Gehaakte zoooooomerhoedjes!!!!


Ik werd gevraagd om een zomerhoedje te haken.
Omdat mijn ontwerp-creativiteit momenteel overloopt met plannen voor topjes, truitjes, en ja, al wintermutsen en sjaals (ik kan er niet aan doen zĂŠ, da’s mijn hoofd dat dit voor mij beslist 🙂 ) en ik mezelf niet extra op stang wou jagen (want drukke tijden hier : einde schooljaar voor Vicje en Arno die zijn eerste echte examenperiode ingegaan is op de middelbare school…), zocht ik op Ravelry naar een tof patroontje, en dat vond ik.

Ik ben zoooo content, ik ben gelijk meer dan content, verheugd, bijna euforisch zelfs.

Ik maakte een testmodel dat op mijn hoofd past, en dit hoedje zit perfect, ideaal, waanzinnig goed patroon is dit! (alle maten staan er ook bij, van baby tot volwassenen) (maar ik zou ik niet zijn, als ik daar weet wat aan gechipoteerd heb…)

Het patroon is voor haaknaald 5, dus ik haakte met Rico Creative Cotton, een perfecte match.
Ik haakte mijn eigen roos erbij, die vond ik mooier.
Morgen zet ik het patroontje van de roos hier neer en overmorgen dat van mijn rode vestje…
En omdat ik zeker wou zijn van het model, gelijk een tweede hoedje, en dat gaf hetzelfde resultaat.
Ik ga efkes verder genieten van de hoedjes en wat kindermaatjes maken… En hopen dat de zon snel weer volop schijnt!
(o ja, ik kreeg een paar mails voor info over het Loopy garen : kijk hier maar voor de foto en de kleuren, in de webshop)
Dit bericht is gepost in hoedje. Bookmark de link.

Gehaakte zoooooomerhoedjes!!!!


Ik werd gevraagd om een zomerhoedje te haken.
Omdat mijn ontwerp-creativiteit momenteel overloopt met plannen voor topjes, truitjes, en ja, al wintermutsen en sjaals (ik kan er niet aan doen zĂŠ, da’s mijn hoofd dat dit voor mij beslist 🙂 ) en ik mezelf niet extra op stang wou jagen (want drukke tijden hier : einde schooljaar voor Vicje en Arno die zijn eerste echte examenperiode ingegaan is op de middelbare school…), zocht ik op Ravelry naar een tof patroontje, en dat vond ik.

Ik ben zoooo content, ik ben gelijk meer dan content, verheugd, bijna euforisch zelfs.

Ik maakte een testmodel dat op mijn hoofd past, en dit hoedje zit perfect, ideaal, waanzinnig goed patroon is dit! (alle maten staan er ook bij, van baby tot volwassenen) (maar ik zou ik niet zijn, als ik daar weet wat aan gechipoteerd heb…)

Het patroon is voor haaknaald 5, dus ik haakte met Rico Creative Cotton, een perfecte match.
Ik haakte mijn eigen roos erbij, die vond ik mooier.
Morgen zet ik het patroontje van de roos hier neer en overmorgen dat van mijn rode vestje…
En omdat ik zeker wou zijn van het model, gelijk een tweede hoedje, en dat gaf hetzelfde resultaat.
Ik ga efkes verder genieten van de hoedjes en wat kindermaatjes maken… En hopen dat de zon snel weer volop schijnt!
(o ja, ik kreeg een paar mails voor info over het Loopy garen : kijk hier maar voor de foto en de kleuren, in de webshop)

18 reacties op “Gehaakte zoooooomerhoedjes!!!!

  1. Monique zegt:

    Hoi Annelies,

    Wat een leuke zomerhoedjes. Ik heb ook al een tijdje geleden een leuk modelltje opgeslagen omdat ik niet met mijn gezicht in de zon mag maar ben er nog niet aan toegekomen.

    Hoeveel katoen heb je er ongeveer voor gebruikt?

    Groetjes, Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *