke snel weer beter is…
Dit bericht is gepost in topje. Bookmark de link.

Zomertopje


Ik haakte een zomertopje, in knalfuchsia, een experimentje. Dat wel lukte vind ik, het model past mooi aan, rekt toch voldoende en ook de bovenkant zit goed volgens mij.

Ik ontwikkelde het patroon al hakend, heb erg genoten van het maken van dit topje! Ik gebruikte hoofdzakelijk stokjes, met aan het decolleté een ‘open effectje’, en onderaan ook een heel stuk afwisselend gaatjes en gewoon stokjes. (ik stak er een stukje stof tussen bovenaan, zodat het opegewerkte patroon wat meer opvalt)
Rondom werkte ik af met kreeftsteek, dat vind ik een mooie steek, en bovenal, het zorgt ervoor dat je werk ook na heel lang dragen mooi in model blijft, is mijn ervaring.
Ook de kleur ligt me erg, ik ben dol op kleur!
Ik haakte met naaldje 3 en 3.5 en Cotton8 katoen van Annell…
Het topje was vorige week al af, maar lag nog geblockt te drogen..
Verder zal er deze week niet veel nieuws meer uit mijn handen komen denk ik, want Vic is helaas sinds zondag weer ziek. En maandag en gisteren was echt vreselijk, met koorts tot boven de 40 graden!!! Mijn arme ventje… Het houdt hier echt niet op met zijn ziek-zijn. De voorbije 8 maanden is hij meer ziek dan gezond… O zo erg, voor hem. En ook voor ons niet leuk, want op de duur gaat het je ganse leven beïnvloeden.
Ik hoop dat mijn kleine manneke snel weer beter is…

9 reacties op “Zomertopje

 1. Monique zegt:

  Annelies, wat een leuk topje. Leuk zo opengewerkt. Knap gedaan hoor!

  Wat zielig voor dat kleine ventje. Hopelijk gaat het snel weer wat beter en blijft zijn gezondheid berg opwaarts gaan.

  Groetjes, Monique

 2. TIO zegt:

  Veel beterschap voor Vic hoor!! Hier zijn ze weer gewoon naar school.

  Heel mooi topje. Ik moet enkel nog de knoopjes aan de kindertrui zetten, maar die kreeftsteek heb ik zo gelaten… Ik deed het normaal wel juist, even opgezocht hoe hij moest, maar ik vond hem op niets trekken… dus misschien toch iets fout gedaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *