Hitchhiker (en Michaelstijd)!!!

Michaelstijd : ook voor mij.

Innerlijke strijd, welles, nietes, wat wil ik, wat wil ik niet, hoe voel ik me, boosheid en geluk, mildheid en strengheid, worstelen….

Ik laat het maar gebeuren… Dan komen er achteraf vaak de mooiste en zuiverste dingen tevoorschijn.

Ik besloot mezelf dus maar te verwennen, met een ‘drakensjaal’, haha, zo noem ik de Hitchiker, met al die kleine tandjes die me doen denken aan een draak. Ik zag hem hier : bij Flowermouse. Ik ontdekte haar blog onlangs en zij deed me weer zin krijgen om te breien.

Ik ben vooral dol op haar kleurrijke breisels.

Een van mijn eigen draken die ik wil bevechten : ik heb mezelf beloofd goed te leren continentaal breien, en dat is geen peanuts voor me. Ik ben namelijk linkshandig… En mijn grootmoeder leerde me breien, rechtshandig. Dus ik brei ‘tegen mijn hand’. En met 2 naalden lukt dat perfect, maar bij continentaal breien lukt het me niet goed om de draadspanning mooi en  constant te houden.

Met haken heb ik dat probleem niet, omdat ik dat gelijk linkshandig heb geleerd, dus dat gaat nu als het ware vanzelf.

Dus ik ga mezelf ‘deprogrammeren’ wat breien betreft, en geloof me, iets afleren en dan weer opnieuw aanleren, da’s een pak moeilijker dan iets voor de eerste keer leren.
Dus ik heb mezelf mildheid beloofd, en geduld, en zachtheid 🙂

Sjaal :
Patroon : Hitchiker
Garen : Angelus from The Natural Dye Studio (een ongelofelijk zacht en luxueus garen…. ik heb mezelf dus eerlijk gezegd gewoon dubbel verwend met een abonnement op de ‘Yarn of the Month’ Club….)

It is St. Michaels-time. (I don’t know if I translate this correctly). The time to fight your own ‘dragons’, the beginning of autumn.
For me a time of internal battles, me saying and thinking yes, and no, trying to discover what I want and absolutely do not want, a time of internal discovery, times full of anger and luck and joy, struggle, mildness and strictness, …

I just let it happen, let it be, because I know that if I do surrender, the purest and greatest things will come out afterwards…I decided to spoil myself, with a ‘dragon-scarf’, that is how I prefer to call the Hitchhiker. With all his little teeth that always make me dream about dragons. I saw the scarf on this blog : from Flowermouse. I recently discovered her blog and looking at all her beautiful things helped me to decide to start knitting again. 

I especially love her colourfull wonders.So one of my dragons I will defeat : I have promised myself to learn continental knitting. And that is a big deal for me, because I am lefthanded. My grandmother learned me how to knit, so that means I learned to do it like a righthanded person. I can knit with 2 needles, but when I want to knit continental, I always have troubles with the thread tension, I cannot seam to get it right. So recently I figured out why : because knitting like a rigthanded person just doesn’t work for me.I crochet lefthanded, and that feels so great, like it should be.
So I will have to ‘deprogramme’ myself and start all over again with the knitting skills. And believe me, it is easier to start from the beginning instead of ‘deprogramming’ yourself…. 
So I promised myself to try to be patient, and kind to myself….. Hope it will work…

Scarf : 
Pattern : Hitchhiker
Yarn : Angelus from The Natural Dye Studio (probably the greatest yarn I have ever felt…. so soft, so luxurious…. So I spoiled myself again and joined their ‘Yarn of the month’ Club ) 


Hitchhiker (en Michaelstijd)!!!

Michaelstijd : ook voor mij.

Innerlijke strijd, welles, nietes, wat wil ik, wat wil ik niet, hoe voel ik me, boosheid en geluk, mildheid en strengheid, worstelen….

Ik laat het maar gebeuren… Dan komen er achteraf vaak de mooiste en zuiverste dingen tevoorschijn.

Ik besloot mezelf dus maar te verwennen, met een ‘drakensjaal’, haha, zo noem ik de Hitchiker, met al die kleine tandjes die me doen denken aan een draak. Ik zag hem hier : bij Flowermouse. Ik ontdekte haar blog onlangs en zij deed me weer zin krijgen om te breien.

Ik ben vooral dol op haar kleurrijke breisels.

Een van mijn eigen draken die ik wil bevechten : ik heb mezelf beloofd goed te leren continentaal breien, en dat is geen peanuts voor me. Ik ben namelijk linkshandig… En mijn grootmoeder leerde me breien, rechtshandig. Dus ik brei ‘tegen mijn hand’. En met 2 naalden lukt dat perfect, maar bij continentaal breien lukt het me niet goed om de draadspanning mooi en  constant te houden.

Met haken heb ik dat probleem niet, omdat ik dat gelijk linkshandig heb geleerd, dus dat gaat nu als het ware vanzelf.

Dus ik ga mezelf ‘deprogrammeren’ wat breien betreft, en geloof me, iets afleren en dan weer opnieuw aanleren, da’s een pak moeilijker dan iets voor de eerste keer leren.
Dus ik heb mezelf mildheid beloofd, en geduld, en zachtheid 🙂

Sjaal :
Patroon : Hitchiker
Garen : Angelus from The Natural Dye Studio (een ongelofelijk zacht en luxueus garen…. ik heb mezelf dus eerlijk gezegd gewoon dubbel verwend met een abonnement op de ‘Yarn of the Month’ Club….)

It is St. Michaels-time. (I don’t know if I translate this correctly). The time to fight your own ‘dragons’, the beginning of autumn.
For me a time of internal battles, me saying and thinking yes, and no, trying to discover what I want and absolutely do not want, a time of internal discovery, times full of anger and luck and joy, struggle, mildness and strictness, …

I just let it happen, let it be, because I know that if I do surrender, the purest and greatest things will come out afterwards…I decided to spoil myself, with a ‘dragon-scarf’, that is how I prefer to call the Hitchhiker. With all his little teeth that always make me dream about dragons. I saw the scarf on this blog : from Flowermouse. I recently discovered her blog and looking at all her beautiful things helped me to decide to start knitting again. 

I especially love her colourfull wonders.So one of my dragons I will defeat : I have promised myself to learn continental knitting. And that is a big deal for me, because I am lefthanded. My grandmother learned me how to knit, so that means I learned to do it like a righthanded person. I can knit with 2 needles, but when I want to knit continental, I always have troubles with the thread tension, I cannot seam to get it right. So recently I figured out why : because knitting like a rigthanded person just doesn’t work for me.I crochet lefthanded, and that feels so great, like it should be.
So I will have to ‘deprogramme’ myself and start all over again with the knitting skills. And believe me, it is easier to start from the beginning instead of ‘deprogramming’ yourself…. 
So I promised myself to try to be patient, and kind to myself….. Hope it will work…

Scarf : 
Pattern : Hitchhiker
Yarn : Angelus from The Natural Dye Studio (probably the greatest yarn I have ever felt…. so soft, so luxurious…. So I spoiled myself again and joined their ‘Yarn of the month’ Club ) 


5 reacties op “Hitchhiker (en Michaelstijd)!!!

  1. t Knuffelpopje zegt:

    Ha! Nu weet ik het!! Wat is hij leuk zeg, ware drakenkleuren!

    Het lijkt me heel moeilijk om jezelf het breien af te leren en opnieuw aan te leren… Ik wens je vooral veel sterkte met de mildheid, het geduld en de zachtheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *