Superwarme grote col!!! + haakpatroon

Vermits cols helemaal ‘in’ zijn dit najaar, en omdat ze ook nog eens lekker warm zijn, en zacht, en makkelijk te maken, maakte ik na de kleutercol 2dikke winterse damescols.

Ik haakte met haaknaald 10, 2 draden Rico Merino soft aran kleur curry en fuchsia, en het werden zalige warme superzachte grote cols!!!
Voor wie ook wil :
Nodig : haaknaald naar wens, garen erbij, maasnaald om eindjes weg te stoppen.
Patroon :
1. Haak een ketting van lossen die goed rond je hoofd past (ik maakte de col lekker ruim), stekenaantal moet deelbaar zijn 2. (in mijn geval waren het 66 lossen) Sluit ketting met een halve vaste. Keer.
2. Haak 1 losse en een vaste in de eerste steek, in de volgende steek haak je een stokje, (haak 1 vaste, haak 1 stokje), herhaal () tot einde toer en eindig met een stokje. Sluit toer met halve vaste in de eerste vaste. Keer.
3. Haak 3 keerlossen en zie dit als eerste stokje, in de tweede steek haak je een vaste. (dus je haakt een vaste bovenop het stokje van vorige toer). Haak steeds 1 stokje en 1 vaste afwisselend (en let erop dat je dus steeds een vaste bovenop een stokje haakt en een stokje bovenop een vaste) Dit is dus een soort van gerstekorrelsteek zoals bij breien! Eindig toer met een vaste en sluit met halve vaste in 3 e losse. Keer.
4. Haak 1 losse en in de eerste steek een vaste, vervolgens 1 stokje, 1 vaste, …. waarbij je dus steeds erop let dat je bovenop vaste vorige toer een stokje haakt en bovenop stokje vorige toer een vaste haakt.
5. Blijf rij 3 en 4 herhalen zolang je wil!!!
6. Draadjes wegwerpen en je col is klaar!
Prettig weekend allemaal.

Superwarme grote col!!! + haakpatroon

Vermits cols helemaal ‘in’ zijn dit najaar, en omdat ze ook nog eens lekker warm zijn, en zacht, en makkelijk te maken, maakte ik na de kleutercol 2dikke winterse damescols.

Ik haakte met haaknaald 10, 2 draden Rico Merino soft aran kleur curry en fuchsia, en het werden zalige warme superzachte grote cols!!!
Voor wie ook wil :
Nodig : haaknaald naar wens, garen erbij, maasnaald om eindjes weg te stoppen.
Patroon :
1. Haak een ketting van lossen die goed rond je hoofd past (ik maakte de col lekker ruim), stekenaantal moet deelbaar zijn 2. (in mijn geval waren het 66 lossen) Sluit ketting met een halve vaste. Keer.
2. Haak 1 losse en een vaste in de eerste steek, in de volgende steek haak je een stokje, (haak 1 vaste, haak 1 stokje), herhaal () tot einde toer en eindig met een stokje. Sluit toer met halve vaste in de eerste vaste. Keer.
3. Haak 3 keerlossen en zie dit als eerste stokje, in de tweede steek haak je een vaste. (dus je haakt een vaste bovenop het stokje van vorige toer). Haak steeds 1 stokje en 1 vaste afwisselend (en let erop dat je dus steeds een vaste bovenop een stokje haakt en een stokje bovenop een vaste) Dit is dus een soort van gerstekorrelsteek zoals bij breien! Eindig toer met een vaste en sluit met halve vaste in 3 e losse. Keer.
4. Haak 1 losse en in de eerste steek een vaste, vervolgens 1 stokje, 1 vaste, …. waarbij je dus steeds erop let dat je bovenop vaste vorige toer een stokje haakt en bovenop stokje vorige toer een vaste haakt.
5. Blijf rij 3 en 4 herhalen zolang je wil!!!
6. Draadjes wegwerpen en je col is klaar!
Prettig weekend allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *