Loopy sjaal

In Amerika is het blijkbaar een ongelofelijke hype, deze Loopy sjaals…

Dus ik dacht : dat ga ik ook een keer proberen.
De hele sjaal is gebreid met dikke naalden, 7 of 8, en je hebt maar 1 grote bol nodig.

Het is wel even wennen, omdat het een ‘gaatjesgaren’ is, en je dus echt in het garen steekt (ipv rond het garen) met je breinaalden, maar eens je het doorhebt, gaat het makkelijk en snel. Heel leuk om te doen dus.
Vic besloot gelijk te gaan spelen met de sjaal, en toen ik het vanop afstand zag, deed het me een beetje denken aan een boa-sjaal, en kreeg ik gelijk beelden door van die oude films waarin sjieke dametjes met die mooie boa-sjaals rondliepen…

Loopy sjaal

In Amerika is het blijkbaar een ongelofelijke hype, deze Loopy sjaals…

Dus ik dacht : dat ga ik ook een keer proberen.
De hele sjaal is gebreid met dikke naalden, 7 of 8, en je hebt maar 1 grote bol nodig.

Het is wel even wennen, omdat het een ‘gaatjesgaren’ is, en je dus echt in het garen steekt (ipv rond het garen) met je breinaalden, maar eens je het doorhebt, gaat het makkelijk en snel. Heel leuk om te doen dus.
Vic besloot gelijk te gaan spelen met de sjaal, en toen ik het vanop afstand zag, deed het me een beetje denken aan een boa-sjaal, en kreeg ik gelijk beelden door van die oude films waarin sjieke dametjes met die mooie boa-sjaals rondliepen…

10 reacties op “Loopy sjaal

 1. Johanna zegt:

  Hier is dat garen ook te krijgen. Een paar weken geleden was ik met mijn vriendin in de wolwinkel en zag het daar ook, maar ook garen dat je op elastiek kan rijgen zodat je er een sieraad van kan maken.
  Leuk topmodel en een prachtige sjaal.

 2. Poes P zegt:

  Ik blijf verstelt staan van de ‘snelheid’ waarmee je nieuwe stukken kan breien/haken! Ze zijn dan ook nog eens perfect afgewerkt én net altijd in de juiste kleur. Bewondering 🙂

 3. Mme Li zegt:

  Heb er vorig weekend zo eentje cadeau gekregen van mijn schoonmoeder, door haar gebreid. In Spanje is er blijkbaar een wol-winkeltje, waar ze bijna uitsluitend van die ‘wol’ verkopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *