Vic-hoedje + broekske en dekentjes voor Calcutta


De testhoedjes zijn op school. En goedgekeurd, ze mochten alleen een klein beetje kleiner.

Vic wou ook wel een hoedje, dus ik maakte er ook eentje voor thuis, een maatje kleiner, en het past,! Het goede nieuws is dat hij het draagt. (normaal gooit hij alle hoedjes van zijn hoofd, en wil enkel zijn uv-petjes dragen… Die zijn vederlicht, dus daarom maakte ik de hoedjes ook licht, en hij vindt ze dus fijn om dragen!) Het bandwerk kan dus beginnen, ik heb er al een beetje aan verder gewerkt, er liggen nog 10 hoedjes al gedeeltelijk geknipt. Wordt vervolgd dus!!!

Ik maakte onlangs ook een recycle broekje, uit een oude vintage t-shirt van de jaren 80 geloof ik… De felle knalkleuren zijn favoriet, dus de broek wordt veel gedragen!
Verder had ik vanochtend een speciale ontmoeting met Lutgarde. Een heel bijzondere dame, die veel van haar vrije tijd investeert in vrijwilligerswerk. Zij heeft heel wat dames (oa. van de KAV Merksem) kunnen engageren voor haar project : dekentjes maken voor Calcutta! De dekentjes worden door vrijwilligers gehaakt en gebreid (ze organiseert ook maandelijks bijeenkomsten hiervoor) en zijn bestemd voor een ziekenhuis in Calcutta waar arme vrouwen veilig kunnen bevallen. Zij krijgen bij de geboorte een heerlijk zacht en mooi dekentje voor hun babytje, en zijn hier natuurlijk dolgelukkig mee. Als er in het gezin ook nog andere kleine kindjes zijn, krijgen die ook een dekentje (het kan ‘s avonds en ‘s nachts namelijk heel koud zijn daar). Zij heeft ook voor gratis transport naar Calcutta gezorgd, via een bevriende zeevaartkapitein lange omvaart, die dacht ik,maandelijks naar India vaart en de dekentjes gratis bezorgt.
Ik wil dus een oproepje doen : als je zin en tijd hebt om een dekentje te breien of te haken voor een lief klein babytje (of voor zijn broertjes en zusjes), graag!!!! Je kan volledig je zin doen, het mag uit 1 kleur of uit restjes, of …. Alleen graag met afmetingen 100 x 100 cm, dat is het makkelijkst.
Je mag mij hiervoor contacteren, dan zorg ik ervoor dat de dekentjes bij Lutgarde terechtkomen. (ik ga ook zelf een dekentje maken, ideaal voor ‘s avonds, een rustig en ontspannend werkje!!!!!)
Ook wol- of katoenrestjes zijn altijd welkom bij Lutgarde, zij zorgt er dan voor dat die door vrijwilligers verwerkt worden tot dekentjes.
Verder wens ik jullie een prettig en inspirerend weekend!!!

Vic-hoedje + broekske en dekentjes voor Calcutta


De testhoedjes zijn op school. En goedgekeurd, ze mochten alleen een klein beetje kleiner.

Vic wou ook wel een hoedje, dus ik maakte er ook eentje voor thuis, een maatje kleiner, en het past,! Het goede nieuws is dat hij het draagt. (normaal gooit hij alle hoedjes van zijn hoofd, en wil enkel zijn uv-petjes dragen… Die zijn vederlicht, dus daarom maakte ik de hoedjes ook licht, en hij vindt ze dus fijn om dragen!) Het bandwerk kan dus beginnen, ik heb er al een beetje aan verder gewerkt, er liggen nog 10 hoedjes al gedeeltelijk geknipt. Wordt vervolgd dus!!!

Ik maakte onlangs ook een recycle broekje, uit een oude vintage t-shirt van de jaren 80 geloof ik… De felle knalkleuren zijn favoriet, dus de broek wordt veel gedragen!
Verder had ik vanochtend een speciale ontmoeting met Lutgarde. Een heel bijzondere dame, die veel van haar vrije tijd investeert in vrijwilligerswerk. Zij heeft heel wat dames (oa. van de KAV Merksem) kunnen engageren voor haar project : dekentjes maken voor Calcutta! De dekentjes worden door vrijwilligers gehaakt en gebreid (ze organiseert ook maandelijks bijeenkomsten hiervoor) en zijn bestemd voor een ziekenhuis in Calcutta waar arme vrouwen veilig kunnen bevallen. Zij krijgen bij de geboorte een heerlijk zacht en mooi dekentje voor hun babytje, en zijn hier natuurlijk dolgelukkig mee. Als er in het gezin ook nog andere kleine kindjes zijn, krijgen die ook een dekentje (het kan ‘s avonds en ‘s nachts namelijk heel koud zijn daar). Zij heeft ook voor gratis transport naar Calcutta gezorgd, via een bevriende zeevaartkapitein lange omvaart, die dacht ik,maandelijks naar India vaart en de dekentjes gratis bezorgt.
Ik wil dus een oproepje doen : als je zin en tijd hebt om een dekentje te breien of te haken voor een lief klein babytje (of voor zijn broertjes en zusjes), graag!!!! Je kan volledig je zin doen, het mag uit 1 kleur of uit restjes, of …. Alleen graag met afmetingen 100 x 100 cm, dat is het makkelijkst.
Je mag mij hiervoor contacteren, dan zorg ik ervoor dat de dekentjes bij Lutgarde terechtkomen. (ik ga ook zelf een dekentje maken, ideaal voor ‘s avonds, een rustig en ontspannend werkje!!!!!)
Ook wol- of katoenrestjes zijn altijd welkom bij Lutgarde, zij zorgt er dan voor dat die door vrijwilligers verwerkt worden tot dekentjes.
Verder wens ik jullie een prettig en inspirerend weekend!!!

4 reacties op “Vic-hoedje + broekske en dekentjes voor Calcutta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *