Haakpatroon omslagdoek
Hier het heel simpele patroon van de gehaakte omslagdoek.

Het is momenteel mijn absolute lievelingspatroon, het haakt heerlijk, je kan er fijn bij wegdromen, en de omslagdoek zelf is heel fijn om te dragen.
Dit is er eentje in een wolmengeling, heerlijk kleurrijk en zacht!
Je kan hem haken in wol, katoen, mengeling, …. Ook de dikte van de haaknaald speelt geen enkele rol, want je haakt gewoon door tot je vindt dat je omslagdoek groot genoeg is!
PATROON
1. haak 4 lossen
2. haak twee stokjes in de vierde losse, haak 3 lossen en keer.
3. haak 2 stokjes in de eerste steek, haak 1 losse, haak 3 stokjes in de derde losse van de vorige toer. Haak 3 lossen en keer.
4. Haak 2 stokjes in de eerste steek, haak een losse, haak in de opening van vorige toer (dus waar de losse zit) 3 stokjes en een losse, haak 3 stokjes in de 3e losse van de vorige toer. Haak 3 lossen en keer.
5. Haak 2 stokjes in de eerste steek, haak een losse, haak in ELKE opening van de vorige toer 3 stokjes en een losse, haak op het laatst in de 3e losse van vorige toer 3 stokjes, haak 3 lossen en keer.
6 – : Herhaal punt 5. tot je vindt dat je omslagdoek groot genoeg is!
7. Sierrandje : Begin in een hoekje, bevestig je draad met een halve vaste en haak een vaste, vervolgens haak je 3 lossen en haak je in de eerste losse (dus die boven de vaste) een vaste, vervolgens sla je een steek over en haak je in de volgende steek een vaste. Dan haak je weer 3 lossen en herhaal je hierboven. Zo haak je een mooi sierrandje met picootjes. Als deze uitleg niet duidelijk is wil ik het wel laten zien met foto’s. In de hoekjes haak ik een extra picootje, dus ik sla dan geen steek over, maar doe dan na de vaste : 3 lossen, een vaste in de eerste losse en opnieuw een vaste hier, dan 3 lossen, vaste in de eerste losse en weer een steek overslaan en een vaste haken.
Veel omslagdoek-haakplezier gewenst!!!!
Dit bericht is gepost in sjaal. Bookmark de link.

Haakpatroon omslagdoek
Hier het heel simpele patroon van de gehaakte omslagdoek.

Het is momenteel mijn absolute lievelingspatroon, het haakt heerlijk, je kan er fijn bij wegdromen, en de omslagdoek zelf is heel fijn om te dragen.
Dit is er eentje in een wolmengeling, heerlijk kleurrijk en zacht!
Je kan hem haken in wol, katoen, mengeling, …. Ook de dikte van de haaknaald speelt geen enkele rol, want je haakt gewoon door tot je vindt dat je omslagdoek groot genoeg is!
PATROON
1. haak 4 lossen
2. haak twee stokjes in de vierde losse, haak 3 lossen en keer.
3. haak 2 stokjes in de eerste steek, haak 1 losse, haak 3 stokjes in de derde losse van de vorige toer. Haak 3 lossen en keer.
4. Haak 2 stokjes in de eerste steek, haak een losse, haak in de opening van vorige toer (dus waar de losse zit) 3 stokjes en een losse, haak 3 stokjes in de 3e losse van de vorige toer. Haak 3 lossen en keer.
5. Haak 2 stokjes in de eerste steek, haak een losse, haak in ELKE opening van de vorige toer 3 stokjes en een losse, haak op het laatst in de 3e losse van vorige toer 3 stokjes, haak 3 lossen en keer.
6 – : Herhaal punt 5. tot je vindt dat je omslagdoek groot genoeg is!
7. Sierrandje : Begin in een hoekje, bevestig je draad met een halve vaste en haak een vaste, vervolgens haak je 3 lossen en haak je in de eerste losse (dus die boven de vaste) een vaste, vervolgens sla je een steek over en haak je in de volgende steek een vaste. Dan haak je weer 3 lossen en herhaal je hierboven. Zo haak je een mooi sierrandje met picootjes. Als deze uitleg niet duidelijk is wil ik het wel laten zien met foto’s. In de hoekjes haak ik een extra picootje, dus ik sla dan geen steek over, maar doe dan na de vaste : 3 lossen, een vaste in de eerste losse en opnieuw een vaste hier, dan 3 lossen, vaste in de eerste losse en weer een steek overslaan en een vaste haken.
Veel omslagdoek-haakplezier gewenst!!!!

15 reacties op “Haakpatroon omslagdoek

 1. Anonymous zegt:

  Prachtig, ik wil deze maken en garen bestellen
  echter hoeveel meter / gram ongeveer?
  Ik twijfel nog tussen deze en het patroon van red moon shawl,

  Groetje, Mara

 2. Marjo zegt:

  Idd een fijn patroontje,ik ben ook met zo’n omslagdoek bezig….alleen het materiaal waar ik mee aan het haken ben valt nogal zwaar uit naarmate de omslagdoek vordert…volgens mij zak ik door mijn schouders als ik hem draag als hij af is 🙂

  Marjo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *