Haakpatroon autumn cowl (free pattern : autumn cowl)

Zoals beloofd: hier is het gratis haakpatroon van de ‘autumn cowl’.

Ik haakte met Rico merino soft aran en haakte met 2 draden tegelijk.
2 bollen curry, 2 bollen bruin en 2 bollen roestkleur. 600 meter garen in totaal.

Haaknaald 9 mm of andere naald om juiste stekenproef te verkrijgen : stekenproef : 9 steken x 9 rijen = 10 x 10 cm. (steken : toer 1 : 1 vaste, 1 stokje, ga zo door en wissel steeds af. Toer 2 : 1 stokje, 1 vaste : haak dus telkens een stokje bovenop vaste vorige toer en haak een vaste bovenop stokje vorige toer)

Ook nodig : maasnaald om draadjes weg te werken, schaar, meter.

PATROON :

1. Toer 1 : Haak 114 lossen. Maak cirkel door te sluiten in eerste losse met halve vaste. Let op dat je de ketting niet draait. (als je een ander stekenaantal wil : kies een aantal dat deelbaar is door 2). Haak 1 losse en 1 vaste in dezelfde losse, 1 stokje in de volgende losse, (1 vaste in de volgende losse, 1 stokje in de volgende losse), herhaal () tot aan het einde van de ronde, sluit ronde met halve vaste in de eerste vaste. Haak 3 lossen en keer.
2. Toer 2 : de eerste 3 lossen tellen als eerste stokje, 1 vaste in de volgende steek, (1 stokje in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek), herhaal () tot einde toer. Je haakt dus telkens een vaste bovenop een stokje vorige toer en je haakt een stokje bovenop een vaste vorige toer. Sluit de ronde met een halve vaste in de derde losse. Haak 1 losse en keer.
3. Toer 3 : 1 vaste in de eerste steek, 1 stokje in de volgende steek, (1 vaste in de volgende steek, 1 stokje in de volgende steek) , herhaal () tot einde ronde en sluit ronde met halve vaste in de eerste vaste. Haak 3 lossen en keer.
4. Toer 4 : de eerste 3 lossen tellen als eerste stokje, 1 vaste in de volgende steek, (1 stokje in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek), herhaal () tot einde toer. Sluit ronde met een halve vaste in de derde losse. Haak 1 losse en keer.
5. Toer 5 – …..  : Blijf toer 3 en 4 herhalen tot je col groot genoeg is. Ik veranderde ook elke 6 toeren van kleur.
6. Afwerking : Draadjes wegstoppen en klaar!!!!

The free English version of the pattern : here !!!

Haakpatroon autumn cowl (free pattern : autumn cowl)

Zoals beloofd: hier is het gratis haakpatroon van de ‘autumn cowl’.

Ik haakte met Rico merino soft aran en haakte met 2 draden tegelijk.
2 bollen curry, 2 bollen bruin en 2 bollen roestkleur. 600 meter garen in totaal.

Haaknaald 9 mm of andere naald om juiste stekenproef te verkrijgen : stekenproef : 9 steken x 9 rijen = 10 x 10 cm. (steken : toer 1 : 1 vaste, 1 stokje, ga zo door en wissel steeds af. Toer 2 : 1 stokje, 1 vaste : haak dus telkens een stokje bovenop vaste vorige toer en haak een vaste bovenop stokje vorige toer)

Ook nodig : maasnaald om draadjes weg te werken, schaar, meter.

PATROON :

1. Toer 1 : Haak 114 lossen. Maak cirkel door te sluiten in eerste losse met halve vaste. Let op dat je de ketting niet draait. (als je een ander stekenaantal wil : kies een aantal dat deelbaar is door 2). Haak 1 losse en 1 vaste in dezelfde losse, 1 stokje in de volgende losse, (1 vaste in de volgende losse, 1 stokje in de volgende losse), herhaal () tot aan het einde van de ronde, sluit ronde met halve vaste in de eerste vaste. Haak 3 lossen en keer.
2. Toer 2 : de eerste 3 lossen tellen als eerste stokje, 1 vaste in de volgende steek, (1 stokje in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek), herhaal () tot einde toer. Je haakt dus telkens een vaste bovenop een stokje vorige toer en je haakt een stokje bovenop een vaste vorige toer. Sluit de ronde met een halve vaste in de derde losse. Haak 1 losse en keer.
3. Toer 3 : 1 vaste in de eerste steek, 1 stokje in de volgende steek, (1 vaste in de volgende steek, 1 stokje in de volgende steek) , herhaal () tot einde ronde en sluit ronde met halve vaste in de eerste vaste. Haak 3 lossen en keer.
4. Toer 4 : de eerste 3 lossen tellen als eerste stokje, 1 vaste in de volgende steek, (1 stokje in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek), herhaal () tot einde toer. Sluit ronde met een halve vaste in de derde losse. Haak 1 losse en keer.
5. Toer 5 – …..  : Blijf toer 3 en 4 herhalen tot je col groot genoeg is. Ik veranderde ook elke 6 toeren van kleur.
6. Afwerking : Draadjes wegstoppen en klaar!!!!

The free English version of the pattern : here !!!

5 reacties op “Haakpatroon autumn cowl (free pattern : autumn cowl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *