Comfy vest

Een nieuw ontwerp : een comfy vest…

Het soort vest waarvan ik vind dat iedere vrouw er minstens 1 nodig heeft.
Dat soort vest dat ergens in een hoekje van de zetel ligt : en dat je snel ‘s ochtends over je kleding aantrekt als je kou heeft, of ‘s avonds aantrekt in de zetel, of over je zieke of slapende kind legt als dekentje.

Dat soort vest dat in je auto ligt, voor onverwachte koude momenten. Of bij lange ritten heerlijk als je kind een dutje doet.

Dat soort vest dat je meesleept in je fietskar of rugzak : bij buitenspelen, in het park, op een barbecue, …

Dat soort vest dat je meeneemt op vakantie, want het past overal bij. (kies dan wel een kleur die overal bij past 🙂 )

Kortom, ik had er eentje, een donkergrijze, en daar voelde ik me erg ‘donker’ mee… Bovendien had hij zijn beste tijd echt wel gehad…

Dus tijd voor een nieuwe.

Deze werd het.

Ik haakte hem met een combinatie van 2 garens, want ik wou een lichtgewicht vest. Ik combineerde Rico merino soft aran (kleur mint) met een draadje Schachenmayr mohair jeansblauw. Die 2 verschillende groenblauwe tinten geven het vest een beetje een dromerig waterig effect, waar ik erg van hou.

Wol denken sommigen waarschijnlijk? Nu nog? Het wordt zomer … (het is NU zomer, gelukkig….)

Awel, ik ben een wolfreak, echt helemaal. Dus ik draag ook vaak wol in de zomer, ik draag ALTIJD wol. Wol heeft namelijk de heerlijke eigenschap de lichaamstemperatuur van mens en dier te regelen : dus wol is warm in de winter en koel in de zomer. (nu goed : ik ga natuurlijk ook niet zonnen in de volle zon met een dik wollen vest, laat dat duidelijk zijn)
Wol koestert, is zacht, en teder, dus iedereen zou dat echt een keer moeten proberen.

Dus, de combinatie van de garens.
En een grote maat haaknaald : 9 mm.
Dat ging snel vooruit.
En mijn vest raakte af.

En ik was en ben er blij mee.

Dus ik werkte het patroon uit : het is te koop in de winkel en op Etsy.

Zo kunnen jullie allemaal aan de slag en een heerlijk zacht comfy vest maken.

Het patroon is erg eenvoudig, dus zeker ook geschikt voor beginners.

Fijne dag!!!

Comfy vest

Een nieuw ontwerp : een comfy vest…

Het soort vest waarvan ik vind dat iedere vrouw er minstens 1 nodig heeft.
Dat soort vest dat ergens in een hoekje van de zetel ligt : en dat je snel ‘s ochtends over je kleding aantrekt als je kou heeft, of ‘s avonds aantrekt in de zetel, of over je zieke of slapende kind legt als dekentje.

Dat soort vest dat in je auto ligt, voor onverwachte koude momenten. Of bij lange ritten heerlijk als je kind een dutje doet.

Dat soort vest dat je meesleept in je fietskar of rugzak : bij buitenspelen, in het park, op een barbecue, …

Dat soort vest dat je meeneemt op vakantie, want het past overal bij. (kies dan wel een kleur die overal bij past 🙂 )

Kortom, ik had er eentje, een donkergrijze, en daar voelde ik me erg ‘donker’ mee… Bovendien had hij zijn beste tijd echt wel gehad…

Dus tijd voor een nieuwe.

Deze werd het.

Ik haakte hem met een combinatie van 2 garens, want ik wou een lichtgewicht vest. Ik combineerde Rico merino soft aran (kleur mint) met een draadje Schachenmayr mohair jeansblauw. Die 2 verschillende groenblauwe tinten geven het vest een beetje een dromerig waterig effect, waar ik erg van hou.

Wol denken sommigen waarschijnlijk? Nu nog? Het wordt zomer … (het is NU zomer, gelukkig….)

Awel, ik ben een wolfreak, echt helemaal. Dus ik draag ook vaak wol in de zomer, ik draag ALTIJD wol. Wol heeft namelijk de heerlijke eigenschap de lichaamstemperatuur van mens en dier te regelen : dus wol is warm in de winter en koel in de zomer. (nu goed : ik ga natuurlijk ook niet zonnen in de volle zon met een dik wollen vest, laat dat duidelijk zijn)
Wol koestert, is zacht, en teder, dus iedereen zou dat echt een keer moeten proberen.

Dus, de combinatie van de garens.
En een grote maat haaknaald : 9 mm.
Dat ging snel vooruit.
En mijn vest raakte af.

En ik was en ben er blij mee.

Dus ik werkte het patroon uit : het is te koop in de winkel en op Etsy.

Zo kunnen jullie allemaal aan de slag en een heerlijk zacht comfy vest maken.

Het patroon is erg eenvoudig, dus zeker ook geschikt voor beginners.

Fijne dag!!!

6 reacties op “Comfy vest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *