Goede aankoop : food dehydrator

Hier droomde ik al even van..; een food dehydrator.

Om gedroogde fruitjes van te maken, heerlijk!!!

En om kruiden te drogen!!!

In tijden van overvloed je te veel aan fruit en kruiden drogen, en maandenlang kunnen bewaren en je eigen oogsten gebruiken tijdens de koude maanden. (in onze tuin staat momenteel de rozemarijn, tijm, dille, pepermunt, salie en … rijkelijk in overvloed)

Of gewoon : wij hebben hier best weleens een of meerdere stukken fruit die net een paar dagen te lang op de fruitschaal liggen, en dan wat ‘verleppen’, zoals wij dat noemen, en die worden dan uiteindelijk weggegooid.

Niet meer dus : even afwassen, in stukjes snijden en in de machine!!

Sinds gisteren zowat continu in gebruik! Zo blij zijn we er mee. (en deze bleek ook best heel betaalbaar te zijn…)

En smullen maar : er is zo hevig gesmuld dat ik jullie NIKS kan tonen van het droogresultaat, wel van de vanochtend opnieuw gevulde machine : vol appel, peer, perzik en banaan. (benieuwd of deze dit keer in een bewaardoosje geraken of weer gelijk opgesmuld worden 🙂 )

De jongens hebben alle2 al duidelijk gemeld dat ‘we dit superlekker spul meenemen naar school hoor mama, om daar ook van te kunnen snoepen’…

Fijne fruitige zondag!

Goede aankoop : food dehydrator

Hier droomde ik al even van..; een food dehydrator.

Om gedroogde fruitjes van te maken, heerlijk!!!

En om kruiden te drogen!!!

In tijden van overvloed je te veel aan fruit en kruiden drogen, en maandenlang kunnen bewaren en je eigen oogsten gebruiken tijdens de koude maanden. (in onze tuin staat momenteel de rozemarijn, tijm, dille, pepermunt, salie en … rijkelijk in overvloed)

Of gewoon : wij hebben hier best weleens een of meerdere stukken fruit die net een paar dagen te lang op de fruitschaal liggen, en dan wat ‘verleppen’, zoals wij dat noemen, en die worden dan uiteindelijk weggegooid.

Niet meer dus : even afwassen, in stukjes snijden en in de machine!!

Sinds gisteren zowat continu in gebruik! Zo blij zijn we er mee. (en deze bleek ook best heel betaalbaar te zijn…)

En smullen maar : er is zo hevig gesmuld dat ik jullie NIKS kan tonen van het droogresultaat, wel van de vanochtend opnieuw gevulde machine : vol appel, peer, perzik en banaan. (benieuwd of deze dit keer in een bewaardoosje geraken of weer gelijk opgesmuld worden 🙂 )

De jongens hebben alle2 al duidelijk gemeld dat ‘we dit superlekker spul meenemen naar school hoor mama, om daar ook van te kunnen snoepen’…

Fijne fruitige zondag!

11 reacties op “Goede aankoop : food dehydrator

 1. Anonymous zegt:

  Nog nooit gezien of van gehoord. Zou eigenlijk weleens het eindresultaat willen proeven. maar ja, dat gaat nog moeilijk via de pc.
  Liana

 2. " me " zegt:

  voor kaartjes : vistaprint… In’t oog houden wanneer het ‘ gratis ‘ is ( dan moet je alleen de verzendkosten betalen ) Ik vind ze goed, alleen moet je er op letten dat vistaprint altijd een randje van je foto afsnijdt en dat kan vervelend zijn als je vind dat je foto net helemaal goed is…

 3. vikike zegt:

  leuk hé, ik heb er ook sinds enkele maanden eentje in huis, bij ons was het voor in eerste instantie voor mijn huisdieren om zelf hun snoepjes te maken gedroogde kip, kippenlevertjes en hartjes maar appel en ananas smaakt ons ook lekker hoor, veel plezier ermee, ik ga mij binnenkort misschien zelfs een 2de aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *