Girlie Puff Power!!!

Girls just wanna have fun!!!

Voor kleine meisjes met pit en lef : knalfuchsia, paarse afwerking, en een knaller van een bloem erop!
Warm, opvallend, vrolijk, dapper, blij, zacht, teder, speels, vol lef, … need I say more?
Voor wie ook wil : HET KLEINE MEISKES-POWER-PUFF-MUTSKE
Hoofdje maat 44-48 cm. (andere maten heel simpel aan te passen)
Haaknaald : 4 of 4.5 mm
Wolleke naar keuze (ik deed het met een fuchsia uit de privé-stock en het paars is Rico merino dk kleur mulberry). (stekenproef : 9 puff stitch x 13 rijen = 10 x 10 cm)
1. Haak 5 lossen, sluit cirkeltje met halve vaste. Haak gewoon verder, dus NIET keren.
2. eerste ronde : in de cirkel : haak 8 puff stitch (puff stitch = draad over haaknaald, insteken, draad ophalen en lus trekken, draad over naald, ophalen en lus, draad over naald, ophalen en lus, draad over naald en door alle lussen halen, + 1 losse haken). Sluit cirkel met een halve vaste in eerste puff stitch. Haak gewoon verder.
3. tweede ronde : haak 1 halve vaste in de eerste opening tussen 2 puff stitchen. (dus die opening gemaakt door de losse na de puff stitch elke keer). Na de halve vaste haak je nog een losse en in dezelfde opening haak je 2 puff stitchen. Haak in elke opening 2 puff stitchen en sluit cirkel met halve vaste in eerste puff stitch. Haak gewoon verder.
4. derde ronde : haak 1 halve vaste in eerste opening, haak 1 losse, in dezelfde opening 1 puff stitch, in de volgende opening 2 puff stitchen, (in de volgende opening 1 puff stitch, in de volgende opening 2 puff stitchen.) Herhaal () tot einde ronde.
5. vierde ronde : 1 halve vaste + 1 losse + 1 puff stitch in eerste opening, in volgende opening 1 puff stitch, in derde opening 2 puff stitchen, (in volgende 2 openingen telkens 1 puff stitch, in volgende opening 2 puff stitchen), herhaal (). (wil je een grotere muts maken, blijf dan nog 1 of meerdere rondes meerderen, dus volgende ronde wordt dan : eerste 3 openingen 1 puff stitch, vierde opening 2 puff stitchen. Ronde erna : eerste 4 openingen 1 puff stitch, vijfde opening 2 puff stitchen. Snappie?)
6. vijfde ronde : 1 halve vaste + 1 losse + 1 puff stitch in eerste opening, in alle volgende openingen 1 puff stitch.
7. herhaal ronde 5 tot je muts (bijna) groot genoeg is.
8. haak 1 toer vasten. (dwz 1 vaste in elke puff stitch en 1 vaste in elke losse) Haak ook hier gewoon door. Dus niet keren.
9. verander van kleur. Haak 1 toer vasten.
10. Haak 1 toer kreeftsteek.
11. draad afknippen en insteken.
12. haak een compleet ‘over-the-top’ bloem en zet ze vast op je muts!
‘Over-the-top-bloem’ : Laat een lange draad en haak een ketting van een aantal lossen, ik deed er 43 geloof ik. Begin in de 4 e losse vanaf de haaknaald te haken, haak dubbele stokjes, in elke losse 1 dubbel stokje, tot op het einde. Haak 3 lossen en keer. Sla de eerste steek over. Haak vanaf dan in elk dubbel stokje 3 dubbele stokjes, in de laatste steek haak je 1 stokje, knip draad af en stop hem in. Leg je werk plat en we gaan nu oprollen. Begin te rollen aan de begindraad, die lange draad dus, o ja, doe hier al een naald aan. Rol op, gebruik je beide handen, zodat je zowel onderkant als de eigenlijke bloem (de tweede rij haakwerk) mooi kan rollen, zet desnoods onderaan tussendoor met wat steken vast door de lange draad te gebruiken. Als het oprollen klaar is, zet je de onderkant stevig vast door verschillende keren met je naald en draad over en weer te gaan. ALs dit gelukt is, naai je zorgvuldig de bloem op je muts vast. Klaar!
Go girlies, goooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Looking for the English website? Click here.