Happy pants 2

Ik ben met een grote naaiopdracht bezig, en voor ik daaraan begon, besloot ik nog even te ‘oefenen’.

Eerst maakte ik ‘Happy pants 1‘ en vervolgens deze ‘Happy pants 2’.

Een goede stevige tricot met een leuk printje, tailleband en pijpboordjes en zakjes in nicky velours.

Meer moet dat niet zijn. (geen foto met Vic en zijn broek helaas, Vic is gisteravond behoorlijk ziek geworden, zodat ik vandaag al 7 wassen gedraaid heb met donsdekens en lakens en alles en nog niet rond ben… gelukkig voelt hij zich alweer beter)

Er kwamen heel wat vragen over het patroon, het is een patroon dat ik vorig jaar zelf tekende, en ik gebruik eigenlijk voor al de broekjes van Vic maar dat ene patroon waar ik mee varieer : met pijpboordjes, zonder, korte broek, lange broek, 3/4 broek, pijpen versmallen, flat front, zakjes erop, steekzakken, ….

Als iemand me kan uitleggen hoe ik mijn patroon kan omvormen tot ‘pdf-file’, wil ik best de 2 maten die ik heb online zetten. Ik kan wel pdf-files maken, maar dan tik ik mijn teksten en plak er foto’s in. Het is mij niet helemaal duidelijk hoe ik van iets dat groter is dan een A-4 (en dus niet zomaar kan ingescand worden) een simpele pdf kan maken.

Iemand een idee?
Dan wil ik er ook gelijk een tuto van maken.

Happy pants 2

Ik ben met een grote naaiopdracht bezig, en voor ik daaraan begon, besloot ik nog even te ‘oefenen’.

Eerst maakte ik ‘Happy pants 1‘ en vervolgens deze ‘Happy pants 2’.

Een goede stevige tricot met een leuk printje, tailleband en pijpboordjes en zakjes in nicky velours.

Meer moet dat niet zijn. (geen foto met Vic en zijn broek helaas, Vic is gisteravond behoorlijk ziek geworden, zodat ik vandaag al 7 wassen gedraaid heb met donsdekens en lakens en alles en nog niet rond ben… gelukkig voelt hij zich alweer beter)

Er kwamen heel wat vragen over het patroon, het is een patroon dat ik vorig jaar zelf tekende, en ik gebruik eigenlijk voor al de broekjes van Vic maar dat ene patroon waar ik mee varieer : met pijpboordjes, zonder, korte broek, lange broek, 3/4 broek, pijpen versmallen, flat front, zakjes erop, steekzakken, ….

Als iemand me kan uitleggen hoe ik mijn patroon kan omvormen tot ‘pdf-file’, wil ik best de 2 maten die ik heb online zetten. Ik kan wel pdf-files maken, maar dan tik ik mijn teksten en plak er foto’s in. Het is mij niet helemaal duidelijk hoe ik van iets dat groter is dan een A-4 (en dus niet zomaar kan ingescand worden) een simpele pdf kan maken.

Iemand een idee?
Dan wil ik er ook gelijk een tuto van maken.

6 reacties op “Happy pants 2

 1. Johanna zegt:

  Als je het patroon in een word-bestand hebt, kan je bij de printerinstellingen een programmaatje downloaden om een pdf-files te maken zegt mijn man. Ik heb er zelf geen kaas van gegeten dus kan je niet verder helpen.
  Prachtige pant.
  Heel veel sterkte met Vic.

 2. E Strea Chikitu zegt:

  Zo leuk die broeken! Wellicht kun je het patroon in de copyshop met een bepaald percentage laten verkleinen zodat het scanable wordt en wellicht geven ze de mogelijkheid om het te digitaliseren?! Succes!

 3. Sigrid zegt:

  Beterschap voor Vic!
  Wat een leuk vrolijk, broekje heb je weer gemaakt. Ik was ook al een beetje benieuwd naar het patroon maar hoe je een patroon als pdf kan krijgen, helaas kan ik je niet helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *