Schoudertas !!!

Ik zag bij KamielandOdille een prachtige tas : de Bee-tas.
Die wou ik wel maken, want ik wou dringend eens gaan experimenteren met tassen maken.

Ik zeul namelijk dagelijks naar school enzo altijd wel spullen mee : voor de seizoenstafel, of spulletjes voor iemand anders, of …..En die neem ik dan mee in van die plastieken herbruiktassen. Niks mis mee.
Maar ik wou al lang een turquoise tas. Omdat dat gewoon mijn favoriete kleur is.

En nog meer, ik wou eens experimenteren met wolvilt. En dan niet het mooie wolvilt waar je bijvoorbeeld poppetjes voor de seizoenstafel mee maakt, of broches, of …, maar dat hele mooie dikke wolvilt. Dat je ‘op de rol koopt’.

Dat had ik dus al een keer gekocht…Een prachtige lap turquoise wolvilt van wel 3 mm dik!!!

De bee-tas bleek echt te groot, prachtig om met stof aan de slag te gaan, dat wel, dus die ga ik zeker nog een keer maken.

Maar voor wat ik wou was ze te groot.

Dus ik las het patroon, las de vertaling bij KamielandOdille (dank!!!), probeerde de logica’s te zien. En ging daar dan mijn eigen ding mee doen.

Ik veranderde alle afmetingen van de buitenzijde.
Vervolgens veranderde ik ook de hele wijze van de voering inzetten.(voor de voering gebruikte ik een rode katoenen stof)  Geloof me, een tas omkeren als je wolvilt 3 mm is, is niet evident. Het lukte, maar ik bedacht net op tijd dat als ik de voering ging zetten en dan de boel ging keren ik met de ‘naad’ ging overblijven, als in : ‘die centimeter die uitsteekt aan de naad’. En die ging ik nooit platkrijgen.

Dus ik liet de boel een dag rusten en dacht na.
En ik besloot de binnenkant te maken zoals de buitenkant. En dan alles tegen elkaar te zetten.(dat ging, omdat wolvilt niet rafelt, en mooi afgewerkt is van zichzelf)

De Bee-tas heeft 2 grote hengsels, dat veranderde ik ook : ik maakte 1 grote schouderriem van dubbel wolvilt. En ik bevestigde ze langs de buitenzijde.(tip voor wie ook wil proberen : hier moet wat op gevonden worden : ik moest dus op bepaalde plaatsen door 4 !!!!!! lagen wolvilt van elk 3 mm gaan, en dat was wat veel voor mijn machine…)

Ik wou ook een sluiting. (dat bedacht ik gelukkig op tijd!!!).Dus voor de voering erin ging koos ik 2 sterke magneetsluitingen)

O ja, ik wou ook een versierde tas : klaprozen, omdat ik dat zowat de allermooiste bloemen vind, en omdat rood zooooooooo mooi accordeert met turquoise. Dus ik maakte klaprozen van rood wolvilt en van donkerpaars en met mooie vintage knopen erbij. De stengels borduurde ik met de hand met groene wol.(ik borduurde met een sterke poppennaald! tip : gebruik een vingerhoed, of je eindigt met 2 pijnlijke vingers en een paar kleine gaatjes erin zoals ik….)
De versieringen maakte ik dus zowat in het begin : nog voor de tas in elkaar gezet werd.

En nu is ze klaar!
Mijn grote handtas of schoudertas.
Ik ben er blij mee. Er past heel wat in, en vooral : ze voelt ook echt als een goede kwaliteit handtas, ze blijft perfect in vorm!
En wat nog meer is : ik vond het heerlijk om ze te maken.
Dus ik denk dat er nog komen! (ik heb er nog een aantal in mijn hoofd, heel wat ideetjes onstaan)

Maar deze is het ‘prototype’, die hou ik lekker zelf 🙂

Fijne dag iedereen!!!

Schoudertas !!!

Ik zag bij KamielandOdille een prachtige tas : de Bee-tas.
Die wou ik wel maken, want ik wou dringend eens gaan experimenteren met tassen maken.

Ik zeul namelijk dagelijks naar school enzo altijd wel spullen mee : voor de seizoenstafel, of spulletjes voor iemand anders, of …..En die neem ik dan mee in van die plastieken herbruiktassen. Niks mis mee.
Maar ik wou al lang een turquoise tas. Omdat dat gewoon mijn favoriete kleur is.

En nog meer, ik wou eens experimenteren met wolvilt. En dan niet het mooie wolvilt waar je bijvoorbeeld poppetjes voor de seizoenstafel mee maakt, of broches, of …, maar dat hele mooie dikke wolvilt. Dat je ‘op de rol koopt’.

Dat had ik dus al een keer gekocht…Een prachtige lap turquoise wolvilt van wel 3 mm dik!!!

De bee-tas bleek echt te groot, prachtig om met stof aan de slag te gaan, dat wel, dus die ga ik zeker nog een keer maken.

Maar voor wat ik wou was ze te groot.

Dus ik las het patroon, las de vertaling bij KamielandOdille (dank!!!), probeerde de logica’s te zien. En ging daar dan mijn eigen ding mee doen.

Ik veranderde alle afmetingen van de buitenzijde.
Vervolgens veranderde ik ook de hele wijze van de voering inzetten.(voor de voering gebruikte ik een rode katoenen stof)  Geloof me, een tas omkeren als je wolvilt 3 mm is, is niet evident. Het lukte, maar ik bedacht net op tijd dat als ik de voering ging zetten en dan de boel ging keren ik met de ‘naad’ ging overblijven, als in : ‘die centimeter die uitsteekt aan de naad’. En die ging ik nooit platkrijgen.

Dus ik liet de boel een dag rusten en dacht na.
En ik besloot de binnenkant te maken zoals de buitenkant. En dan alles tegen elkaar te zetten.(dat ging, omdat wolvilt niet rafelt, en mooi afgewerkt is van zichzelf)

De Bee-tas heeft 2 grote hengsels, dat veranderde ik ook : ik maakte 1 grote schouderriem van dubbel wolvilt. En ik bevestigde ze langs de buitenzijde.(tip voor wie ook wil proberen : hier moet wat op gevonden worden : ik moest dus op bepaalde plaatsen door 4 !!!!!! lagen wolvilt van elk 3 mm gaan, en dat was wat veel voor mijn machine…)

Ik wou ook een sluiting. (dat bedacht ik gelukkig op tijd!!!).Dus voor de voering erin ging koos ik 2 sterke magneetsluitingen)

O ja, ik wou ook een versierde tas : klaprozen, omdat ik dat zowat de allermooiste bloemen vind, en omdat rood zooooooooo mooi accordeert met turquoise. Dus ik maakte klaprozen van rood wolvilt en van donkerpaars en met mooie vintage knopen erbij. De stengels borduurde ik met de hand met groene wol.(ik borduurde met een sterke poppennaald! tip : gebruik een vingerhoed, of je eindigt met 2 pijnlijke vingers en een paar kleine gaatjes erin zoals ik….)
De versieringen maakte ik dus zowat in het begin : nog voor de tas in elkaar gezet werd.

En nu is ze klaar!
Mijn grote handtas of schoudertas.
Ik ben er blij mee. Er past heel wat in, en vooral : ze voelt ook echt als een goede kwaliteit handtas, ze blijft perfect in vorm!
En wat nog meer is : ik vond het heerlijk om ze te maken.
Dus ik denk dat er nog komen! (ik heb er nog een aantal in mijn hoofd, heel wat ideetjes onstaan)

Maar deze is het ‘prototype’, die hou ik lekker zelf 🙂

Fijne dag iedereen!!!

9 reacties op “Schoudertas !!!

  1. TIO zegt:

    Ze is inderdaad prachtig!!!!
    geen idee of je ze ook te koop wilt gaan aanbieden en wat je prijs zou zijn, maar moest alles omgekeerd staan rode tas, turquoise bloemen… ben ik echt wel kandidaat!!!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *