Vintage lace hat
Dit is een muts waar ik echt dol op ben. (ik hou niet van mutsen namelijk, ik heb krulhaar, en mutsen maken mijn haar springerig en froezelig en plat waar het niet plat moet zijn en opgefropt en … mijn hoofd is meestal mutsenmiserie dus…)

Maar deze, awel, deze ga ik dragen.
Enorm veel stretch erin, luchtig (want mijn hoofd wil wel graag warmte in de winter, maar mijne serieuze kop haar wil ook nog wel ademen), een schoon kleurtje, goed over mijn oren (want mijn oren hebben snel kou in de winter).
Yes.
Ik zag een fotootje van zo’n ‘ongeverige’ muts (ja, da’s een zelf gemaakt woord, wij doen dat hier dikwijls eigenlijk, misschien moet ik eens een lijstje bloggen van in ons gezin eigengemaakte woorden… haha), in een oud handwerkboek. Dus ik heb dat eens goed bekeken en nagedacht en (u raadt het al, met het nodige opnieuw beginnen en in den hoek smijten tussendoor…) is de muts geworden zoals ik wou.
Met een grote omslag, ziezo! want dat vond ik schoon, met dat lace patroontje.
(een echte foto met een echt hoofd, het mijne waarschijnlijk dus, hebben jullie nog te goed, want vermits ik alleen ‘in da house’ ben, kan er niemand foto’s maken. Want deze foto’s doen de muts geen profijt, dat hoofdje is namelijk 51 cm ofzo, en een normaal dameshoofd echt wel groter, dus dat zit niet zo schoon)
(o ja, mijn frustratie van een paar dagen geleden is alweer wat bekoeld, het chaos en disharmonie veroorzakende patroon zit ondertussen op vrij harmonieuze wijze in mijn hoofd opgeslagen, dat mag daar nog een weekske rustig vorm krijgen, en dan begin ik daaraan)
En nu ga ik weer hard werken : patronen uitschrijven. (ja, manlief en de kids zijn samen nog eens op stap, en elke 2 maand ongeveer blijf ik dan eens thuis, en doe vanalles wat ‘veel concentratie en rust’ vraagt, zoals patronen uitschrijven…) (en ondertussen als ‘afkoeling’ en ‘afleiding’ enzo heb ik dan ook maar een serie waskes gedraaid en onze kurken vloer met ‘protect’ behandeld. (als ge dat doet met dat product, moogt ge daar absoluut niet op lopen totdat het droog is, en dat is niet evident met 2 kinders in huis… maar ge ziet het verschil behoorlijk, dat vloerke blinkt weer zo schoon…) (voor diegenen die nu denken : amai, kuist die dan nooit? jawel, wekelijks wordt den hele boel hier netjes gedweild, maar dat protect spul is voor ‘moederlijke eenzame momenten’…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Looking for the English website? Click here.