‘The Elves-Collection’ : 5. Water-Elf-Poncho
Ik hou van wol, wol als onderkleding, en als bovenkleding.

En vermits ik niet zo’n liefhebber van jassen ben (dat trekt zo tegen langs alle kanten vind ik dan), wou ik een jassige trui.
En niet zomaar eentje.
Eentje die snel aan kan, die warm is, en zacht, en mooi van kleur, waar bij warmer weer een shirtje onder kan, maar waar ook bij koud weer een dikke trui onder kan.
En bijkomend nog, eentje die me deed denken aan water, aan moeras, aan mystieke dauwslierten ‘s ochtends heel vroeg, aan verfrissing, afkoeling en rust.
Dus toen ik ergens vorige maand een niet zo harmonieuze dag had, besloot ik maar efkes de rust op te zoeken, stapte op mijn fiets met een tas met wol en een haaknaald, en ging voor de eerste keer in jaren op mijn eentje letterlijk en figuurlijk ‘afkoelen’ op een heel mooi plekje. Een watertje waar de schildpadden aan de waterkant lagen te zonnen, waar het watergeklater mij weer rustig en kalm maakte.
Daar ‘zag’ ik deze poncho-trui. En ik begon eraan. Een paar uurtjes later had ik de basis gezet, en kon ik weer met frisse moed richting huis, om me weer een beter en vrolijker mens te voelen. En weer heel fijn en liefdevol met de kids en manlief om te gaan.
Ik maakte de poncho-trui verder af, en ging op een mooie dag deze keer MET manlief en de kids weer terug naar dat plekje, waar Arno deze foto’s maakte…
Kijken jullie mee?
De poncho is gehaakt met Rico Merino Soft Aran (naaldje 5), de boordjes zijn afgewerkt met Malabrigo Rios Aquas , net zoals de knooptouwtjes, en de knopen komen uit mijn knopenschatkist…
Omdat ik zelf klein ben, heb ik hem niet te lang gemaakt… (omdat ik vrij wil kunnen zitten en fietsen zonder op mijn trui of poncho te moeten zitten…) Dus ik denk dat hij voor sommigen wel wat langer mag zijn.

‘The Elves-Collection’ : 5. Water-Elf-Poncho
Ik hou van wol, wol als onderkleding, en als bovenkleding.

En vermits ik niet zo’n liefhebber van jassen ben (dat trekt zo tegen langs alle kanten vind ik dan), wou ik een jassige trui.
En niet zomaar eentje.
Eentje die snel aan kan, die warm is, en zacht, en mooi van kleur, waar bij warmer weer een shirtje onder kan, maar waar ook bij koud weer een dikke trui onder kan.
En bijkomend nog, eentje die me deed denken aan water, aan moeras, aan mystieke dauwslierten ‘s ochtends heel vroeg, aan verfrissing, afkoeling en rust.
Dus toen ik ergens vorige maand een niet zo harmonieuze dag had, besloot ik maar efkes de rust op te zoeken, stapte op mijn fiets met een tas met wol en een haaknaald, en ging voor de eerste keer in jaren op mijn eentje letterlijk en figuurlijk ‘afkoelen’ op een heel mooi plekje. Een watertje waar de schildpadden aan de waterkant lagen te zonnen, waar het watergeklater mij weer rustig en kalm maakte.
Daar ‘zag’ ik deze poncho-trui. En ik begon eraan. Een paar uurtjes later had ik de basis gezet, en kon ik weer met frisse moed richting huis, om me weer een beter en vrolijker mens te voelen. En weer heel fijn en liefdevol met de kids en manlief om te gaan.
Ik maakte de poncho-trui verder af, en ging op een mooie dag deze keer MET manlief en de kids weer terug naar dat plekje, waar Arno deze foto’s maakte…
Kijken jullie mee?
De poncho is gehaakt met Rico Merino Soft Aran (naaldje 5), de boordjes zijn afgewerkt met Malabrigo Rios Aquas , net zoals de knooptouwtjes, en de knopen komen uit mijn knopenschatkist…
Omdat ik zelf klein ben, heb ik hem niet te lang gemaakt… (omdat ik vrij wil kunnen zitten en fietsen zonder op mijn trui of poncho te moeten zitten…) Dus ik denk dat hij voor sommigen wel wat langer mag zijn.
Dit bericht is gepost in poncho. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *