‘The Elves-Collection’ : 2. Elf-in-the-woods-vest 2

Het ‘Elf-in-the-woods-vestje’ zagen jullie al eerder, in maatje 4 jaar. (Vic is mijn favoriete testpersoontje… 🙂 )

Eigenlijk weet ik niet hoe andere patroonontwerpers dat doen, maar ik haak eigenlijk alle maten van een patroon gewoon eerst zelf.. (en schrijf dan ondertussen de patronen uit en pas aan waar nodig)
Best veel werk, maar ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen. (blijkbaar bestaan er rekensommetjes en tabellen of zoiets om brei-en haakwerken om te rekenen naar andere maten…, maar daar begin ik momenteel liever niet aan)
En eigenlijk vind ik het ook best fijn, om iets te hermaken in een andere maat, in andere kleuren, het heeft iets minder concentratie nodig dan een heel nieuw ontwerp. En wat ik tegenwoordig ook fijn vind, als ik iets maak, is me proberen in te denken wie dat bepaald stuk zou kunnen gaan dragen. (en dat levert soms hele verhalen en sprookjes op in mijn hoofd) En volgens mijn man zie je deze laatste nieuwe wending ook in mijn werk terug : zijn motto is altijd : ‘wat je met liefde doet, zie je’. (of proef je, of …)
Een maatje 2 jaar is dit, in katoen (Rico Creative Cotton), jeansblauw met een middenbruin afgewerkt langs de uiteinden. Ook het touwtje met kwastjes is bruin. (ik zag in mijn fantasie een stoer jongetje, zo’n echte ontdekker die in bomen klimt, zo’n echt woest buitenkind, die met zijn familie naar een feestje ging, en de mama die heel erg probeerde om haar stoere wilde kindje een beetje ‘een braaf en onschuldig’ uiterlijk te geven met dit jeansblauwe vestje 🙂 )
Ook het siersteekje komt mooi uit in de katoen! (daar was ik bij de eerste versie vooral dol op, dat siersteekje in combinatie met die prachtige Malabrigo wol…)
Nu nog maatje 6 jaar en het patroon op pc zetten!
Prettig weekend iedereen.

‘The Elves-Collection’ : 2. Elf-in-the-woods-vest 2

Het ‘Elf-in-the-woods-vestje’ zagen jullie al eerder, in maatje 4 jaar. (Vic is mijn favoriete testpersoontje… 🙂 )

Eigenlijk weet ik niet hoe andere patroonontwerpers dat doen, maar ik haak eigenlijk alle maten van een patroon gewoon eerst zelf.. (en schrijf dan ondertussen de patronen uit en pas aan waar nodig)
Best veel werk, maar ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen. (blijkbaar bestaan er rekensommetjes en tabellen of zoiets om brei-en haakwerken om te rekenen naar andere maten…, maar daar begin ik momenteel liever niet aan)
En eigenlijk vind ik het ook best fijn, om iets te hermaken in een andere maat, in andere kleuren, het heeft iets minder concentratie nodig dan een heel nieuw ontwerp. En wat ik tegenwoordig ook fijn vind, als ik iets maak, is me proberen in te denken wie dat bepaald stuk zou kunnen gaan dragen. (en dat levert soms hele verhalen en sprookjes op in mijn hoofd) En volgens mijn man zie je deze laatste nieuwe wending ook in mijn werk terug : zijn motto is altijd : ‘wat je met liefde doet, zie je’. (of proef je, of …)
Een maatje 2 jaar is dit, in katoen (Rico Creative Cotton), jeansblauw met een middenbruin afgewerkt langs de uiteinden. Ook het touwtje met kwastjes is bruin. (ik zag in mijn fantasie een stoer jongetje, zo’n echte ontdekker die in bomen klimt, zo’n echt woest buitenkind, die met zijn familie naar een feestje ging, en de mama die heel erg probeerde om haar stoere wilde kindje een beetje ‘een braaf en onschuldig’ uiterlijk te geven met dit jeansblauwe vestje 🙂 )
Ook het siersteekje komt mooi uit in de katoen! (daar was ik bij de eerste versie vooral dol op, dat siersteekje in combinatie met die prachtige Malabrigo wol…)
Nu nog maatje 6 jaar en het patroon op pc zetten!
Prettig weekend iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *