Jeansige tulpkes : oftewel : tulpenrok!!!

Ik wou een jeansrok, want ik ben dol op jeans.
Het kan tegen een stootje, ideaal als je kids hebt, het is mooi, en het zit comfortabel, zeker als je een goede spijkerstof hebt.

Maar omdat ik nu eindelijk mijn zwangerschapskilo’s kwijt ben (ahum, dat werd ook weleens tijd na 4 jaar…) en ik er nog 2 extra wil kwijtraken, vind ik een rokje dat wat aanpasbaar is altijd wel fijn : een kilootje meer of minder, in de zomer met blote benen, in de winter met ene dikke panty of legging, …. het moet comfortabel zitten liefst.

Dus ik dacht gelijk aan een wikkelrok.

Maar mijn ervaring is dat de striklinten van wikkelrokken mij vaak irriteren. Als je er een kort shirtje op draagt is dat allemaal mooi, maar met een wat langer shirt of met een trui lijkt het al snel alsof je een hoop extra op je buik hebt zitten…

Dus ik ging nadenken, en zag het licht. Haha.

Ik tekende een rok (ja, dat deed ik zelf), met beleg, en een overslagje (niet te groot, om bombastisch gedoe te vermijden), en ik bedacht een sluitsysteem met een sierlintjes of riempjes.

Toen ging ik aan de slag.

In mijn enthousiasme zat de boel vrij snel in elkaar, en toen kwam ik erachter dat het slim was geweest om de riempjes tussen de naden weg te werken, qua ‘mooi zicht’.

Lostornen zag ik niet zitten, want ik had ook het beleg langs binnen al mooi gemaakt en helemaal mee vast gestikt in de naden.

Nieuw idee : grote knoop met knoopsgat…

Ha, daarvoor was mijn ‘overflap’ te klein, dan moest ik aan de overflap een beleg naar binnen zetten en mijn stof was op.

En toen bedacht ik het systeem dat er nu op zit : een sierriempje met drukkers en aan de overflap een ‘nestel’ of ‘zeilring’.

Riempje erop, drukkers erop en klaar!!!! (note to myself en al wie het ook nog interesseert : het is verstandig voor het inmeppen van drukkers te controleren of de drukknopen überhaupt wel door de zeilring passen, in dit geval had ik een zeilring van 14 mm en drukkers van 15 mm, geloof me, dat is een absolute no-go. Dus dat werd lostornen, nieuw riempje stikken en drukkers van 12 mm gebruiken…geloof  me, ik heb mijn lesje wel geleerd)

En de print? Die mooie fleurige tulpen? Ik ben ‘into flowers’ momenteel, ik zocht op google wat prenten van tulpen, kwam wat inkleurplaten tegen en liet me daardoor inspireren. Flockfolie, wat knipwerk, voorzichtig strijken en de rok was klaar.

O ja, voor de vrolijkheid : onderaan stiksels in de drie kleuren van de tulpen : fuchsia, turquoise en oranje.

En de man? Die keek ernaar, lachte eens (vroeg zich overduidelijk in stilte af of ik dit rokje ging dragen in zijn nabijheid…:) ) en besloot toen met : ‘dit noem ik de Amsterdamrok’….

En Arno : die zei niets… (in het geval van tieners in huis : niets zeggen is dubbel… soms is het een goed teken en soms is het niet ok)

En Vic : die klapte in zijn handjes en besloot met ook zo’n ‘mooie bloemen’ te vragen op ‘iets van kleertjes dat van mij is hé mama’.

Morgen ofzo komen er action pics. (en er komt vast en zeker nog zo’n rokje aan, maar dan in een andere stof, nu ik eenmaal doorheb hoe het werkt…)

Nu even verder genieten van het weer. (vanochtend al een fijne uitstap gemaakt naar de natuur in Berendrecht, nu wat in de tuin)

Prettig bloemenweekend iedereen!!!

Jeansige tulpkes : oftewel : tulpenrok!!!

Ik wou een jeansrok, want ik ben dol op jeans.
Het kan tegen een stootje, ideaal als je kids hebt, het is mooi, en het zit comfortabel, zeker als je een goede spijkerstof hebt.

Maar omdat ik nu eindelijk mijn zwangerschapskilo’s kwijt ben (ahum, dat werd ook weleens tijd na 4 jaar…) en ik er nog 2 extra wil kwijtraken, vind ik een rokje dat wat aanpasbaar is altijd wel fijn : een kilootje meer of minder, in de zomer met blote benen, in de winter met ene dikke panty of legging, …. het moet comfortabel zitten liefst.

Dus ik dacht gelijk aan een wikkelrok.

Maar mijn ervaring is dat de striklinten van wikkelrokken mij vaak irriteren. Als je er een kort shirtje op draagt is dat allemaal mooi, maar met een wat langer shirt of met een trui lijkt het al snel alsof je een hoop extra op je buik hebt zitten…

Dus ik ging nadenken, en zag het licht. Haha.

Ik tekende een rok (ja, dat deed ik zelf), met beleg, en een overslagje (niet te groot, om bombastisch gedoe te vermijden), en ik bedacht een sluitsysteem met een sierlintjes of riempjes.

Toen ging ik aan de slag.

In mijn enthousiasme zat de boel vrij snel in elkaar, en toen kwam ik erachter dat het slim was geweest om de riempjes tussen de naden weg te werken, qua ‘mooi zicht’.

Lostornen zag ik niet zitten, want ik had ook het beleg langs binnen al mooi gemaakt en helemaal mee vast gestikt in de naden.

Nieuw idee : grote knoop met knoopsgat…

Ha, daarvoor was mijn ‘overflap’ te klein, dan moest ik aan de overflap een beleg naar binnen zetten en mijn stof was op.

En toen bedacht ik het systeem dat er nu op zit : een sierriempje met drukkers en aan de overflap een ‘nestel’ of ‘zeilring’.

Riempje erop, drukkers erop en klaar!!!! (note to myself en al wie het ook nog interesseert : het is verstandig voor het inmeppen van drukkers te controleren of de drukknopen überhaupt wel door de zeilring passen, in dit geval had ik een zeilring van 14 mm en drukkers van 15 mm, geloof me, dat is een absolute no-go. Dus dat werd lostornen, nieuw riempje stikken en drukkers van 12 mm gebruiken…geloof  me, ik heb mijn lesje wel geleerd)

En de print? Die mooie fleurige tulpen? Ik ben ‘into flowers’ momenteel, ik zocht op google wat prenten van tulpen, kwam wat inkleurplaten tegen en liet me daardoor inspireren. Flockfolie, wat knipwerk, voorzichtig strijken en de rok was klaar.

O ja, voor de vrolijkheid : onderaan stiksels in de drie kleuren van de tulpen : fuchsia, turquoise en oranje.

En de man? Die keek ernaar, lachte eens (vroeg zich overduidelijk in stilte af of ik dit rokje ging dragen in zijn nabijheid…:) ) en besloot toen met : ‘dit noem ik de Amsterdamrok’….

En Arno : die zei niets… (in het geval van tieners in huis : niets zeggen is dubbel… soms is het een goed teken en soms is het niet ok)

En Vic : die klapte in zijn handjes en besloot met ook zo’n ‘mooie bloemen’ te vragen op ‘iets van kleertjes dat van mij is hé mama’.

Morgen ofzo komen er action pics. (en er komt vast en zeker nog zo’n rokje aan, maar dan in een andere stof, nu ik eenmaal doorheb hoe het werkt…)

Nu even verder genieten van het weer. (vanochtend al een fijne uitstap gemaakt naar de natuur in Berendrecht, nu wat in de tuin)

Prettig bloemenweekend iedereen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *