‘The Elves-Collection’ : 2. Elf-in-the-woods-vest
Ik zag een woud, groen, met veel mos, en ochtenddauw, en nevel in slierten, en boomstammen, en … middenin dat woud zag ik een blij elfjeskind met een truitje aan…

En toen vond ik in mijn voorraad de wol, de Rios Zarzamora, gekocht bij House of Yarn, exact wat ik wou, wat ik had gezien in mijn gedachten!
Prachtige wol, zacht en perfect van kleur, en wasbaar in de machine. (altijd een voordeel deze dagen met Vic-de-avonturier….: ) )
Toen zag ik het patroon, met de siersteek, maar dat werd na wat experimenteren niks, dus ik kroop van ambetantigheid (arme manlief, die snapte niet wat er gebeurde…) in mijn bed.
‘s Anderendaags kwam het wel : de siersteek die ik wou…
Het patroon ontstond al doende, ik keek terug naar het elfenkindje uit mijn gedachten, en het truitje kwam stilaan uit mijn handen.
Een sobere vorm, want de wol en de siersteek doen de rest, subtiele afwerkingen aan de schouders en onderaan, met toch een opvallend accent aan de hals : de T-vorm met koordjessluiting… Het touwtje is een I-cord, en heb ik gekruist door de T gehaald… Aan de uiteinden 2 kwastjes, ik geloof dat die kwastjes een terugkerend accent worden komend najaar!
Testmodel voor Vic, die er zoals gewoonlijk (wat heb ik voor dit soort dingen toch zo’n heerlijk blij en tevreden kindje…) heel gelukkig mee was. Maatje 4 jaar. Het patroon komt er in volgende maten : 2 -4-6 jaar. Als er mensen zijn die binnenkort (maar dus nog efkes geduld, want ik moet ze eerst nog zelf uitdenken en maken) willen proefhaken in één van deze maatjes, graag!!! Je kan deze debardeur ook perfect haken in Creative Cotton, want de stekenproef komt overeen. Ik heb met haaknaald 5 gehaakt.
Prettig weekend allemaal.

‘The Elves-Collection’ : 2. Elf-in-the-woods-vest
Ik zag een woud, groen, met veel mos, en ochtenddauw, en nevel in slierten, en boomstammen, en … middenin dat woud zag ik een blij elfjeskind met een truitje aan…

En toen vond ik in mijn voorraad de wol, de Rios Zarzamora, gekocht bij House of Yarn, exact wat ik wou, wat ik had gezien in mijn gedachten!
Prachtige wol, zacht en perfect van kleur, en wasbaar in de machine. (altijd een voordeel deze dagen met Vic-de-avonturier….: ) )
Toen zag ik het patroon, met de siersteek, maar dat werd na wat experimenteren niks, dus ik kroop van ambetantigheid (arme manlief, die snapte niet wat er gebeurde…) in mijn bed.
‘s Anderendaags kwam het wel : de siersteek die ik wou…
Het patroon ontstond al doende, ik keek terug naar het elfenkindje uit mijn gedachten, en het truitje kwam stilaan uit mijn handen.
Een sobere vorm, want de wol en de siersteek doen de rest, subtiele afwerkingen aan de schouders en onderaan, met toch een opvallend accent aan de hals : de T-vorm met koordjessluiting… Het touwtje is een I-cord, en heb ik gekruist door de T gehaald… Aan de uiteinden 2 kwastjes, ik geloof dat die kwastjes een terugkerend accent worden komend najaar!
Testmodel voor Vic, die er zoals gewoonlijk (wat heb ik voor dit soort dingen toch zo’n heerlijk blij en tevreden kindje…) heel gelukkig mee was. Maatje 4 jaar. Het patroon komt er in volgende maten : 2 -4-6 jaar. Als er mensen zijn die binnenkort (maar dus nog efkes geduld, want ik moet ze eerst nog zelf uitdenken en maken) willen proefhaken in één van deze maatjes, graag!!! Je kan deze debardeur ook perfect haken in Creative Cotton, want de stekenproef komt overeen. Ik heb met haaknaald 5 gehaakt.
Prettig weekend allemaal.

10 reacties op “‘The Elves-Collection’ : 2. Elf-in-the-woods-vest

  1. House of Yarn zegt:

    Mooie kleuren en schattig spencertje. Knap dat je het patroon gaande weg verzint.Ideaal dat Rios in de wasmachine kan, ook mijn 1e keus voor kinderkleding breien/haken. Groetjes Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *