armbanden en gratis haakpatroon

vrolijke armbanden!!!! een ideale aanvulling voor je garderobe, breng extra kleurrijke accenten aan!

ik haakte een dunne ‘ronde’ variant, en een bredere ‘platte’ variant : voor ieder wat wils.

Haak ze in je favoriete garen, of met een overschotje!

Vandaag het haakpatroon van de brede versie, morgen dat van de smalle. (eerstdaags volgt ook het ‘vaas met margrieten’-patroon, maar Vicje is heel erg ziek, dus nu even druk met zieke-kindjes-verzorging)

HAAKPATROON BREDE ARMBAND

– garen naar keuze, aangepaste haaknaald erbij (neem de haaknaald een beetje kleiner dan aangeraden voor het garen, zo wordt de armband mooier) (ik haakte met Rico Creative Cotton en haaknaald 3,5 mm)
– ronde 1 : haak een ketting van lossen, ik haakte er 13 (als je de armband breder wil, haak je nog meer lossen), maak een rondje door de laatste losse te verbinden met de eerste dmv een halve vaste. Haak nu gewoon verder, dus keer NIET.
– ronde 2 : begin met 1 losse en haak nu in elke steek van de vorige toer 1 vaste : 13 vasten. Vanaf nu gaan we geen rondjes meer sluiten, maar gewoon door blijven haken! (rondhaken in spiraalvorm heet deze manier)
– ronde 3- …. : blijf gewoon continu vasten haken : in elke steek 1 vaste. Je zal merken dat je een koker haakt, deze koker gaan we achteraf platdrukken voor een platte brede armband. Doe dit tot je werk lang genoeg is. Ik reken 20 cm voor een slanke damespols, minder voor een kinderpols en wat meer als je voor een grote pols haakt. (in het begin mag de armband strak zitten, hij wordt wat losser door te dragen) Zie foto gele armband.

– einde : haak 1 halve vaste in de laatste steek, dus als je de gewenste lengte hebt bereikt en kant af. Zie foto turquoise armband.

– druk de koker plat. Naai nu begin en einde zo onzichtbaar mogelijk aan elkaar : draadje wegstoppen en klaar is je armband!!!!
Veel plezier ermee!!

armbanden en gratis haakpatroon

vrolijke armbanden!!!! een ideale aanvulling voor je garderobe, breng extra kleurrijke accenten aan!

ik haakte een dunne ‘ronde’ variant, en een bredere ‘platte’ variant : voor ieder wat wils.

Haak ze in je favoriete garen, of met een overschotje!

Vandaag het haakpatroon van de brede versie, morgen dat van de smalle. (eerstdaags volgt ook het ‘vaas met margrieten’-patroon, maar Vicje is heel erg ziek, dus nu even druk met zieke-kindjes-verzorging)

HAAKPATROON BREDE ARMBAND

– garen naar keuze, aangepaste haaknaald erbij (neem de haaknaald een beetje kleiner dan aangeraden voor het garen, zo wordt de armband mooier) (ik haakte met Rico Creative Cotton en haaknaald 3,5 mm)
– ronde 1 : haak een ketting van lossen, ik haakte er 13 (als je de armband breder wil, haak je nog meer lossen), maak een rondje door de laatste losse te verbinden met de eerste dmv een halve vaste. Haak nu gewoon verder, dus keer NIET.
– ronde 2 : begin met 1 losse en haak nu in elke steek van de vorige toer 1 vaste : 13 vasten. Vanaf nu gaan we geen rondjes meer sluiten, maar gewoon door blijven haken! (rondhaken in spiraalvorm heet deze manier)
– ronde 3- …. : blijf gewoon continu vasten haken : in elke steek 1 vaste. Je zal merken dat je een koker haakt, deze koker gaan we achteraf platdrukken voor een platte brede armband. Doe dit tot je werk lang genoeg is. Ik reken 20 cm voor een slanke damespols, minder voor een kinderpols en wat meer als je voor een grote pols haakt. (in het begin mag de armband strak zitten, hij wordt wat losser door te dragen) Zie foto gele armband.

– einde : haak 1 halve vaste in de laatste steek, dus als je de gewenste lengte hebt bereikt en kant af. Zie foto turquoise armband.

– druk de koker plat. Naai nu begin en einde zo onzichtbaar mogelijk aan elkaar : draadje wegstoppen en klaar is je armband!!!!
Veel plezier ermee!!

14 reacties op “armbanden en gratis haakpatroon

  1. Anonymous zegt:

    Ondanks een ziek kind nog steeds druk in de weer. Beterschap voor de zieke. Zit zelf ook al 2 weken in de lappenmand. Komt waarschijnlijk door het weer. De armbanden zien er weer leuk uit.
    Liana

  2. Katrientje vanalles zegt:

    mooi, Zou jij even kunnen nakijken of je mijn centjes al ontvangen hebt en even melden dat ik het bijenatroon in het engels heb gekregen. is het mogenlijk van een nederlandse versie? want ik haak nog niet lang genoeg om het zelf te kunnen ontcijferen.
    Veel dank Katrientje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *