Flower-shell sjaal


Mijn nieuwe oude haakboeken zijn echt een heerlijke inspiratiebron…

Ik wou iets maken met kleur, contrast, en een zekere monotonie… Regelmaat… (sinds de school vorige week opnieuw begon wordt Vic weer heel vaak wakker ‘s nachts, dus we zijn moe hier, en dan heb ik nood aan ontspannend haakwerk in plaats van ‘full concentration werk’…)
De kleuren? Ik ging voor groot contrast, namelijk berry met smaragdgroen. Tussenin zette ik een grijstintje, maar een zacht grijs, helemaal niet hard, een teder grijs noem ik dit denk ik.
Ik maakte hem in zuivere wol, dat is zo lekker zacht en warm, heerlijk!
De siersteek is een stokjes-schelppatroontje, door dezelfde kleuren telkens in 2 rijtjes te haken vormen het net schelp-bloemen vind ik. En de grijze tussenrand lijkt de bloemen wel te verbinden als een slinger…
Het werd een grote brede sjaal, die vastgezet wordt met een mooie speld. Eigenlijk zag ik bij deze sjaal een oude sjaalpen, weet je wel? Zoals vroeger, zo’n soort sierlijk stokje in hout, of een ander natuurlijk materiaal dat je dan door je sjaal kan steken om hem vast te zetten. (heeft er trouwens iemand een idee waar ik zoiets kan vinden?)
Hoe kleurrijk deze sjaal ook mag zijn, ik voel me vandaag eerder kleurloos geloof ik… Vicje is ziek geweest (al weer aan de beterhand gelukkig) en ik heb nu de keelpijn, koortsige gevoelens en niesbuien te pakken…
Dus ik ga maar weer lekker mijn kopje thee verder uitdrinken en proberen vroeg naar bed te gaan. (maar o, dat vind ik toch zo moeilijk 🙂 )
Prettig weekend iedereen!

Flower-shell sjaal


Mijn nieuwe oude haakboeken zijn echt een heerlijke inspiratiebron…

Ik wou iets maken met kleur, contrast, en een zekere monotonie… Regelmaat… (sinds de school vorige week opnieuw begon wordt Vic weer heel vaak wakker ‘s nachts, dus we zijn moe hier, en dan heb ik nood aan ontspannend haakwerk in plaats van ‘full concentration werk’…)
De kleuren? Ik ging voor groot contrast, namelijk berry met smaragdgroen. Tussenin zette ik een grijstintje, maar een zacht grijs, helemaal niet hard, een teder grijs noem ik dit denk ik.
Ik maakte hem in zuivere wol, dat is zo lekker zacht en warm, heerlijk!
De siersteek is een stokjes-schelppatroontje, door dezelfde kleuren telkens in 2 rijtjes te haken vormen het net schelp-bloemen vind ik. En de grijze tussenrand lijkt de bloemen wel te verbinden als een slinger…
Het werd een grote brede sjaal, die vastgezet wordt met een mooie speld. Eigenlijk zag ik bij deze sjaal een oude sjaalpen, weet je wel? Zoals vroeger, zo’n soort sierlijk stokje in hout, of een ander natuurlijk materiaal dat je dan door je sjaal kan steken om hem vast te zetten. (heeft er trouwens iemand een idee waar ik zoiets kan vinden?)
Hoe kleurrijk deze sjaal ook mag zijn, ik voel me vandaag eerder kleurloos geloof ik… Vicje is ziek geweest (al weer aan de beterhand gelukkig) en ik heb nu de keelpijn, koortsige gevoelens en niesbuien te pakken…
Dus ik ga maar weer lekker mijn kopje thee verder uitdrinken en proberen vroeg naar bed te gaan. (maar o, dat vind ik toch zo moeilijk 🙂 )
Prettig weekend iedereen!
Dit bericht is gepost in sjaal. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *