Elfen-hoedje
Vanmorgen werd ik wakker met dit elfen-hoedje in gedachten (eigenlijk zag ik een ganse wintercollectie in mijn hoofd verschijnen, maar ik durf dat niet zo goed te zeggen denk ik, weet u, want de man keek al heel bedenkelijk, dus hoe gaat u dan niet kijken als u dit leest : toen ik net mijn ogen open deed om 5 u vanochtend, juist ja, vroege vogel Vic besloot dat de dag begon, ((gelukkig besloot hij nog wat te willen suffen in ons grote bed tussen ons)) zag ik vanalles in mijn hoofd ontstaan. Ik heb al eerder gehad dat die vroege ochtenden mijn creativiteit bevorderen, daarom dus , en ik deelde dat met de man, voor wie de ochtendstond GEEN goud in de mond heeft meestal, dus die keek heel raar en verstoord. Maar, ik zag hem ds gewoon voor me, dat hoedje (en probeerde ondertussen de rest van de plannen en ideetjes ergens achterin mijn hoofd te proppen), ik besloot dus dat al de rest vanochtend moest wijken, strijk, huishouden, eerst kwam de elfenhoed! (het is evident natuurlijk dat de kids eerst kwamen, ik heb het over de tijd tussen toen ze op school waren en ik Vicske vanmiddag ging ophalen)

Ahum, ik heb dat wel vaker, dat het een weekske ofzo broebelt vanbinnen, dat ik onrustig ben en woelig, en dat er dan vanalle plannen en patronen en ideetjes borrelen en tevoorschijn komen. Ge merkt het ook aan mijn zinsconstructies geloof ik, dat ik te veel in te weinig zinnen kwijt wil…
Allereerst dus dit elfenhoedje, gehaakt met naaldje 4 (dus ja, geloof me, ik heb moeten haken tegen de sterren op om dit hoedje klaar te krijgen!!!), en Rico Merino DK, anderhalf bolleke.
Vermits Vic testpersoon is, haha, alvast maar in zijn lievelingskleur gemaakt. Hij wou niet op de foto, maar het hoedje past (gelukkig) perfect! Goed diep genoeg om over de oren te komen, en het kan naar eigen goesting naar boven gekruld worden. Met flochke bovenaan! De merinowol stretch behoorlijk ,dus extra draagcomfort gegarandeerd (en lange pasvorm).
Yes, ik ben er zelf wel content van, zoals ze dat zeggen.
Dus nu de vraag, dit wordt een kooppatroontje, het hoedje komt er in 3 maten, kleine kinderkens (tot hoofd 50 cm), kinderkens (50-54 cm, Vic valt in deze groep, maar hij heeft blijkbaar een groot hoofd) en grote kinderkens-tieners-madammen : 54-58 cm.
Ik zoek dus een paar mensen die dit patroontje voor me willen testhaken!
De kleine lettertjes zoals gewoonlijk : je haakt voor eigen gebruik of om kado te doen, niet voor verkoop, je geeft het patroon niet door, je houdt je aan het patroon (anders kan ik niet zien of het gans klopt…), en je feedbackt kort (of lang, zoals je wil). Wie wil proberen, mag me mailen!
Er komen als het goed is de komende weken nog mutskes en hoedjes, ook met dikker garen!
En nu ga ik proberen ergens tijd in te plannen voor de dingen die eigenlijk moesten, maar die ik aan de kant heb gezet… (en probeer nu even mijn schaamrood te verbergen…)
Fijne creatieve dag gewenst!
De technische info : ik heb ongeveer 180 meter garen gebruikt denk ik, naald 4, stekenproef : 10 vasten x 12 rijen = 5 cm op 5 cm)
Er komten

Elfen-hoedje
Vanmorgen werd ik wakker met dit elfen-hoedje in gedachten (eigenlijk zag ik een ganse wintercollectie in mijn hoofd verschijnen, maar ik durf dat niet zo goed te zeggen denk ik, weet u, want de man keek al heel bedenkelijk, dus hoe gaat u dan niet kijken als u dit leest : toen ik net mijn ogen open deed om 5 u vanochtend, juist ja, vroege vogel Vic besloot dat de dag begon, ((gelukkig besloot hij nog wat te willen suffen in ons grote bed tussen ons)) zag ik vanalles in mijn hoofd ontstaan. Ik heb al eerder gehad dat die vroege ochtenden mijn creativiteit bevorderen, daarom dus , en ik deelde dat met de man, voor wie de ochtendstond GEEN goud in de mond heeft meestal, dus die keek heel raar en verstoord. Maar, ik zag hem ds gewoon voor me, dat hoedje (en probeerde ondertussen de rest van de plannen en ideetjes ergens achterin mijn hoofd te proppen), ik besloot dus dat al de rest vanochtend moest wijken, strijk, huishouden, eerst kwam de elfenhoed! (het is evident natuurlijk dat de kids eerst kwamen, ik heb het over de tijd tussen toen ze op school waren en ik Vicske vanmiddag ging ophalen)

Ahum, ik heb dat wel vaker, dat het een weekske ofzo broebelt vanbinnen, dat ik onrustig ben en woelig, en dat er dan vanalle plannen en patronen en ideetjes borrelen en tevoorschijn komen. Ge merkt het ook aan mijn zinsconstructies geloof ik, dat ik te veel in te weinig zinnen kwijt wil…
Allereerst dus dit elfenhoedje, gehaakt met naaldje 4 (dus ja, geloof me, ik heb moeten haken tegen de sterren op om dit hoedje klaar te krijgen!!!), en Rico Merino DK, anderhalf bolleke.
Vermits Vic testpersoon is, haha, alvast maar in zijn lievelingskleur gemaakt. Hij wou niet op de foto, maar het hoedje past (gelukkig) perfect! Goed diep genoeg om over de oren te komen, en het kan naar eigen goesting naar boven gekruld worden. Met flochke bovenaan! De merinowol stretch behoorlijk ,dus extra draagcomfort gegarandeerd (en lange pasvorm).
Yes, ik ben er zelf wel content van, zoals ze dat zeggen.
Dus nu de vraag, dit wordt een kooppatroontje, het hoedje komt er in 3 maten, kleine kinderkens (tot hoofd 50 cm), kinderkens (50-54 cm, Vic valt in deze groep, maar hij heeft blijkbaar een groot hoofd) en grote kinderkens-tieners-madammen : 54-58 cm.
Ik zoek dus een paar mensen die dit patroontje voor me willen testhaken!
De kleine lettertjes zoals gewoonlijk : je haakt voor eigen gebruik of om kado te doen, niet voor verkoop, je geeft het patroon niet door, je houdt je aan het patroon (anders kan ik niet zien of het gans klopt…), en je feedbackt kort (of lang, zoals je wil). Wie wil proberen, mag me mailen!
Er komen als het goed is de komende weken nog mutskes en hoedjes, ook met dikker garen!
En nu ga ik proberen ergens tijd in te plannen voor de dingen die eigenlijk moesten, maar die ik aan de kant heb gezet… (en probeer nu even mijn schaamrood te verbergen…)
Fijne creatieve dag gewenst!
De technische info : ik heb ongeveer 180 meter garen gebruikt denk ik, naald 4, stekenproef : 10 vasten x 12 rijen = 5 cm op 5 cm)
Er komten

10 reacties op “Elfen-hoedje

 1. " me " zegt:

  ik maak vooral ‘s avonds en ‘s nachts heelder collecties van vanalles in mijn hoofd! Als ik de tijd had om alles te maken wat ik verzin, ge zoudt nogal eens wat zien !

 2. Monique zegt:

  Leuk mutsje Annelies, maar zelf draag ik geen mutsen en de elfenperiode ben ik al ontgroeid 😉

  Misschien wil ik volgende keer wel eens test haken.

  Enne schaam je niet hoor, ik zit ook al met de wintercollectie in mijn gedachten.

  Groetjes, Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *