Ik RECYKLEER : in galop!!!!!!!!!!!!!!U zag het al bij Boomie en bij de andere talloze gastbloggers : er wordt volop GERECYKLEERD!!!!!!!!

Ook ik mocht meedoen!
Ik verzamelde (dat las u ook gisteren al ):
– en houten stok (bezemsteel)
– een oude sok (type Noorse wollen sok in een grote maat)
– riemen, touwen, banden, lederen ceintuurs, …
– gespen, sluitingen, ;..
– restjes dikke wol
– lapjes leder of vilt
– stevig garen
– knopen en knoopjes
– vulmateriaal
– dunne naald, stevige lange naald, gaatjesknipper voor leder, …
Ik smeet alles op een hoopje en liet Arno er een foto van maken.
Toen ging ik aan de slag, en mijn plan kreeg vorm.
Ik wist wel al wat ik wou maken, maar koos de materialen pas op het moment zelf uit de hoop vergaarde recyclage-spullen.
Stappenplan :
– vul de sok stevig met vulmateriaal
– zet de sok op de bezemsteel, vul nog wat bij en knoop de boel goed vast. (wil je echte stevigheid : maak dan een inkeping in de bezemsteel en knoop dan vast, zo zit je touw voor een stuk in de inkeping en komt niet meer los)
– knip gelijke draden wol (veel!!!!!), maak de draden niet te kort. Begin rijtjes ‘haren’ te maken. Woldraadjes een voor een door de naald halen, door de hiel van de stok halen (klein steekje maken), en met dubbele knoop vastknopen. Zo maak je een rijtje naar beneden, ik deed een centimeter of 12-15. Nu maak je langs links en rechts nog een aantal rijtjes voor een volle haardos. Als je klaar bent mag je even kapper spelen en een mooi kapseltje knippen.
– ogen bevestigen : kies 2 grote knopen en 2 kleine knopen en naai ze evenwijdig op de sok vast. (eerst de grote knoop en daarbovenop de kleine knoop) Dit gaat het makkelijkst met een lange naald zodat je van het ene oog naar het andere kan naaien door de sok.
– De oortjes : ik koos voor stukjes leder, dat blijft mooi in vorm. Knip een oortjesvorm : 2 grote en 2 kleinere. Naai (of plak) de kleine deeltjes op de grote deeltjes vast en naai de oortjes vast aan de sok. (tip : maak een of meerdere plooitjes in het oortje onderaan zodat ze mooi rechtop blijven staan) Dit kan ook met vilt!
– Teugels maken : Eerst het ‘bit’, of hoe heet dat… zoek een leuke riem (ik gebruikte een stuk rode recyclage-riem). Neem ook 2 gespen. De gespen komen net onder de oortjes. Meet vanaf die afstand naar voren tot waar je wil dat de teugels komen, knip 2 gelijke stukken en bevestig elk stuk aan een gesp. Meet nu rondom de sok onderaan en knip een derde stuk. Naai dit derde stuk dicht tot een cirkel, en bevestig het aan de 2 eerder gemaakte delen. Pas op de sok, en naai vast!!!
Voor de eigenlijke teugels neem je een leuke ceintuur of riem, en bevestig die rond de gespen. (ik doe dat door 2 gaatjes te maken aan elk uiteinde, ze rond de gesp te doen en dit met wol vast te zetten. Als laatste neem je nog een laatste stukje riem of ceintuur en laat dit achter de oortjes onder manen doorlopen. (bevestig dit ook aan de gespen)
En : helemaal KLAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JU JU PAARDJE IN GALOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zoek nu

Ik RECYKLEER : in galop!!!!!!!!!!!!!!U zag het al bij Boomie en bij de andere talloze gastbloggers : er wordt volop GERECYKLEERD!!!!!!!!

Ook ik mocht meedoen!
Ik verzamelde (dat las u ook gisteren al ):
– en houten stok (bezemsteel)
– een oude sok (type Noorse wollen sok in een grote maat)
– riemen, touwen, banden, lederen ceintuurs, …
– gespen, sluitingen, ;..
– restjes dikke wol
– lapjes leder of vilt
– stevig garen
– knopen en knoopjes
– vulmateriaal
– dunne naald, stevige lange naald, gaatjesknipper voor leder, …
Ik smeet alles op een hoopje en liet Arno er een foto van maken.
Toen ging ik aan de slag, en mijn plan kreeg vorm.
Ik wist wel al wat ik wou maken, maar koos de materialen pas op het moment zelf uit de hoop vergaarde recyclage-spullen.
Stappenplan :
– vul de sok stevig met vulmateriaal
– zet de sok op de bezemsteel, vul nog wat bij en knoop de boel goed vast. (wil je echte stevigheid : maak dan een inkeping in de bezemsteel en knoop dan vast, zo zit je touw voor een stuk in de inkeping en komt niet meer los)
– knip gelijke draden wol (veel!!!!!), maak de draden niet te kort. Begin rijtjes ‘haren’ te maken. Woldraadjes een voor een door de naald halen, door de hiel van de stok halen (klein steekje maken), en met dubbele knoop vastknopen. Zo maak je een rijtje naar beneden, ik deed een centimeter of 12-15. Nu maak je langs links en rechts nog een aantal rijtjes voor een volle haardos. Als je klaar bent mag je even kapper spelen en een mooi kapseltje knippen.
– ogen bevestigen : kies 2 grote knopen en 2 kleine knopen en naai ze evenwijdig op de sok vast. (eerst de grote knoop en daarbovenop de kleine knoop) Dit gaat het makkelijkst met een lange naald zodat je van het ene oog naar het andere kan naaien door de sok.
– De oortjes : ik koos voor stukjes leder, dat blijft mooi in vorm. Knip een oortjesvorm : 2 grote en 2 kleinere. Naai (of plak) de kleine deeltjes op de grote deeltjes vast en naai de oortjes vast aan de sok. (tip : maak een of meerdere plooitjes in het oortje onderaan zodat ze mooi rechtop blijven staan) Dit kan ook met vilt!
– Teugels maken : Eerst het ‘bit’, of hoe heet dat… zoek een leuke riem (ik gebruikte een stuk rode recyclage-riem). Neem ook 2 gespen. De gespen komen net onder de oortjes. Meet vanaf die afstand naar voren tot waar je wil dat de teugels komen, knip 2 gelijke stukken en bevestig elk stuk aan een gesp. Meet nu rondom de sok onderaan en knip een derde stuk. Naai dit derde stuk dicht tot een cirkel, en bevestig het aan de 2 eerder gemaakte delen. Pas op de sok, en naai vast!!!
Voor de eigenlijke teugels neem je een leuke ceintuur of riem, en bevestig die rond de gespen. (ik doe dat door 2 gaatjes te maken aan elk uiteinde, ze rond de gesp te doen en dit met wol vast te zetten. Als laatste neem je nog een laatste stukje riem of ceintuur en laat dit achter de oortjes onder manen doorlopen. (bevestig dit ook aan de gespen)
En : helemaal KLAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JU JU PAARDJE IN GALOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zoek nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *