A la bezemsteel-haken fun!

Oftewel broomstick lace!

Zo heet het, dat wist Monique me te vertellen.
Met een filmpje erbij hoe het eruit zag en hoe het werkte.
Je haakt met een gewone haaknaald en wol of katoen en je gebruikt als extra een hele dikke breinaald, vandaar de term ‘broomstick lace’.
Toen ik dat filmpje gezien had kon ik het niet uit mijn hoofd zetten, haha, haakverslaafde die ik ben. Ik probeerde het dezelfde dag nog uit, en het was fun! Even wennen, maar wel fijn om te doen. (ik ben namelijk links, dus ik moet vooraleer ik iets zelf kan proberen, eerst alles in mijn hoofd omdraaien…)
Ik haakte een sjaaltje, koos een diep smaragdgroene merinowol van Rico, ik had amper 2 bollen nodig.
Twee grote paarse knopen erop en klaar!
Zeker proberen zou ik zeggen, want het is heerlijk om te doen. Hier vind je het filmpje dat Monique met stuurde : filmpje. (bedankt voor de fijne tip trouwens Monique)
(tips voor wie ook wil proberen : haak eerst een proefstukje tot je steken echt mooi egaal zijn, eens je doorhebt hoe het moet en een routine-ritme hebt zien je steken er veel mooier uit dan de allereersten. Trek de eerste steek niet te hard aan, want dan gaat je werk scheeftrekken. )

A la bezemsteel-haken fun!

Oftewel broomstick lace!

Zo heet het, dat wist Monique me te vertellen.
Met een filmpje erbij hoe het eruit zag en hoe het werkte.
Je haakt met een gewone haaknaald en wol of katoen en je gebruikt als extra een hele dikke breinaald, vandaar de term ‘broomstick lace’.
Toen ik dat filmpje gezien had kon ik het niet uit mijn hoofd zetten, haha, haakverslaafde die ik ben. Ik probeerde het dezelfde dag nog uit, en het was fun! Even wennen, maar wel fijn om te doen. (ik ben namelijk links, dus ik moet vooraleer ik iets zelf kan proberen, eerst alles in mijn hoofd omdraaien…)
Ik haakte een sjaaltje, koos een diep smaragdgroene merinowol van Rico, ik had amper 2 bollen nodig.
Twee grote paarse knopen erop en klaar!
Zeker proberen zou ik zeggen, want het is heerlijk om te doen. Hier vind je het filmpje dat Monique met stuurde : filmpje. (bedankt voor de fijne tip trouwens Monique)
(tips voor wie ook wil proberen : haak eerst een proefstukje tot je steken echt mooi egaal zijn, eens je doorhebt hoe het moet en een routine-ritme hebt zien je steken er veel mooier uit dan de allereersten. Trek de eerste steek niet te hard aan, want dan gaat je werk scheeftrekken. )

14 reacties op “A la bezemsteel-haken fun!

 1. Anonymous zegt:

  ziet er heel leuk uit, en ik kon het niet laten, gelijk even uitproberen natuurlijk!
  Een heel duidelijk filmpje, en de eerste rij was even lastig, maar bij de 2e rij kreeg ik er al handigheid in!
  Ga lekker vanmiddag in het zonnetje een sjaaltje maken van de broomstick-lace.
  Dank je wel voor het doorgeven van deze leuke steek.
  Groetjes, Anja

 2. Johanna zegt:

  Ja dat is mooi werk, ik deed het op een gordijnroetje van hout waar ik op de slijpsteen een punt aanmaakte. Je kan ook nog afwisselen met 7 steken of een toer vasten of stokjes ertussen. Hier wordt het Peruaans haakwerk genoemd. Ik had er al eens een logje aan geweid maar mijn vriendin kreeg de sjaal en ik vergat een foto te maken. Heb je wel eens gympen gedaan dat is net zo leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *