Vestje : Under The Tuscan Sun 2 in Azul Profundo

Vorig jaar maakte ik op vakantie in Toscane versie 1.

Door Vic (en vele andere kindertjes, want ik maakte veel van dit soort vestjes 🙂 ) continu gedragen vorige winter en nu ook tussendoor.
Helaas bijna te klein. Nu ja, niet helaas natuurlijk, fijn dat de kleine man zo groeit …


Dus tijd voor een nieuwe. (alsof er voor de rest niks trui-igs of vest-igs meer in zijn kast zou liggen, maar hij is niet voor niks mijn ideale supercontente prototype…)
Under-The-Tuscan-Sun versie 2 dus : maatje 4-5 jaar (jawel, meneer is voorzien van lange armen en een lang bovenlijfje…). Weer gehaakt op vakantie, afgewerkt deze week thuis…


Gehaakt in Azul Profundo van Malabrigo afkomstig van mijn favoriete wolshop (gaat ge daar nu weer bestellen? roept mijn man dan telkens ontzet, haha…) Wat ik niet in mijn eigen winkel vind, vind ik daar!
De Azul Profundo is eentje uit de Malabrigo Rios-reeks, superzachte wol die in de wasmachine mag, altijd handig met actieve kleuters.
Het blauw is waanzinnig (ik ben normaal niet zo helemaal blauwig ingesteld eigenlijk), maar deze wol verraste me echt : allerlei tinten door elkaar, het doet me denken aan woeste zee-effecten of diepblauwe onweerachtige avonden en nachten, ietwat mystiek en duister en geheimzinnig…


Ik liet het aan Vic zelf om de contrastkleur en de knopen te kiezen, dat het kleurrijk ging worden, dat wist ik wel, maar de gewaagde combinatie verraste me en maakte me tegelijk ook blij…Hij koos pistache groen : een wolletje van Rico, de Merino Soft Aran. Gedurfd, maar ik vind het wel schoon. Hebt ge trouwens die knalgrote en felle knopen gezien?

Patroon is vergelijkbaar met dat van de eerste versie, alleen maakte ik nu de armen slanker… (met minderingen naar beneden toe). En alles een maatje groter natuurlijk…
Als er interesse wil, wil ik het patroon wel uitschrijven.

Vestje : Under The Tuscan Sun 2 in Azul Profundo

Vorig jaar maakte ik op vakantie in Toscane versie 1.

Door Vic (en vele andere kindertjes, want ik maakte veel van dit soort vestjes 🙂 ) continu gedragen vorige winter en nu ook tussendoor.
Helaas bijna te klein. Nu ja, niet helaas natuurlijk, fijn dat de kleine man zo groeit …


Dus tijd voor een nieuwe. (alsof er voor de rest niks trui-igs of vest-igs meer in zijn kast zou liggen, maar hij is niet voor niks mijn ideale supercontente prototype…)
Under-The-Tuscan-Sun versie 2 dus : maatje 4-5 jaar (jawel, meneer is voorzien van lange armen en een lang bovenlijfje…). Weer gehaakt op vakantie, afgewerkt deze week thuis…


Gehaakt in Azul Profundo van Malabrigo afkomstig van mijn favoriete wolshop (gaat ge daar nu weer bestellen? roept mijn man dan telkens ontzet, haha…) Wat ik niet in mijn eigen winkel vind, vind ik daar!
De Azul Profundo is eentje uit de Malabrigo Rios-reeks, superzachte wol die in de wasmachine mag, altijd handig met actieve kleuters.
Het blauw is waanzinnig (ik ben normaal niet zo helemaal blauwig ingesteld eigenlijk), maar deze wol verraste me echt : allerlei tinten door elkaar, het doet me denken aan woeste zee-effecten of diepblauwe onweerachtige avonden en nachten, ietwat mystiek en duister en geheimzinnig…


Ik liet het aan Vic zelf om de contrastkleur en de knopen te kiezen, dat het kleurrijk ging worden, dat wist ik wel, maar de gewaagde combinatie verraste me en maakte me tegelijk ook blij…Hij koos pistache groen : een wolletje van Rico, de Merino Soft Aran. Gedurfd, maar ik vind het wel schoon. Hebt ge trouwens die knalgrote en felle knopen gezien?

Patroon is vergelijkbaar met dat van de eerste versie, alleen maakte ik nu de armen slanker… (met minderingen naar beneden toe). En alles een maatje groter natuurlijk…
Als er interesse wil, wil ik het patroon wel uitschrijven.
Dit bericht is gepost in Vic. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *