Mythisch elfen-hoedje


Ik heb me uitgeleefd!

Echt gedaan wat ik wou, oeps-floeps, en daar kwam dit mythisch elfen-hoedje uit!
Het doet mij denken aan sprookjes, over kaboutertjes en elfjes….
Dromerig, en ondeugend, en geheimzinnig, …
Gehaakt met Rico Filz&Fun, het nieuwe garen in het assortiment. Ik had alvast een paar kleurtjes laten leveren, en die lagen mij daar toch al een week grijnzend aan te staren in de kast, hihi. (manlief zag het al aankomen, die zag mij kijken en voelen en dromen…)
Ik besloot te experimenteren, dat vroeg wel wat lef, vooral omdat ik totaal geen vilt-ervaring heb… (ik droom al maanden van prikvilten en vilten op de manier die Annemiek toepaste, misschien dat ik daar de komende zomer eens tijd voor vindt… Trouwens als je dan toch bij Annemiek aan het kijken bent, lees dan ook even haar mooie stukje over ‘rust’ )
Ik begreep dat als je gaat vilten in de wasmachine je werk ongeveer 1/3 krimpt, en vermits ik goede viltwol gebruikte, hoopte ik op goed resultaat. (da’s trouwens wel niet zo simpel te berekenen met een hoedje, als je dat 1/3 wil laten krimpen…)
Elfen-hoedje gehaakt, wasmachine in, spannend!
Gelukt!
Hij staat nu al sinds gisteren te drogen, en hij zal ten vroegste vanavond droog zijn denk ik.
Hij past op een hoofdje 50-54 cm, dus gelijk de juiste maat.
Ik vind hem mooi staan, zo tot net halverwege de oortjes en met het klepje vooraan.
Alleen wou ik nog een nieuwe proberen, eentje die wat lager kwam, want misschien is het in de hele koude wintermaanden toch fijn als de ganse oortjes bedekt zijn…
Hij is net klaar, het is het groene hoedje, voor het vilten in de wasmachine!
Hij gaat er dadelijk in (ja, niet zo milieu-bewust, ik weet het, normaal was ik enkel ‘s nachts op nachttarief, maar ik vind het eventjes te spannend om tot morgenochtend te wachten…)
Gek hé, dat veschil als je kijkt op de foto’s : voor en na het vilten!!!
Straks kijken of ik nog wat tijd vind om iets te maken om op het hoedje te bevestigen : een bloempje voor meisjes, en misschien een blaadje van een eik ofzo gehaakt voor de jongens…
Dit hoedje komt er ook nog in andere maten! Aan het patroon wordt volop gewerkt!!!
Ik mail straks ook even iedereen die zich aangeboden heeft om het rode elfenhoedje te testen, bedankt voor de vele reacties! Dat doet me veel plezier!

Mythisch elfen-hoedje


Ik heb me uitgeleefd!

Echt gedaan wat ik wou, oeps-floeps, en daar kwam dit mythisch elfen-hoedje uit!
Het doet mij denken aan sprookjes, over kaboutertjes en elfjes….
Dromerig, en ondeugend, en geheimzinnig, …
Gehaakt met Rico Filz&Fun, het nieuwe garen in het assortiment. Ik had alvast een paar kleurtjes laten leveren, en die lagen mij daar toch al een week grijnzend aan te staren in de kast, hihi. (manlief zag het al aankomen, die zag mij kijken en voelen en dromen…)
Ik besloot te experimenteren, dat vroeg wel wat lef, vooral omdat ik totaal geen vilt-ervaring heb… (ik droom al maanden van prikvilten en vilten op de manier die Annemiek toepaste, misschien dat ik daar de komende zomer eens tijd voor vindt… Trouwens als je dan toch bij Annemiek aan het kijken bent, lees dan ook even haar mooie stukje over ‘rust’ )
Ik begreep dat als je gaat vilten in de wasmachine je werk ongeveer 1/3 krimpt, en vermits ik goede viltwol gebruikte, hoopte ik op goed resultaat. (da’s trouwens wel niet zo simpel te berekenen met een hoedje, als je dat 1/3 wil laten krimpen…)
Elfen-hoedje gehaakt, wasmachine in, spannend!
Gelukt!
Hij staat nu al sinds gisteren te drogen, en hij zal ten vroegste vanavond droog zijn denk ik.
Hij past op een hoofdje 50-54 cm, dus gelijk de juiste maat.
Ik vind hem mooi staan, zo tot net halverwege de oortjes en met het klepje vooraan.
Alleen wou ik nog een nieuwe proberen, eentje die wat lager kwam, want misschien is het in de hele koude wintermaanden toch fijn als de ganse oortjes bedekt zijn…
Hij is net klaar, het is het groene hoedje, voor het vilten in de wasmachine!
Hij gaat er dadelijk in (ja, niet zo milieu-bewust, ik weet het, normaal was ik enkel ‘s nachts op nachttarief, maar ik vind het eventjes te spannend om tot morgenochtend te wachten…)
Gek hé, dat veschil als je kijkt op de foto’s : voor en na het vilten!!!
Straks kijken of ik nog wat tijd vind om iets te maken om op het hoedje te bevestigen : een bloempje voor meisjes, en misschien een blaadje van een eik ofzo gehaakt voor de jongens…
Dit hoedje komt er ook nog in andere maten! Aan het patroon wordt volop gewerkt!!!
Ik mail straks ook even iedereen die zich aangeboden heeft om het rode elfenhoedje te testen, bedankt voor de vele reacties! Dat doet me veel plezier!

7 reacties op “Mythisch elfen-hoedje

  1. vicarno's mama zegt:

    Tine : ja, dat lukt ook met natvilten… Ik had vandaag nog eentje in de wasmachine gestopt, en met dat puntje is dat niet zo simpel, dat kruipt in de muts tijdens het wassen, dus dat was niet goed vervilt. Dus ik heb dat in de wasbak gedaan met zelfgemaakt natuurlijk wasmiddel en met de hand, lukte perfect, het verschil is niet zichtbaar!

  2. Annemiek zegt:

    Ooooh, deze zijn helemaal mooi. De vorm is prachtig. Ik wil dat ook nog eens gaan doen, met viltwol breien en dan het werk in de wasmachine laten vervilten. Lijkt me erg spannend, omdat je er dan helemaal geen controle meer over hebt, zodra het in de machine zit.
    En dankjewel voor de link :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *