Happy pants 1

Mooi weer, nood aan lentekleertjes dus.

Ik trok Vic zijn kast open, haalde de dunnere broeken boven, en wat bleek…. Hij is zo veel gegroeid dat er heel wat te klein is.

En zoals hij zelf zegt : ‘ik heb liever broeken die jij maakt, mama, dan uit de winkel, de jouwe zijn zachter en hebben betere zakken’ (smelt smelt smelt)

Dus ik haalde mijn favoriete broekenpatroon boven, ik maakte er vorig jaar een tiental broekvariaties mee. (hier en hier en hier en hier  ), vergrootte het wat, en ging aan de slag. Na Vic eerst los te laten in de stoffenkast. (hij weet namelijk perfect wat hij wil)

Happy pants 1 is een feit : gelijk vanonder het machine gesleurd door de zoon en al gedragen voor school…

En goed bevonden, diepe zakken, ‘een stoere print’ zoals hij zelf zegt (het is een Japans stofke dat ik nog van vorig jaar had liggen), en makkelijk met de rekker in de taille.

Zolang hij kleuter is, en dat is dus nog een paar jaar, komen er hier geen broeken met knopen en tiretten. (en ik hoor van de jufkes op school dat zij ook met dit soort broeken het meest blij zijn, de kids kunnen alles zelfstandig enzo, veel makkelijker dus)

Vic koos gelijk nog 3 stoffen, dus er komt meer…Binnenkort. (eerstdaags foto met kleine grote man en de broek rond zijn billen, maar vandaag grote tuinwerken, dus verkozen we een oude broek 🙂 )

Happy pants 1

Mooi weer, nood aan lentekleertjes dus.

Ik trok Vic zijn kast open, haalde de dunnere broeken boven, en wat bleek…. Hij is zo veel gegroeid dat er heel wat te klein is.

En zoals hij zelf zegt : ‘ik heb liever broeken die jij maakt, mama, dan uit de winkel, de jouwe zijn zachter en hebben betere zakken’ (smelt smelt smelt)

Dus ik haalde mijn favoriete broekenpatroon boven, ik maakte er vorig jaar een tiental broekvariaties mee. (hier en hier en hier en hier  ), vergrootte het wat, en ging aan de slag. Na Vic eerst los te laten in de stoffenkast. (hij weet namelijk perfect wat hij wil)

Happy pants 1 is een feit : gelijk vanonder het machine gesleurd door de zoon en al gedragen voor school…

En goed bevonden, diepe zakken, ‘een stoere print’ zoals hij zelf zegt (het is een Japans stofke dat ik nog van vorig jaar had liggen), en makkelijk met de rekker in de taille.

Zolang hij kleuter is, en dat is dus nog een paar jaar, komen er hier geen broeken met knopen en tiretten. (en ik hoor van de jufkes op school dat zij ook met dit soort broeken het meest blij zijn, de kids kunnen alles zelfstandig enzo, veel makkelijker dus)

Vic koos gelijk nog 3 stoffen, dus er komt meer…Binnenkort. (eerstdaags foto met kleine grote man en de broek rond zijn billen, maar vandaag grote tuinwerken, dus verkozen we een oude broek 🙂 )

7 reacties op “Happy pants 1

  1. Sigrid zegt:

    Wat een leuk broekje! Die zal hij vast heel graag gaan dragen.
    Voor Abel mag ik ook nog aan de slag en broeken zonder zakken zal hij wel niet goedkeuren sinds hij weet dat broekzakken hele mooie verzamelplekken zijn.

  2. hotelmama zegt:

    Heel tof broekske!
    Mijn oudste heeft broeken met elastische taille gedragen tot hij een jaar of tien was en ik ze echt niet meer kon vinden in zijn maat, hij had een hekel aan knoop en rits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *